Αποκλ. Made in Greece η Egreeno: Ο Χρήστος Γκουλέτσας έφτιαξε τα πιο αγνά απορρυπαντικά με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης

Όταν γίνεσαι γονέας η φιλοσοφία σου για τη ζωή αλλάζει και πράγματα που σου φαίνονταν ασήμαντα αρχίζουν να αποκτούν άλλο νόημα στη ζωή σου.

Κάπως έτσι κι ο Χρήστος Γκουλέτσας μαζί με τη σύζυγό του άλλαξαν κοσμοθεωρία από την στιγμή που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί κι άρχισαν να αναζητούν αγνά προϊόντα για τη διατροφή και την υγιεινή τους.

Όμως, η απλή αναζήτηση δεν ήταν αρκετή. Ο Χρήστος, ως χημικός μηχανικός, ήθελε να πάρει τα ηνία στα χέρια του και να δημιουργήσει μία σειρά αγνών φυσικών απορρυπαντικών που θα ξέρει ακριβώς κι ο ίδιος τι περιλαμβάνουν. Η ιδέα δεν άργησε να γίνει πράξη κι έτσι το 2010, σε έναν καταπράσινο τόπο του νομού Κιλκίς, χτίζει την εταιρεία του με την επωνυμία «Egreeno».

Τα πιο φυσικά απορρυπαντικά με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και ιδιότητες απολύτως φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον έγιναν πραγματικότητα. Τα Egreeno με το καινοτόμα υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης που αγγίζει το 93% ήρθαν για να γίνουν ο καλύτερος φίλος μας και να μας απαλλάξουν από το άγχος των άγνωστων χημικών συστατικών που περιέχουν τα κοινά απορρυπαντικά.

Στη σειρά EGREENO περιλαμβάνονται απορρυπαντικό και μαλακτικό ρούχων, υγρό χεριών, υγρό πιάτων, καθαριστικό δαπέδου, καθώς και πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης.

Οικολογική συνείδηση, αλλά κυρίως ανθρώπινη συνείδηση είναι αυτό το στοιχείο που διακρίνει τον Χρήστο και την σύζυγό του, αφού έχουν φροντίσει να δώσουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα με το 3% των εσόδων της σειράς egreeno να προσφέρεται στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “ΤΟΜ”.

Πόσο πιο καλό μπορεί να γίνει αυτό το made in Greece story;

Ο Χρήστος Γκουλέτσας μίλησε αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για την ίδρυση, το όραμα και τους στόχους της “Egreeno”.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Το 2010 ιδρύσαμε την εταιρία μας, η οποία βρίσκεται στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό.
  • Θέλαμε με την γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές
  • Είναι ιδανικά για όλους, αλλά ιδιαίτερα για νέες μαμάδες, άτομα με αλλεργίες, καθώς και επαγγελματικούς χώρους.
  • Περιέχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης (μέσος όρος 93%), γεγονός που τα καθιστά αφενός φιλικά για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου γρήγορα βιοδιασπώμενα και πολύ οικολογικά
  • το 3% των εσόδων της σειράς egreeno προσφέρεται στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “ΤΟΜ”
  • Απευθυνόμαστε σε ένα συνειδητοποιημένο κοινό που επιλέγει με ιδιαίτερη προσοχή τα προϊόντα που χρησιμοποιεί

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της Egreeno; Πότε και πως ξεκίνησε η λειτουργία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Ονομάζομαι Χρήστος Γκουλέτσας, είμαι χημικός μηχανικός και είμαι ο επικεφαλής μιας ομάδας νέων επιστημόνων, με κατάρτιση και πάθος για έρευνα και καινοτομία. Το 2010 ιδρύσαμε την εταιρία μας, η οποία βρίσκεται στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό.

Όταν έγινα για πρώτη φορά πατέρας, άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου αλλά και η δική μου υγεία ως γονιός. Θέλαμε με την γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. Από την αγάπη μας, λοιπόν, για την φύση και το παιδί μας, προέκυψαν τα προϊόντα egreeno, μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών απορρυπαντικών με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και ιδιότητες.

Τι περιλαμβάνει η προϊοντική σας γκάμα λοιπόν και σε τι διαφοροποιούνται ως προς την σύσταση αναφορικά με τα κοινά απορρυπαντικά της αγοράς;

Η σειρά Egreeno διακρίνεται σε απορρυπαντικά και καθαριστικά με άρωμα και απορρυπαντικά και καθαριστικά χωρίς άρωμα. Κάθε σειρά περιλαμβάνει απορρυπαντικό ρούχων, μαλακτικό ρούχων, υγρό πιάτων, υγρό χεριών, καθαριστικό δαπέδου και επιφανειών και πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης. Από κει και πέρα, όλα τα προϊόντα διατίθενται και σε πακέτα mix ρούχων, mix για κάτω από τη βρύση, mix για το σπίτι και mix με όλα τα προϊόντα.

Τα καθαριστικά egreeno διαφοροποιούνται ως προς την σύστασή τους σε σχέση με τα υπόλοιπα παρεμφερή προϊόντα, στο ότι περιέχουν καινοτόμα υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης και στο ότι δεν περιέχουν βλαπτικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επομένως γιατί να επιλέξουμε τα προϊόντα της egreeno; Τι μας εξασφαλίζουν;

Είναι ιδανικά για όλους, αλλά ιδιαίτερα για νέες μαμάδες, άτομα με αλλεργίες, καθώς και επαγγελματικούς χώρους.

Περιέχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης (μέσος όρος 93%), γεγονός που τα καθιστά αφενός φιλικά για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου γρήγορα βιοδιασπώμενα και πολύ οικολογικά.

Επίσης, δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες ουσίες (SLES, SLS, COCODEA κ.α.) που περιέχονται στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων απορρυπαντικών.

Είναι από τα ελάχιστα στην ελληνική αγορά που δεν έχουν καμία επισήμανση, καμία προειδοποίηση και καμία ένδειξη για προφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γεν. Χημείου του Κράτους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τα άοσμα egreeno δεν περιέχουν καμία αρωματική ουσία και γι΄ αυτό είναι ιδανικά για μητέρες με μωρά, για άτομα με αλλεργίες & ατοπική δερματίτιδα, αλλά και για χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι Vegan, Cruelty-Free και έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, χαρακτηριστικά της ελληνικής γης με θαυματουργικές ιδιότητες.

Έχουν συμπυκνωμένη και υποαλλεργική σύνθεση.

Τέλος, το 3% των εσόδων της σειράς egreeno προσφέρεται στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “ΤΟΜ”.

Πώς αξιολογείτε τη δυναμική των προϊόντων που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των οικολογικών στην ελληνική αγορά;

Τα προϊόντα egreeno απευθύνονται στο αγοραστικό κοινό που έχει ήδη κάνει ή θέλει να κάνει μια οικολογική και ποιοτική στροφή στην ζωή του, γι’ αυτό και επιλέγει προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιεί για την καθημερινή του καθαριότητα. Η σειρά egreeno πρωτοπορεί, καθώς είναι από τις μόνες του είδους με σχεδόν 100% φυσική σύσταση από αγνά φυτικά συστατικά της ελληνικής γης, χωρίς καμία επισήμανση για βλαβερές ουσίες.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;

Απευθυνόμαστε σε ένα συνειδητοποιημένο κοινό που επιλέγει με ιδιαίτερη προσοχή τα προϊόντα που χρησιμοποιεί και μέχρι στιγμής συναντούμε την πλήρη αποδοχή του.

Έχετε προχωρήσει και σε εξαγωγές;

Η σειρά egreeno είναι πολύ καινούργια και δεν έχουμε ακόμα κάνει εξαγωγές αυτών των προϊόντων. Αλλά είμαστε εξωστρεφείς και ήδη έχουμε αρχίσει επαφές με χώρες της Ευρώπης και της μέσης Ανατολής.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Είναι 100% ελληνικό με έδρα την πανέμορφη καταπράσινη περιοχή γύρω από τον ποταμό Αξιό στην περιοχή του Κιλκίς. Τα καθαριστικά egreeno παράγονται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα κι έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια χαρακτηριστικά της ελληνικής χλωρίδας.

Μέρος των καθαρών εσόδων σας από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών egreeno, το προσφέρετε στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “Τ.Ο.Μ”. Μιλήστε μας γι' αυτήν την συνεργασία; Τι σας ώθησε σε μία τέτοια κίνηση;

Ο Αλέκος και η Ναυσικά, δύο Έλληνες από την Κατερίνη, έκαναν αυτό που οι πιο πολλοί από εμάς δεν θα τολμούσαν ποτέ. Άφησαν την άνεση της χώρας μας και πήγαν στην μακρινή Τανζανία για να φτιάξουν, από το μηδέν, με αμέτρητες δυσκολίες, ένα ορφανοτροφείο. Όταν τους γνωρίσαμε και τους ακούσαμε να μιλάνε με τόσο ενθουσιασμό για το δύσκολο αλλά και καρποφόρο έργο που πραγματοποιούν στην Τανζανία, δεν μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι μπροστά σε τόση ανιδιοτελή αγάπη.

Σκεφτήκαμε με την γυναίκα μου ότι επιτέλους μπορούσαμε και εμείς να υποστηρίξουμε με κάποιον τρόπο τα παιδιά της Αφρικής και να γίνουμε συνεργοί σε κάτι θαυμάσιο που γίνεται τόσο μακριά από την δική μας καθημερινότητα. Έτσι, αποφασίσαμε το 3% των καθαρών εσόδων μας από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών egreeno, να το προσφέρουμε στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “Τ.Ο.Μ”. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την επιλογή μας γιατί ξέρουμε ότι κάτι ελάχιστο από το δικό μας και το δικό σας περίσσευμα, πάει για να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις των συνανθρώπων μας σε μια περιοχή που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;

Διαρκώς θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να προσαρμοζόμαστε, να ενημερωνόμαστε, να πρωτοπορούμε!

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του κοινού, καθώς τα προϊόντα egreeno έχουν ως πρώτο στόχο να προσφέρουν ένα υγιεινό περιβάλλον για κάθε οικογένεια ή οποιονδήποτε χρήστη τα χρησιμοποιεί - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ