Αυτά είναι τα 4 πιο μαγικά Χριστουγεννιάτικα πάρκα της Αθήνας! Για τα παιδιά, τους γονείς, τον παππού & την γιαγιά

Η πόλη φορά ήδη τα γιορτινά της κι εμείς συγκεντρώνουμε τέσσερα σημεία για όλη την οικογένεια, στα οποία η μαγεία των Χριστουγέννων λάμπει λίγο παραπάνω…

O κόσμος του Καρυοθραύστη στο Golden Hall


Ένα από τα ωραιότερα παραμύθια όλων των εποχών ζωντανεύει στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν πρωταγωνιστές στην μαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία του μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Το διάσημο παραμύθι του «Καρυοθραύστη» ξεκινά να ξετυλίγεται από το τεράστιο βιβλίο-πύλη που έχει στηθεί στο κατώφλι του θεματικού πάρκου και αποτελεί την είσοδο σε έναν παραμυθένιο κόσμο όπου τα πάντα είναι πιθανά, αναφέρει το athinorama.gr.

Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη, παιχνίδια και παραμύθια σε πέντε διαφορετικά κιόσκια, κληρώσεις μοναδικών δώρων από τα καταστήματα Public, γλειφιτζούρια, σοκολάτες και μαλλί της γριάς κατευθείαν από τη Χώρα των Ζαχαρωτών περιμένουν κάθε μικρό επισκέπτη, ενώ οι βόλτες με το Nutcracker Express βάζουν μικρούς και μεγάλους στο κλίμα της ονειροχώρας του Καρυοθραύστη.

Φωτογραφηθείτε πλάι στο λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο, τον πανύψηλο Καρυοθραύστη και στο θρόνο του Αϊ-Βασίλη, βγάλτε σέλφι με φόντο την πανοραμική θέα από τη ρόδα Merry Wheel και ξεφαντώστε ακολουθώντας τη μουσική μπάντα σε φαντασμαγορικές παρελάσεις υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών, τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου. 

Εκεί, από το ισόγειο μέχρι και τους ορόφους του Golden Hall, δραστηριότητες με πρωταγωνιστή τον καταπράσινο και αξιολάτρευτο γκρινιάρη «Γκριντς», μια πισίνα γεμάτη με αμέτρητα LEGO DUPLO τουβλάκια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια εικονογράφησης παραμυθιού έρχονται να συμπληρώσουν την παραμυθένια εμπειρία των Χριστουγέννων στο Golden Hall

Λ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι, 2106803440

Η Επέλαση των Ξωτικών στην Τεχνόπολη


Μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, υπερδραστήρια και πάντα χαμογελαστά ξωτικά κάνουν επέλαση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και ετοιμάζουν πάνω από 200 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Αρχηγείο του Αϊ-Βασίλη και στα Εργοστάσια Γλυκών, Χαράς και Παιχνιδιών. Το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο «CF Η Επέλαση των Ξωτικών» απλώνει γιορτινή μαγεία στους χώρους της Τεχνόπολης γεμίζοντάς την με συναρπαστικά παιχνίδια και πρωτότυπες δραστηριότητες. 

Κάντε τα ψώνια σας στην «χριστουγεννιάτικη αγορά», απολαύστε ξεχωριστές γεύσεις στο «food market», κρεμάστε τις ευχές σας στον μαγικό «τοίχο των γραμμάτων», στείλτε το γράμμα σας στον Αϊ-Βασίλη στο express «ταχυδρομείο», κατασκευάστε το δικό σας στολίδι, πειραματιστείτε με εορταστικές χειροτεχνίες, χορέψτε ξέφρενα στην «παιδική ντίσκο» και μάθετε τα πιο ξεχωριστά μαγικά τρικ από τους ειδικούς –μπορεί να σας φανούν χρήσιμα στο ειδικό Escape Room που έχει στήσει εκεί η ομάδα του Trapped!

 «Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300 | 10 π.μ.-10 μ.μ.| από € 3, προπώληση: www.viva.gr

Το «Παγωμένο Βασίλειο» του Santa Claus Kingdom


Το «Παγωμένο Βασίλειο» του Santa Claus Kingdom μετατρέπει το εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην πιο... ζεστή χριστουγεννιάτικη γωνιά της πόλης, μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου. Περάστε μέσα από τον μαγικό κορμό, την πύλη που αποκαλύπτει τον συναρπαστικό κόσμο του Santa Claus Kingdom, και δείτε τους «κατοίκους» του παραμυθένιου «Παγωμένου Δάσους», δηλαδή τα ξωτικά, τις νεράιδες και τους δράκους να ζωντανεύουν πλάι σε καταρράκτες και μαγικά φυτά. Προχωρήστε μέχρι το χωριό του Αϊ-Βασίλη και φτάστε στην ονειρική «Καστροπολιτεία» αλλά και στην «Ξωτικο-Χώρα του Λούνα Παρκ» που φιλοξενεί αμέτρητα παιχνίδια. 

Το παγοδρόμιο, τα συγκρουόμενα, το καρουζέλ, η disco-πίστα των ice rollers και ο παιδότοπος με τα φουσκωτά παιχνίδια ανεβάζουν την αδρεναλίνη και η διασκέδαση κορυφώνεται με ανατρεπτικά παιχνίδια δράσης όπως ο στίβος μάχης «Santa Claus Kids' Survival», η laser tag αρένα, οι χιονοτσουλήθρες Disc Slide και η speedαριστή πίστα με αυτοκίνητα Formula 1-go kart. Η ειδικά φτιαγμένη για το Santa Claus Kingdom παιδική παράσταση «O Frodi και το σπαθί των Ιπποτών» παρουσιάζεται στις αμφιθεατρικές εξέδρες μαζί με άλλα θεάματα και διαδραστικά παιχνίδια, ενώ στα διάφορα δημιουργικά εργαστήρια ειδικοί παιδαγωγοί κατευθύνουν τα παιδιά πως να φτιάξουν μόνα τους κάρτες, στολίδια, διακοσμητικά και δώρα από πολλά και διαφορετικά υλικά σε ένα ατμοσφαιρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Λ. Λαυρίου 301, Παιανία Αττικής, 210 6199777 | 10 π.μ.-10 μ.μ. | παιδιά € 14, ενήλικοι € 8

Fantasy Fun Park & Theater στο Ελληνικό


Ένας ξεχωριστός συνδυασμός λούνα παρκ και θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου δημιουργείται φέτος τις γιορτές στα νότια προάστια και μετατρέπει το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) στον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό για όλη την οικογένεια.

Στο Fantasy Fun Park & Theater, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν όλα τα κλασικά και αγαπημένα παιχνίδια λούνα παρκ (από τα πολύχρωμα καρουζέλ και το μεγάλο καράβι μέχρι τα δημοφιλή συγκρουόμενα και τα τεράστια φουσκωτά κάστρα), ενώ προετοιμάζονται για βόλτες με το μαγικό τρένο Polar Express, θεαματικές φιγούρες στο παγοδρόμιο αλλά και τρελές κόντρες στην πίστα μίνι καρτ.

Παραστάσεις τσίρκου και καλλιτεχνικού πατινάζ, magic show, bubble show αλλά και παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Fantasy Fun Park & Theater μέχρι τις 6 Ιανουαρίου σε ένα αυθεντικό χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο), 2109213310 | 10 π.μ.-10 μ.μ. | γενική είσοδος € 12

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ