Όσοι έχετε 20χρονα παιδιά ή είστε 20αρης δείτε καλά αυτό το βίντεο - Η Μάγκι σας δείχνει τι σημαίνει "Έχω σκοπό ζωής"

Η Μάγκι έσωσε 200 ορφανά παιδιά θύματα του εμφυλίου πολέμου ξεκινώντας από μία φράση: "Ξέχνα τα 80 εκατομμύρια, άρχισε με ένα"

Η  Μάγκι Ντόυν είναι η νικητής του βραβείου του CNN "Hero of the year" το 2015 . Είναι μια απλή νέα κοπέλα , φοιτήτρια, που προσπαθούσε να βρει το δρόμο της  μέχρι που ανακάλυψε κάτι που άλλαξε τη ζωή της και που δεν φανταζόνταν ότι μπορούσε να βιώσει. Η Μάγκι έσωσε 200 ορφανά παιδιά θύματα του εμφυλίου πολέμου ξεκινώντας από μία φράση: "Ξέχνα τα 80 εκατομμύρια, άρχισε με ένα".

 

Η  Μάγκι λέει:

"Πως μία 23χρονη κοπέλα από το  Νιου Τζέρσι, φοιτήτρια στο κολέγιο ξεκινάει πριν από τέσσερα χρόνια για να  καταλήξει σε ένα απομακρυσμένο χωριό των Ιμαλαΐων και σώζει 200 ορφανά θύματα του εμφυλίου πολέμου; 

Η ιστορία μου ξεκινάει ακριβώς πριν 5 χρόνια, όταν ξύπνησα ένα πρωί στα 18 μου και έκανα μια τρομακτική συνειδητοποίηση. Ήξερα πολύ λίγα για τον εαυτό μου και για το τι θέλω από τη ζωή μου, οπότε μάζεψα ελάχιστα πράγματα και αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι γυρίζοντας τον κόσμο.

Δεν είχα ταξιδέψει πολύ, δεν είχα φύγει από τη χώρα μου. Ξαφνικά, ο κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου. Υπήρχαν τόσα πολλά να μάθω και τόσα πολλά να ανακαλύψω έξω από τους τέσσερις τοίχους της σχολικής αίθουσας."

"Μια μέρα περπατούσα στο δρόμο όταν αντάλλαξα ματιές με αυτό το μικρό κορίτσι, τη Lacora. H δουλειά της ήταν να παίρνει φορτία από το πάρκο των λεωφορείων μέχρι το χωριό και να πηγαινοέρχεται όλη μέρα. Έβγαζε ένα ή δύο δολάρια την ημέρα για να ταΐσει την οικογένειά της.

Αυτή είναι η ζωή ενός ορφανού από το Νεπάλ. Την κοίταξα και είδα κάθε κομμάτι του εαυτού μου και διαλύθηκα. Σκέφτηκα "τι έχουμε κάνει ως άνθρωποι και τα παιδιά μας ζουν έτσι;'" Συνέχισα να διαβάζω και ανακάλυψα ότι υπάρχουν 80 εκατομμύρια παιδιά σαν αυτήν και διαλύθηκα."

"Στη συνέχεια γνώρισα ένα συγκεκριμένο κορίτσι. Το όνομά της ήταν Hema. Ήταν 7 χρονών, αλλά κάθε μέρα όταν πήγαινα να τη συναντήσω, χαμογελούσε με αυτά τα μεγάλα λαμπερά μάτια και έλεγε "Namaste, Dee Dee".

Σκέφτηκα "Εντάξει Μάγκι. Ξέχνα τα 80 εκατομμύρια ξεκίνα με ένα. Τι θα γινόταν αν ξεκινούσες με τη Ηema; Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις τη ζωή ενός κοριτσιού;" Με το επιχειρηματικό πνεύμα που είχα στα 18 μου σκέφτηκα "οκ, μπορώ να το κάνω αυτο". Τι θα γινόταν αν υποστήριζα την εκπαίδευση αυτού του ενός παιδιού; Πώς θα άλλαζε η ζωή του;"

"Αυτή είναι η Ηema μερικές εβδομάδες αργότερα. Την έβαλα στο σχολείο, την παρακολούθησα, κατέγραψα την πρόοδό της, αλλά το λυπηρό είναι ότι δεν πίστευα ότι αυτό ήταν αρκετό. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν σπίτια, δεν είχαν οικογένεια, ήταν ορφανά.

Μια μέρα είχα αυτήν την ιδέα. Βρήκα ένα κομμάτι γης και κόστιζε 5000 δολάρια και ήθελα να φτιάξω ένα σπίτι για ορφανά, ένα σχολείο, μια βάση. Κάλεσα τους γονείς μου και τους είπα "Μπορείτε να μου στείλετε τα 5000 δολάρια  που έχω στις οικονομίες μου";  Έκανα αποταμίευση από 6 χρονών, μάζευα κάθε δεκάρα. Έκανα babysitting από τα 12 μέχρι τα 18. Φυσικά μου έστειλαν αυτά τα 5.000 δολάρια και αγόρασα την πρώτη μου έκταση στο Νεπάλ.

Οι οικονομίες, σε συνδυασμό με τη βοήθεια των ντόπιων, οδήγησαν στη δημιουργία ενός σπιτιού για 30 ορφανά από το Νεπάλ.

Ο κόσμος θα αλλάξει όταν τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας εκπαιδευτούν. Κάνουν λιγότερα παιδιά. Δημιουργούν καλύτερες οικογένειες. Μεγαλώνουν περισσότερα μορφωμένα παιδια. Μειώνονται οι ασθένειες και τα επίπεδα της φτώχειας. Οι κοινότητες και τα χωριά αλλάζουν.

Το πρόβλημα με αυτήν τη δουλειά είναι ότι είναι πολύ εθιστική. Οπότε σκέφτηκα "οκ, ένα παιδι. Αν μπορώ να κάνω ένα, γιατί δεν μπορώ να κάνω 10; αν το ονειρο μου ηταν να διασχίσω το ξερό ποτάμι μια μέρα και να μη δω κανένα παιδί να σπάει πέτρες; Αυτό θέλω"

"Θέλω να δημιουργήσω έναν κόσμο που θα θέλω να βλέπω κάθε μέρα και νομίζω ότι έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε αυτό. Δε νομίζω ότι πρέπει να διανύσεις 8.000 μίλια για να πας στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Νομίζω ότι η ομορφιά όλων μας είναι ότι έχουμε ταλέντα και χαρίσματα κι αυτό απλώς έτυχε να είναι το δικό μου και είμαι πολύ τυχερή που το βρήκα και δημιούργησα το δικό μου μικρό παράδεισο. Νομίζω ότι ο κόσμος θα αλλάξει όταν όλοι το βρούμε για τους εαυτούς μας. Όταν ξυπνάμε το πρωί και δε θέλουμε να είμαστε κάπου αλλού στον κόσμο, κάνοντας κάποια άλλη δουλειά."

"Σκεφτόμαστε τα πράγματα που δεν έχουμε αντί για όσα όντως έχουμε. 'Αν είχα περισσότερα χρήματα θα έκανα αυτο', 'μόλις τελειώσω το διδακτορικό μου' 'όταν τακτοποιηθώ' 'αφού καθιερωθώ' 'μόλις γίνω διάσημος'.

Τι θα γινόταν αν όλα όσα είχες ήταν αυτά που έχεις τώρα: το σώμα σου, το μυαλό σου, και η αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Επανασυνδεθείτε με τα όνειρα σας και ξεκινήστε την προσωπική σας μεταμόρφωση. Η αλλαγή δεν συμβαίνει μόνη της. Χρειάζεται ένα σχέδιο. Χρειάζεται υποστήριξη."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ