Made in Greece τα ζαχαροπλαστεία «Φύσις»: Υγιεινά γλυκά χωρίς ζάχαρη – Γευτείτε τους γιορτινούς πειρασμούς χωρίς ενοχές

Με έμπνευση από τη φύση και αγάπη για την ποιότητα ο Γιάννης και ο Νεκτάριος Νταλιάνης, δημιούργησαν ένα ζαχαροπλαστείο με βασικές αξίες τα εκλεκτής ποιότητας υλικά και τις υγιεινές συνταγές του.

Στόχος του «Φύσις» είναι να προσφέρει μια πιο υγιεινή εναλλακτική, με τη γεύση και την αγνότητα που δίνει η φύση. «Γλυκά με ήθος» δηλαδή, που δεν «κοροϊδεύουν» τον πελάτη και δεν τον παχαίνουν με περιττά λίπη και χημικές ουσίες.

Στο εργαστήριο χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό βιολογικές πρώτες ύλες, που τις αναζητουν από κάθε γωνιά του κόσμου και τις δοκιμάζουν ώστε να είναι σίγουροι ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τις προδιαγραφές που έχουν θέσει. Φυσικά και στηρίζουν και τους Έλληνες παραγωγούς, που αποτελούν πάντα την πρώτη τους επιλογή και διαλέγουν τα προϊόντα τους ανεξαρτήτως κόστους, όταν είναι αυτό που πραγματικά χρειάζονται.

 

Τεχνητά αρώματα, συντηρητικά, διογκωτικές ύλες είναι λέξεις που δεν υπάρχουν στο ζαχαροπλαστείο αυτό. Η φύση κι όσα απλόχερα προσφέρει είναι η μόνη επιλογή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το όνομα του ζαχαροπλαστείου «Φύσις», που τιμά στο απόλυτο την φιλοσοφία του. Φρούτα λοιπόν και βότανα εποχής, βούτυρο άριστης ποιότητας,  ελαιόλαδο αντί για μαργαρίνη, ελληνικά γαλακτοκομικά είναι τα πρώτα υλικά που περνούν την πόρτα του εργαστηρίου.

Άρωμα τα γλυκά παίρνουν με φυτικά αρωματικά, όπως το τσάι, η μαστίχα και το ροδόνερο. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται με μέτρο ή αντικαθίσταται από άλλες φυσικές ουσίες όπως η αγαύη, το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου και άλλα φυσικά γλυκαντικά. Για την παρασκευή των γλυκών ακολουθούνται παραδοσιακές μέθοδοι, γνωρίζοντας ότι απαιτούν μεγάλους χρόνους και εξειδικευμένη γνώση στη συμπεριφορά των πρώτων υλών.

Το ζαχαροπλαστείο «Φύσις» είναι δίπλα στους πελάτες του κι έτσι ακόμη κι αν ανήκετε σε ομάδα με διατροφικές ευαισθησίες, όπως δυσανεξία στη γλουτένη, τη λακτόζη ή αλλεργίες, στα Φύσις θα βρείτε και θα απολαύσετε το αγαπημένο σας γλυκό με τη σιγουριά ότι προσέχετε την υγεία σας.

Το Φύσις άνοιξε αρχικά στην Αγία Παρασκευή και η αντεπόκριση του κοινού οδήγησε στη δημιουργία κι άλλου ένα  το ζαχαροπλαστείου στο Μαρούσι.

Πορτοκαλόπιτα Καππαδοκίας, εκμέκ πολίτικο, ραβανί πολίτικο, τσουρέκι πολίτικο, γαλακτομπούρεκο, σαραγλί, κέικ βανίλιας, κέικ με σταφίδες, κέικ λεμονιού, κανταΐφι, ταρτάκια καραμέλας, παστάκια,  κέικ σοκολάτας, brownies με μέλι, σοκολατόπιτα, κουλουράκια ελαιολάδου, μπισκότα βρώμης με μέλι, τάρτα λεμονιού, τάρτα καραμέλας, τάρτα σοκολάτας τρούφες λευκής σοκολάτας με κανέλα, τρούφες σοκολάτας γάλακτος με καραμέλα, τρούφες μαύρης σοκολάτας με κακάο, είναι μερικές από τα γλυκά στα οποία εξειδικεύεται το «Φύσις».

 

Για την περιόδο των Χριστουγέννων το «Φύσις» μας επιφυλάσει τα καλύτερα, όπως λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο κορμό με κρέμα κάστανου και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, κορμό προφιτερόλ με βελούδινη κρέμα σοκολάτας και ολόκληρα σου με αρωματική κρέμα, γιορτινά μπισκότα βουτύρου, λαχταριστούς κουραμπιέδες με ολόφρεσκο κατσικίσιο βούτυρο, μελομακάρονα με αυθεντική "μαμαδίστικη" γεύση και φυσικά τη βασίλισσα των Χριστουγέννων, την καταπληκτική βασιλόπιτα με φρεσκοστυμμένο χυμό από διαλεχτά πορτοκάλια, μαχλέπι & καρύδι.

Δεν είναι μόνο οι γεύσεις που κάνουν τη διαφορά σε αυτό το ζαχαροπλαστείο, είναι και η φινετσάτη αισθητική του χώρου, που δημιουργεί ένα κλίμα οικειότητας και ζεστασιάς και το κάνει αυτομάτως φιλικό προς το πελάτη, ενώ συνάμα έχει τόσο ιδιαίτερη διακόσμηση που ακόμη κι αυτό το στοιχείο αποτελεί χαρακτηριστικό της ταυτότητάς του - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ