Αποκλ. Made in Greece τα «Ελληνικά Κεράσματα» της κ. Χρύσας: 10 διαφορετικά λικέρ από αγνά παραδοσιακά υλικά στα 10 καλύτερα της αγοράς & βραβευμένα από την Αγγλία

Η ηλικία δεν είναι αυτή που καθορίζει τα όνειρά σου.

Είναι το μεράκι, το πάθος και η όρεξη για δημιουργία που σε βρίσκει όσα χρόνια κι αν περάσουν και η κ. Χρύσα Βελησσαρίου είναι το παράδειγμα αυτού του ανθρώπου.

Προερχόμενη από τον χώρο της γραμματειακής υποστήριξης κι έχοντας έρθει αντιμέτωπη με το πρόσωπο της ανεργίας πήρε την απόφαση, διανύοντας ήδη την 4η δεκαετία της ζωής της, να εξασκήσει αυτό που αγαπούσε να κάνει από μικρή, να φτιάχνει λιχουδιές για τους αγαπημένους της.

Σήμερα, αυτοδημιούργητη, έχει χτίσει την δική της εταιρεία, παράγοντας μία σειρά από λικέρ 10 διαφορετικών γεύσεων, καθώς και διάφορα γλυκίσματα. Τα «Ελληνικά Κεράσματα» έχουν αναγνωριστεί για την αγνότητά τους και την γεύση τους σε διαγωνισμούς όπως τα OLYMP AWARDS, αλλά και ο διαγωνισμός του περιοδικού OLIVE BBC της Αγγλίας.

Η κ. Βελησσαρίου μίλησε αποκλειστικά στο Madeingreece.news.

Tα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η οικονομική κρίση όμως και η επαπειλούμενη ανεργία, δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο τόσο στις οικονομικές μου απολαβές, όσο και στην εξέλιξή μου ως άνθρωπο.
  • Το 2010 συμμετείχα σε διανωνισμό του περιοδικού OLIVE BBC και απέσπασα το πρώτο βραβείο ζαχαροπλαστικής, κάνοντας τους Άγγλους να ενθουσιάζονται με τις γεύσεις μου
  • Παράγω λικέρ σε δέκα γεύσεις φυσικής-φυσιολογικής ωρίμανσης, χωρίς προσθήκη χημικών ή οποιονδήποτε άλλων τεχνιτών ουσιών.
  • τα προϊόντα μου συγκαταλέγονται στα 10 καλύτερα της αγοράς
  • Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να κρατηθώ στην αγορά, να βγάλω ISO – HACCP ώστε να εξάγω τα προϊόντα μου
  • Στον διαγωνισμό ποιότητας OLYMP AWARDS Μάιος 2018, πέρασε το 47% των συμμετεχόντων και από αυτό ήμουν η μοναδική επιχείρηση που πέρασε, απέσπασε βραβεία και διακρίθηκε με ΟΛΑ τα προϊόντα

Ποιο είναι το story γύρω από τη δημιουργία της του εργαστηρίου σας Ελληνικά Κεράσματα; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση, o σκοπός;

Με σπουδές στον τομέα της πληροφορικής, εργάστηκα αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό χώρο ως γραμματέας. Η οικονομική κρίση όμως και η επαπειλούμενη ανεργία, δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο τόσο στις οικονομικές μου απολαβές, όσο και στην εξέλιξή μου ως άνθρωπο. Συνήθως προσπαθώ να εξαντλήσω όλα μου τα περιθώρια και μετά να παραιτηθώ.

Είμαι 45 ετών και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χάνομαι στις κουζίνες, στις λαϊκές αγορές, στα μυρωδάτα περιβόλια, στα εκλεκτά μπαχαρικά, ψάχνοντας την σωστή γεύση και δημιουργώντας με τα καλύτερα υλικά!

Το 2010 συμμετείχα σε διανωνισμό του περιοδικού OLIVE BBC και απέσπασα το πρώτο βραβείο ζαχαροπλαστικής, κάνοντας τους Άγγλους να ενθουσιάζονται με τις γεύσεις μου και να αναζητούν νέες! Πάντα πίστευα πως οι Άγγλοι έχουν κάποια «κενά» στις γεύσεις τους.

Έτσι γεννήθηκε σιγά σιγά η ιδέα των Κερασμάτων. Έφτιαχνα πάρα πολλά χρόνια λικέρ και τα πρόσφερα στους φίλους μου χωρίς να πάψω να αναζητώ το καλύτερο, το πιο εκλεκτό! Ήρθε η ώρα να βγάλω το μεράκι μου προς τα έξω.

Τι προϊόντα παράγετε;

Η λέξη κλειδί είναι: μεράκι! Χωρίς αυτό δεν κάνεις τίποτα σε όλους τους τομείς. Παράγω λικέρ σε δέκα γεύσεις φυσικής-φυσιολογικής ωρίμανσης, χωρίς προσθήκη χημικών ή οποιονδήποτε άλλων τεχνιτών ουσιών. Αν προσέξετε την ιστοσελίδα μου, θα δείτε ότι τα προϊόντα μου συγκαταλέγονται στα 10 καλύτερα της αγοράς. Ακόμη και ότι υπάρχει γραμμένο στην ιστοσελίδα, είναι πλασμένο από εμένα.

Σήμερα παράγουμε και διαθέτουμε στην αγορά λικέρ πορτοκάλι, λικέρ αμπαρόριζα, λικέρ λεμόνι, λικέρ βατόμουρο, λικέρ καρύδι, λικέρ φράουλα, λικέρ κράνο, λικέρ κεράσι, λικέρ ρόδι, λικέρ καφέ.

Τι ανταπόκριση υπάρχει και πως σκέφτεστε να εξελίξετε αυτό που κάνετε;

Τα σωστά ελληνικά λικέρ, έχουν ζήτηση από τους καταναλωτές τόσο στην ελληνική όσο και στην ξένη αγορά. Οι ξένοι καταναλωτές ψάχνουν σωστή γεύση. Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να κρατηθώ στην αγορά, να βγάλω ISO – HACCP ώστε να εξάγω τα προϊόντα μου. Δεν παύω επίσης να προσπαθώ να συνδυάσω λικέρ-γλυκά! Φτιάχνω από σοκολατάκια μέχρι τούρτες κι ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Μιλήστε μας για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό OLYMP AWARDS...

Στον διαγωνισμό ποιότητας OLYMP AWARDS Μάιος 2018, πέρασε το 47% των συμμετεχόντων και από αυτό ήμουν η μοναδική επιχείρηση που πέρασε, απέσπασε βραβεία και διακρίθηκε με ΟΛΑ τα προϊόντα - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ