Μαλλιά που μπλέκονται εύκολα; 5 tips για να είναι ευκολοχτένιστα και λαμπερά

Κάθε γυναίκα γνωρίζει πως ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά της είναι τα μαλλιά της.

Μικρές συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσεις για να μην χρειάζεται να έχεις θαμπά και άτονα μαλλιά, και έλαια που θα τους δώσουν δύναμη και ζωντάνια είναι μόνο μερικά από τα tips που θα δεις παρακάτω.

Πως θα έχεις πάντα ευκολοχτένιστα και λαμπερά μαλλιά, σύμφωνα με το Ediva:

Καλό ξέβγαλμα με χλιαρό νερό
Το ξέβγαλμα των μαλλιών με χλιαρό προς κρύο νερό, κλείνει τους πόρους και λειαίνει την τρίχα. Απόφυγε το ζεστό νερό και προσπάθησε να ξεπλένεις πολύ καλά το σαμπουάν, την μάσκα και την μαλακτική από τα μαλλιά σου.

Ελαφριά μαλακτική
Μια ελαφριά μαλακτική κρέμα μαλλιών, μπορεί να δώσει γυαλάδα και να κάνει τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και υγιή. ‘Άφησε την για 2-4 λεπτά στα μαλλιά σου και έπειτα ξέβγαλε την πολύ καλά.

Έλαιο δάφνης για τα μαλλιά
Το βιολογικό έλαιο δάφνης, είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών, αφού ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας τα πιο υγιή, μειώνοντας παράλληλα την όποια τριχόπτωση και αφήνοντας τα απαλά και γερά. Ακόμα, βοηθάει τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Βάζε το 2-3 φορές την εβδομάδα και θα δεις στον πρώτο μήνα διαφορά στην ποιότητα της τρίχας.

Λιγότερα προϊόντα styling
Τα προϊόντα styling, μπορούν να τιθασεύσουν τα θαμπά μαλλιά, αλλά παράλληλα τα επιβαρύνουν με τα «βαριά» συστατικά τους. Δοκίμασε βιολογικά έλαια και άφησε στην άκρη τις λακ και τον αφρό για λίγο καιρό.

Χτένισμα με απαλή χτένα
Μια απαλή βούρτσα δεν σπάει την τρίχα και βοηθάει να ξεμπερδέψουν τα μαλλιά με όμορφο τρόπο. Μην βάζεις δύναμη όταν χτενίζεσαι, καθώς βλάπτεις το τριχωτό της κεφαλής και κάνεις τα μαλλιά σου να επιρρεπή στο σπάσιμο και την ψαλίδα.

Τώρα μπορείς να έχεις τα λαμπερά μαλλιά που πάντα ήθελες, χωρίς να επιβαρύνεις την τρίχα και την ποιότητα της. Ακολούθησε αυτές τις άπλες συμβουλές και δες πως τα μαλλιά σου θα γίνουν ξανά υγιή και ευκολοχτένιστα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ