Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει υπέροχο Ραβανί με καφέ γιατί "του αρέσει πολύ" (βίντεο)

Του αρέσει πολύ και μας το έφτιαξε... Δοκιμάστε το θα αρέσει και σε εσάς 

Συστατικά
Για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό

Για το ραβανί

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαία
2 βανιλίνες
125 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
25 γρ. στιγμιαίο καφέ
1 πρέζα αλάτι

Για το frosting

250 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ραβανί

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανιλίνες και χτυπάμε 3-4 λεπτά με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε αργά το σπορέλαιο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφαιρούμε από το μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον καφέ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
Απλώνουμε βούτυρο και σιμιγδάλι σε ένα ταψί 25x32 εκ. και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.

Για το frosting

Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την άχνη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στολίζουμε το ραβανί με το frosting, με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ