Ποια είναι η σωστή απόχρωση σκούρου κραγιόν ανάλογα με την επιδερμίδα σου;

Το σκούρο κραγιόν είναι απόλυτη τάση στη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Χαρίζει ένα έντονο, δραματικό λουκ στα χείλη, δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και κάνει το λουκ απολύτως σικάτο. Θέλει όμως προσοχή, διότι καθώς μιλάμε για έντονα χρώματα, το παραμικρό λάθος είναι ορατό είτε στην απόχρωση είτε στην εφαρμογή.

Έτσι, η επιλογή του σωστού σκούρου κραγιόν είναι βασική!

Ποιο σκούρο κραγιόν είναι κατάλληλο για εμάς, σύμφωνα με το Ediva:

1. Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα


Εμείς οι τυχερές με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα (παύση για ειρωνεία) πρέπει να προσέχουμε πολύ με το μακιγιάζ μας ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή. Είναι πολύ εύκολο να δείχνουμε είτε υπερβολικές, σαν να μας πέρασαν μπογιά, είτε υπερβολικά «ξεθωριασμένες» – ειδικά αν έχουμε ξανθά ή κόκκινα μαλλιά. Οι σωστές αποχρώσεις του σκούρου κραγιόν για μας είναι είτε κυρίως όσες έχουν βάση το μωβ, αλλά και οι βυσσινιές με μια κόκκινη πινελιά.

2. Μεσαία/Σταρένια επιδερμίδα

Η σταρένια επιδερμίδα είναι ανοιχτή σε περισσότερες επιλογές, κυρίως επειδή εδώ παίζουμε με πιο ουδέτερες αποχρώσεις και δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος να δείχνουμε goth ή υπερβολικές. Επιπλέον, οι περισσότερες Ελληνίδες έχουν αυτή την επιδερμίδα. Το βαθύ δαμασκηνί είναι ξεκάθαρα η καλύτερη επιλογή, διότι το φυσικό του χρώμα δένει άριστα με τον τόνο του δέρματος.

3. Μαυρισμένη επιδερμίδα


Εάν έχετε μαυρισμένη επιδερμίδα ή γενικά λίγο πιο σκούρα από τη σταρένια (συνήθως αυτό το χρώμα παίρνουν οι σταρένιες που μαυρίζουν το καλοκαίρι) σας ταιριάζουν τα χρώματα με βάση το κόκκινο και το καφέ, επειδή η επιδερμίδα σας κυμαίνεται γενικά σε θερμούς τόνους. Συγκεκριμένα, ένα κραγιόν σε απόχρωση βαθύ μπορντό θα δείχνει ιδανικό!

4. Σκούρα επιδερμίδα


Μπορεί να μην είναι πολλές στη χώρα μας όσες έχουν αρκετά σκουρόχρωμη επιδερμίδα, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν. Για εσάς οι χτυπητές berry αποχρώσεις και συγκεκριμένα αυτές του βατόμουρου θα αναδείξουν τη σκούρα ομορφιά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι αποχρώσεις είναι οι σκουρότερες γενικά.

Σχεδόν κάθε τύπος κραγιόν είναι για όλες, αρκεί να το διαλέξουμε σωστά. Σε αυτή την περίπτωση, θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα που θέλουμε, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά μας. Μην ξεχάσετε να κάνετε το περίγραμμα πρώτα με μολύβι χειλιών, και ταυτόχρονα να μην τονίσετε πολύ τα μάτια σας για να υπάρχει ισορροπία – και βουαλά!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ