Αποκλειστικό: O Άκης Πετρετζίκης στο eirinika σε μια Χριστουγεννιάτικη πεντανόστιμη συνέντευξη!

Παρακολουθώ εδώ και μερικά χρόνια την εξέλιξη του Άκη Πετρετζίκη και χαίρομαι που δεν ήταν τελικά ένα αστεράκι της τηλεόρασης για μια σεζόν, αναλώσιμος σαν τις συνταγές του, αλλά ένας δυναμικός νέος σεφ που θα μείνει και θα βάλει την σφραγίδα του, στην κουζίνα μας.

Το μυστικό του φαίνεται: εργατικός, αισιόδοξος, με star quality, όμορφος αλλά δεν το παίζει με όσα τατουάζ πρέπει (!) & χαμόγελο!  Το σημαντικότερο; Δημιουργικός και ελκυστικός στην κουζίνα του, οπότε η γενιά του και όχι μόνο έχει ένα καλό πρότυπο γιά να φτιάξουμε πολλουυύς σεφ στην Ελλάδα .

Τον φιλοξενώ σχεδόν καθημερινά στο eirinika με την "άδεια" του γιατί προσθέτει με την νεανική του κουτάλα στην γαστρονομία μου. Ετούτα τα Χριστούγεννα, δύσκολα γιά πολλοστή φορά στην Ελλάδα, του ζήτησα να σας ξεναγήσει στην γιορτινή κουζίνα του και στα όνειρα του γιά τον καινούργιο χρόνο.

Να τα πούμε; Πάμε! 

Ειρήνη Νικολοπούλου: Και καραβάκι και σπιτάκι Χριστουγεννιάτικο! Τι να προσέξουμε σε αυτές τις αγαπημένες νέες συνταγές σου Ακη; 
 
Άκης Πετρετζίκης: Το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι ή αλλιώς Gingerbread House είναι μία κλασσική και αγαπημένη συνταγή για τις γιορτές. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τη συγκεκριμένη συνταγή τα τελευταία χρόνια. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω το ίδιο, με έναν πιο παραδοσιακό, Ελληνικό τρόπο... και κάπως έτσι ήρθε η ιδέα για το Χριστουγεννιάτικο καράβι!

Το στάδιο που θέλω να προσέξετε είναι όταν τα μπισκότα βγουν από το φούρνο μπορεί να έχουν αλλάξει λίγο στο σχήμα λόγω του ψησίματος. Με ένα μαχαιράκι μπορείτε να τα τελειοποιήσετε σύμφωνα με τα πατρόν.

Είναι δύο συνταγές που μπορούν να τις φτιάξουν όλοι! Μικροί και μεγάλοι! Πολύ διασκεδαστικές και θα φέρουν στα σπίτια σας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων!


 
Ε.Ν:  Μαρέγκες η cupcakes; Σε ποια ηλικία καλεσμένων μας τα μεν & τα δε ή μήπως με τα προσφέρουμε σε ολους αρκεί να είναι καλοφτιαγμένα;
 
Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που δεν έχει ηλικία. Ίσα ίσα που ακόμα και στους μεγάλους μας δίνετε η δυνατότητα να ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά! Οπότε, τα συνιστώ σε όλους!
 

Ε.Ν: Ποιό είναι το δικό σου αγαπημένο ψητό από αυτά που προτείνεις γιά το Χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι; 
 
Το χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μου και είναι μία συνταγή εύκολη που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!


 
Ε.Ν: Κουραμπιέδες &  μελομακάρονα - οι δύο γιορτινοί " Βασιλιάδες" : πως να κάνουμε αφράτους τους πρώτους & σωστά μελωμένα τα δεύτερα; 
 
Έχω φτιάξει και τις 2 συνταγές στο κανάλι μου στο YouTube, Akis Petretzikis Official. Αν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες θα πετύχετε τις συνταγές και θα γίνουν οι αγαπημένες σας!

Ε.Ν:  Γιά το πάρτυ με τα finger food ποιά είναι η βασική σου συμβουλή ωστε να πετύχει το παρεΐστικο αυτό μενού; 
 
Δεν μπορεί να πάει τίποτα στραβά σε ένα τέτοιο πάρτυ με φίλους αν έχετε καλή παρέα και χαρούμενη ατμόσφαιρα!


 

Ε.Ν:  Που θα κάνεις Χριστούγεννα; Θα μαγειρέψεις; 
 
Στην Αθήνα! Θα ξεκουραστώ και θα σκεφτώ νέες συνταγές γιατί μας περιμένει μία νέα χρονιά με πολλά καινούρια πράγματα!

 Ε.Ν:  Τι σου ζητούν περισσότερο αυτή την εποχή οι φίλοι και fans σου; 
 
Δεν μου ζητούν κάτι συγκεκριμένο. Ίσως κάποιες συγκεκριμένες συνταγές για να τις δείξω στα κανάλια μου στο YouTube.


 
Ε.Ν: Ποιά είναι τα δικά σου  Νew Years' Resolutions για το 2016; 
 
Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα υπόσχομαι στον εαυτό μου πράγματα για το μέλλον και παίρνω αποφάσεις για να πραγματοποιηθούν. Το μόνο σίγουρο για το 2016 είναι ότι θα ήθελα να προσπαθήσουμε όλοι να σκεφτόμαστε και τους συμπολίτες μας.
 
Ε.Ν:  Πως να μην πανικοβάλλεται μια οικοδέσποινα η οικοδεσπότης αυτές τις μέρες οταν εχουν κόσμο στο σπίτι; 
 
Με την οργάνωση! Αν έχει οργανώσει σωστά το μενού, όλα θα πάνε καλά! Και να θυμόμαστε ότι δεν χρειάζεται πολλά πιάτα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αλλά λίγα και καλά!
 
Ε.Ν: Οι ευχές του 'Ακη για τον κόσμο.
 
Υγεία, αγάπη και να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας!

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

*Οι συνταγές του Άκη Πετρετζίκη είναι διαθέσημες στο προσωπικό του site: akispetretzikis.com καθώς και στο κανάλι στο YouTube: Akis Petretzikis Official 

* Διαβάστε επίσης: Το Χριστουγεννιάτικο μενού του Άκη: Γαλοπούλα στήθος γεμιστή, χοιρινό με ανανά & άλλες γιορτινές νοστιμιές

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

 

*Η Συνέντευξη έγινε από την Ειρήνη Νικολοπούλου τα Χριστούγεννα του 2017

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ