Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια - Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου (βίντεο)

Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Η εβδομάδα ξεκινά αύριο με την χώρα να βρίσκεται σε νέο κλοιό κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές), χιόνια και ισχυρούς ανέμους. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα.

 Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πιο δύσκολη ημέρα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα είναι η Τρίτη, όπου χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. 

Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.



Την Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, που πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να πέσει κι άλλο.



Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται την Τετάρτη. Στα δυτικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρεια χώρας.

Την Πέμπτη, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές σε αρκετές περιοχές και οι ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τέλος, την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, αν και αναμένονται τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και από το βράδυ στο βόρειο, ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για την εβδομάδα που έρχεται και  τον καιρό των Χριστουγέννων

Σε σχέση με την κακοκαιρία που αναμένουμε τις ημέρες που έρχεται ο Σάκης Αρναούτογλου, έδωσε την αναλυτική του πρόγνωση, δημοσιεύοντας το σχετικό βίντεο στη σελίδα του στο Facebook

Δείτε το βίντεο

Ο γνωστός μετεωρολογός  προβλέπει γενικά ήπιο καιρό για την ημέρα των Χριστουγέννων, με μικρή πιθανότητα χιονοπτώσεων στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως και της ανατολικής Μακεδονίας. 


Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει τα εξής:

Η ΤΑΣΗ του καιρού για τα Χριστούγεννα!

Φίλες και φίλοι!

Πολλά τα μηνύματα σας και πάλι όσον αφορά στην τάση του καιρού για τα Χριστούγεννα. Μετά απο ένα φιλτράρισμα λοιπόν των τελευταίων μακροπρόθεσμων προγνωστικών στοιχείων σας παραθέτω (πάντα με σχετική επιφύλαξη καθώς έχουμε ακόμα κάποιες ημέρες μπροστά μας ) την τάση του καιρου για τις 25 και 26 του μηνός. 

Οπως θα διαπιστώσετε κάνοντας κλικ πάνω στους χάρτες Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ εκείνες τις ημέρες είναι γενικά να είναι μαλακός απο πλευράς θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές ( πορτοκαλί αποχρώσεις στο χάρτη θερμοκρασίας) αλλά και άστατος κατά τόπους (πράσινες αποχρώσεις στον χάρτη βροχής). 

ΠΙθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων αν και μικρή υπάρχει στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως και της ανατολικής Μακεδονίας. 

Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι νοτιοδυτικοι οι οποίοι δεν αποκλείεται κυρίως στα πελάγη και τα βουνά να είναι αρκετά ενισχυμένοι.

Αλλαγή κατά πάσα πιθανότητα του καιρου΄αναμένεται απο το βράδυ της Τετάρτης 2612 προς και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 27/12 τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βορειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βορεια.

Φυσικά για ότιδήποτε νεότερο προκύψει για το καιρό των Χριστουγέννων θα σας ενημερώσω μέσα απο τη σελίδα μου εγκαίρως

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ