Αναλυτικά τα ζώδια 2019: Οι ετήσιες προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Έφτασε λοιπόν και το 2019 με τις συνόδους, τα τετράγωνα, τις εκλείψεις του και… όλα τα κομφόρ!

Και ως είθισται, η χρονιά θα αποδειχτεί πιο τυχερή για τους εκπροσώπους κάποιων ζωδίων και δύσκολη για κάποιους άλλους, σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκεις όμως, να μην ξεχνάς ότι πολλές φορές οι ευκολίες καταλήγουν να είναι παγίδες, ενώ οι προκλήσεις το εφαλτήριο μιας καταλυτικής προόδου, αφού ότι κατακτιέται με αγώνες παίρνει αυτομάτως και μια δεσπόζουσα θέση στην καρδιά
σου.

Επιπλέον, ότι και να λένε ο Κρόνος, ο Ουρανός και τα άλλα παιδιά, το «αφεντικό» θα είσαι πάντα εσύ ο «μέσος άνθρωπος», αρκεί βέβαια να μην απεμπολήσεις αυτό το δικαίωμα, πέφτοντας σε μια άκρατη μοιρολατρία. Αυτήν ασ’ την για τους πολύ ευνοημένους, που τους βολεύει κι αν κάποια στιγμή τα βρεις όλα «μπαστούνια», ίσως και να σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες καλά, όχι μόνον γύρω σου αλλά και μέσα σου.

Χθες, προχθές ή ακόμα πιο παλιά, δεν έχει σημασία, από την στιγμή που θα μπεις στην διαδικασία να το διορθώσεις και να πλάσεις το καινούριο σου μέλλον, να γίνεις κι εσύ ένας Δημιουργός «κατ’ εικόνα και ομοίωση». Κι αν παρ’ ελπίδα δεν τα καταφέρεις αυτήν την χρονιά, το σύμπαν θα εξακολουθήσει να σου στέλνει τους οιωνούς του, σαν ένας φάρος που δείχνει τον δικό σου δρόμο.

Καλή χρονιά!

 Οι ετήσιες προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο από το astrology.gr

ΚΡΙΟΣ
Με το δισάκι σου στον ώμο!

Η παρουσία του Δία στον Τοξότη, στο 9ο ηλιακό οίκο σου, καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της χρονιάς, είναι το πραγματικά νέο δεδομένο για σένα και πέρα από το ότι εξυπηρετεί τις προθέσεις σου για ταξίδια ή σπουδές, θα σε βοηθήσει να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη με την απόκτηση ενός μέσου, είτε μεταφορικού είτε σχετικού με την επικοινωνία σου.

Μπορεί, πάλι, να διευρύνει τις επαφές σου με άτομα ή κύκλους του εξωτερικού, ανοίγοντας δρόμους που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν και σε αυτό θα σε βοηθήσει και η Δήμητρα, που θα παραμείνει στο ζώδιο για δέκα περίπου μήνες (26/1 έως και 16/11), ανοίγοντάς σου την… όρεξη για μια περαιτέρω διεύρυνση και επέκταση της δικτύωσής σου με πρόσωπα και πράγματα.

Αν, όμως, κάποια πράγματα αλλάζουν, υπάρχουν κι εκείνα που παραμένουν σχεδόν ίδια. Γιατί ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στον Αιγόκερω, πιέζοντάς σε να αναλάβεις ένα συγκεκριμένο έργο με τις ευθύνες του, φυσικά.

Ωστόσο, δε σε συμφέρει να φορτώνεσαι με προβλήματα άλλων, που ποντάρουν στο φιλότιμό σου, έτοιμοι να καρπωθούν την επιτυχία σου, αλλά και να σε κατηγορήσουν, αν κάτι πάει στραβά. Βάλε, λοιπόν, όρια, αναλαμβάνοντας -αν χρειαστεί- έναν ηγετικό ρόλο και μη μείνεις στη θέση του χρήσιμου πολυεργαλείου, που κάνει όλη την «βρώμικη» δουλειά, αλλά, μόλις έρθει η ώρα της συγκομιδής, μένει στην απέξω!

Για φέτος, το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής σου έρχεται με το… καλημέρα της νέας χρονιάς, αφού η Ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου δίνει στον Κρόνο μεγάλα δικαιώματα για να επέμβει στη ζωή σου.
Εδώ, βέβαια, έχεις για σύμμαχο τον Άρη, που την Πρωτοχρονιά θα περάσει στο ζώδιό σου, παραμένοντας εκεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου και μπολιάζοντάς σε με μια εξέχουσα δυναμική, ικανή να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Ένα βήμα, λοιπόν, μπροστά και δύο πίσω ή δύο μπροστά κι ένα πίσω, αυτή είναι η πορεία σου τις πρώτες 45 μέρες του χρόνου.

Επιπλέον και μέχρι να γευθείς τα… ολότελα καλά της τελευταίας έκλειψης της χρονιάς στις 26 Δεκεμβρίου, που όμως πρακτικά πάνε για το 2020, η καλοκαιρινή έκλειψη της 2ας Ιουλίου, δεν σου πέφτει κι άσχημη, ιδιαίτερα αν αξιοποιήσεις το πλεονέκτημα που σου δίνει ο Δίας στον Τοξότη, κινούμενος/η σε όλο το μήκος και το πλάτος των περιεχομένων του 9ου οίκου.

Όσο για τις δύο Σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, αυτή της 21ης Ιανουαρίου, απλά, συνεχίζει το έργο της αναθεώρησης καταστάσεων στις διαπροσωπικές σχέσεις σου κι αν έχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων, μάλλον θα μπεις σε πρωτόγνωρες για σένα διαδικασίες. Αν, βέβαια, είσαι ήδη σε μια σχέση, τότε θα επικρατήσει το… αίσθημα ανεξαρτησίας!

Αντίθετα, εκείνη της 16ης Ιουλίου είναι σαφώς πιο «βαριά» κι είναι πιθανό να συνοδευτεί με τετελεσμένα είτε στο σπίτι είτε στην καριέρα σου.

Παράλληλα, η οριστική επιστροφή του Χείρωνα και του Ουρανού στο ζώδιό σου και τον Ταύρο αντίστοιχα, θα συνεχίσει ένα έργο, για το οποίο πήρες ίσως μια «τζούρα» την χρονιά που φεύγει.

Ο πρώτος από τις 18/2 βάζει για τα καλά μπρος το πρότζεκτ «επιστροφή στις ρίζες», με την οικογένεια, αλλά και την αξιοποίηση ακινήτων να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

Ο, δε, δεύτερος, αρχής γενομένης στις 6/3, τείνει να αλλάξει άπαξ διά παντός τις ισορροπίες στα οικονομικά σου, με εκείνα που περιμένεις να μην έρχονται, αλλά και τα άλλα που… δεν περιμένεις να σου προσφέρουν ουσιαστικές εναλλακτικές στις όποιες πιέσεις δεχτείς.


ΤΑΥΡΟΣ
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα!

Όπως και πέρυσι, έτσι και… φέτος με τη διαφορά ότι πλέον πρόκειται για κάτι πλήρως δρομολογημένο: Η οριστική είσοδος του Ουρανού στο ζώδιό σου (6/3) προμηνύει επτά χρόνια… φαγούρας, αφού ο πλανήτης των αλλαγών θα σε «ταρακουνήσει» για τα καλά και θα σε κάνει κάποια στιγμή να μην… αναγνωρίζεις τον εαυτό σου κι αυτά δεν είναι Fake news! Το σωστό, πάντως, από πλευράς σου θα ήταν να υιοθετήσεις πρόθυμα τις αναθεωρήσεις που φέρνει και σταδιακά να «σπάσεις» συνήθειες ετών, ώστε να μην πέσεις θύμα κάποιας δυσάρεστης έκπληξης ή ανατροπής. Εδώ, ο μηχανισμός είναι απλός: Είτε το κάνεις είτε το παθαίνεις, μέση λύση δεν υπάρχει!

Επιπλέον, ο φίλος σου ο Κρόνος παραμένει στον Αιγόκερω και τον 9ο ηλιακό οίκο σου, παίζοντας ενεργό ρόλο ως προς την επιμόρφωσή σου, αφού θα σε «στρώσει» στο διάβασμα μέχρι να πάρεις το «χαρτί»!

Αντίθετα όμως, σε σχέση με τις μετακινήσεις και τα ταξίδια σου ή τα δρώμενα στο συγγενικό σου περιβάλλον, τα «μαντάτα» δεν είναι καλά και το πιθανότερο είναι είτε να στενοχωρηθείς από τις εξελίξεις είτε να ταλαιπωρηθείς πολύ. Πρακτικά, μόνο τα ταξίδια για δουλειές «επιτρέπονται» κι αυτά υπό τον όρο να είσαι σωστά προετοιμασμένος/η.

Το «μήνυμα» του Κρόνου μπορεί να το καταλάβεις για τα καλά με την πρώτη έκλειψη της χρονιάς στις 6 Ιανουαρίου, από τη στιγμή όμως που… λεφτά υπάρχουν, ο Κρόνος μπορεί να περάσει και να μην ακουμπήσει!

Γιατί το πέρασμα του Δία στον Τοξότη και τον 8ο ηλιακό οίκο σου λειτουργεί ως βάλσαμο σε κάθε ενδεχόμενη αναποδιά, αφού το κυρίως «μενού» του είναι τα οικονομικά σου και το πώς θα βελτιωθούν. «Πιάνει», δηλαδή, έναν καίριο για σένα τομέα, έχοντας, μάλιστα, ως συνοδοιπόρο για δέκα περίπου μήνες την Δήμητρα (από 26/1 έως και 16/11), η οποία «ειδικεύεται» σε περιουσιακές ρυθμίσεις παντός είδους.

Κι αν είναι τελικά να αποζημιωθείς με την… βούλα για κάθε «ζημιά» που θα πάθεις, τότε μικρό το κακό, για να μην πω μεγάλο το όφελος! Κι αυτό μπορεί να το πετύχεις από μόνος/η σου για όσο διάστημα ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σου (από 14/2 έως και 30/3) αλλά και να το ζήσεις πιο… ξεκούραστα μετά την δεύτερη Ηλιακή έκλειψη του 2019, στις 2 Ιουλίου, όπου… εδώ κι αν ισχύει το «κάθε εμπόδιο για καλό»!

Στη συνέχεια, με την επίσης Ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου ανοίγει ο δρόμος για περισσότερα ταξίδια, χωρίς πλέον τον αποκλειστικό «βραχνά» του Κρόνου, αλλά αυτό αφορά περισσότερο το 2020.
Όσο για τις δύο Σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, η πρώτη της 21ης Ιανουαρίου φέρνει αλλαγές στο σπίτι και την καριέρα σου, κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, ενώ η δεύτερη στις 16/7 είναι σίγουρα πιο «απαιτητική» και στενόχωρη σε σχέση με συγγενικά σου πρόσωπα που φαίνεται να περνούν δύσκολα.

Παράλληλα, στα δρώμενα της χρονιάς αξίζει να προστεθεί και η μόνιμη πλέον μετακόμιση του Χείρωνα στον Κριό ((18/2), που θα σε φέρει πιο κοντά στο να ανακαλύψεις και να συνειδητοποιήσεις οικογενειακές ή συναισθηματικές καταβολές που σε ορίζουν-καθηλώνουν ή τουλάχιστον σε όριζαν μέχρι να απαλλαγείς οριστικά από αυτές και να «κτίσεις» τη νέα δική σου παράδοση. Επιπλέον, μπορεί να έχεις μια ουσιαστική γνωριμία με παραδοσιακές θεραπείες.

Τέλος, επιβοηθητική ως προς την κοινωνική ανέλιξή σου και τη συνεργασία-δικτύωσή σου με σημαίνοντα πρόσωπα μπορεί να αποδειχθεί η διέλευση της Δήμητρας από τον Σκορπιό (1/1 έως και 25/1).

ΔΙΔΥΜΟΙ
Επιτέλους… φως!

Ο Δίας στον Τοξότη είναι βέβαια εκείνος που «γέρνει» τις εξελίξεις της χρονιάς προς το θετικό, με την τύχη να σου παίζει αρκετά ευνοϊκά παιχνίδια!

Κατ’ αρχάς έχεις να… λαμβάνεις σε προσωπικό επίπεδο, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν τις ημέρες στέρησης και τις απογοητεύσεις που σε «πότισε» ο Κρόνος στο ίδιο ζώδιό από το 2016. Ίσως μάλιστα να βιώσεις ένα «παραμύθι», που ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί θα σου προσφέρει μοναδικές στιγμές αλλά αν είσαι ήδη σε μια σχέση να θυμάσαι πως κάθε ζήτημα «πίστης» μπαίνει στο περιθώριο, αφού δεν είναι αυτή το ζητούμενο!

Επιπλέον, έχοντας εξασφαλισμένες τις βοήθειες από τους άλλους, μπορεί να επεκτείνεις την δράση σου μέχρι τα… πέρατα της οικουμένης, αξιοποιώντας και την παρουσία της Δήμητρας στο ζώδιο για περίπου δέκα μήνες (από τις 2/1 έως και τις 16/11). Δημόσιες σχέσεις με διασημότητες, media και αστραφτερά μεταφορικά ή επικοινωνιακά μέσα σε περιμένουν για «να κάνεις το κομμάτι σου»!

Μπορείς φυσικά να αξιοποιήσεις στο έπακρο και την ικανότητά σου να παρουσιάζεις «το άσπρο μαύρο» και να κινείσαι με ευελιξία σε όλα τα πεδία δράσης ακόμη κι εκείνα που… συνορεύουν με την παρανομία!

Κι εδώ μπαίνει στο πλάνο ο Ποσειδώνας που επηρεάζει κι αυτός την ζωή σου σε κεντρικό επίπεδο, ιδιαίτερα αν είσαι γεννημένος/η στο δεύτερο δεκαήμερο. Κανονικά, ο πλανήτης της φαντασίας και της υπέρβασης δεν προσφέρεται για δράσεις που έχουν να κάνουν με οικονομικά ή επαγγελματικά θέματα, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας παραπλάνησης ή μιας εντελώς λανθασμένης επιλογής. Αντίθετα, ως προς τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και τις δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα είναι… ΟΚ!

Ωστόσο, με τον Δία «αγκαζέ» για ένα μεγάλο διάστημα (μέχρι τον Οκτώβριο) ακόμη και οι μεγαλύτερες «μπαγαποντιές» του μπορεί τελικά να σε εξυπηρετήσουν, χώρια που μπορεί και να τις υιοθετήσεις εκμεταλλευόμενος/η την αφέλεια ή την καλή πρόθεση των άλλων!
Αυτό φυσικά άπτεται της ηθικής υπόστασής σου, αλλά από τη στιγμή που είναι κι αυτή… δισυπόστατη, όπως και το κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή σου, όλα είναι ανοικτά. Επιπλέον, ο Ποσειδώνας σε καλεί να εμπιστεύεσαι περισσότερο τη διαίσθηση, παρά τη λογική σου.

Όσο για τον Κρόνο στον Αιγόκερω, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, εξακολουθεί να επηρεάζει τα οικονομικά σου, που σύμφωνα με τη θεωρία θα πρέπει να βάλεις σε μια τάξη, περικόπτοντας τα μη αναγκαία έξοδα. Επιπλέον, θα πρέπει να ρυθμίσεις ασφαλιστικές, φορολογικές ή κληρονομικές υποθέσεις, η διαφορά, ωστόσο, του «πέρυσι» με το «φέτος», είναι ότι οι προσπάθειές σου θα αποδώσουν κι αυτό θα φανεί πολύ περισσότερο με την Ηλιακή έκλειψη στις 2/7, που θα σου προσφέρει λύσεις στα όποια αδιέξοδα έχουν διατηρηθεί μέχρι τότε. Ίσως, μάλιστα, δεις… ηλίου πρόσωπο κι από μια συνεργασία, οπότε άσε τον Κρόνο να… κουρεύεται ή πιο σωστά να «κουρεύει» χρέη!

Στην συνέχεια, τα πράγματα προμηνύονται ακόμα καλύτερα με «κομβικό» σημείο την τρίτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στις 26/12, που θα σε απελευθερώσει πλήρως στον οικονομικό τομέα.

Υπάρχει βέβαια και η πρώτη του 2019 (στις 6/1), που θα σε «ζορίσει» αρκετά, με τις ελλείψεις είτε σε αγαθά είτε σε ρευστό να αναζητούν… εναγωνίως λύσεις, από πλευράς σου πάντως, πέρα από την επιβεβλημένη «σοφή» διαχείριση, θα πρέπει να αποφύγεις να δανείσεις χρήματα.

Στη συνέχεια, η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς στις 21/1 θα σου δώσει το έναυσμα για ένα έκτακτο ταξίδι ή για να ξεκινήσεις έναν ενδιαφέροντα κύκλο σπουδών. Η συγκεκριμένη έχει «Ουράνια» χαρακτηριστικά, κάτι, βέβαια, που δε σε τρομάζει, αφού είσαι «άσσος» στις προσαρμογές, ακόμη και τις απότομες κι αυτό στο γράφω γιατί μπορεί να «ταρακουνηθούν» και οι διαπροσωπικές σχέσεις σου.

Αυτόν τον… τύπο πάντως, τον Ουρανό, από τις 6/3, θα τον έχεις για χρόνια στον 12ο ηλιακό οίκο σου και τον Ταύρο, πρόθυμο να σε ξυπνήσει μέσα στην νύχτα (μεταφορικά το γράφω) με τα καμώματά του. Φίλοι και κρυφοί εχθροί θα γίνουν ένα, με τις ισορροπίες να αλλάζουν διαρκώς, αλλά τουλάχιστον για φέτος αυτό θα συμβεί υπέρ σου.

Τέλος, η διέλευση του Άρη από το ζώδιό σου (από 31/3 έως και 15/5) υποδεικνύει την πρώτη φάση μέγιστης και εντατικής ενεργοποίησής σου σε ποικίλα «μέτωπα», με την δεύτερη να ακολουθεί το φθινόπωρο (18/8 έως και 3/10), όταν πια ο πλανήτης της δράσης θα βρίσκεται στην Παρθένο. Εκεί ενδέχεται να σου τύχουν και κάποια οικογενειακά «νταβαντούρια», αλλά με τον Δία στο πλάι σου, ό,τι κι αν γίνει για καλό θα είναι.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Θέλει υπομονή… ακόμη!

Για τον Κρόνο, που από πέρυσι σε… τηρά με το αυστηρό του μάτι από απέναντι, κάποια πράγματα ίσως σου είναι ήδη γνωστά: Δυσκολίες περιορισμοί και περισσότερη δουλειά θα σε ακολουθήσουν και φέτος, σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, θα πάρεις επάνω σου και ευθύνες που δε σου αναλογούν, μην περιμένεις, ωστόσο, τα εύσημα για αυτό άμεσα. Στην ουσία κτίζεις για το μέλλον σου και μόνο προς το τέλος της χρονιάς θα αρχίσουν να διαμορφώνονται οι συνθήκες για να πετύχεις μια πιο ξεκάθαρη «νίκη». Το πέρασμα του Δία στον Αιγόκερω (3/12), αλλά και η Ηλιακή έκλειψη στις 26/12 είναι για σένα το σημείο καμπής για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται. Μέχρι τότε όμως, ισχύει το… γνωστό «τα κεφάλια μέσα»!

Κι επειδή η ημέρα φαίνεται από το πρωί, έτσι και το 2019 θα δείξει από την αρχή του τι σε περιμένει, αφού η Ηλιακή έκλειψη στις 6/1 θα σε γεμίσει με περισσότερο άγχος, συνδυασμένο ίσως με μια απογοήτευση ή μια αίσθηση αποτυχίας. Κι αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τις δικές σου προσπάθειες, αλλά με μια «γκίνια» που υπάρχει στις συνεργασίες σου. Πρακτικά, λοιπόν, δε μπορείς παρά να υπολογίζεις στις δικές σου δυνάμεις, έχοντας συνείδηση πως όλα θα πέσουν επάνω σου.

Παράλληλα, οι συναισθηματικές πιέσεις μπορεί να σε φτάσουν στα όρια της κατάθλιψης τόσο στις αρχές, όσο και το καλοκαίρι με την κάπως «βαριά» Σεληνιακή έκλειψη που γίνεται στις 16/7 κι εδώ είναι που πρέπει να επιστρατεύσεις τον Ποσειδώνα με τις ελπίδες του, για να μην «τα παίξεις».

Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη (στις 2/7) πάντως, θα σου προσφέρει εναλλακτικές λύσεις κι εκεί οι πιέσεις που θα δεχτείς θα σε βοηθήσουν τελικά να αξιοποιήσεις και κάποιες ευκαιρίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή απέρριπτες ή απλά δεν έβλεπες.

Όσο για την πρώτη Σεληνιακή έκλειψη στις 21/1 αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς στα οικονομικά σου, μέσα από ξαφνικές ανάγκες ή μεταβολές που θα προκύψουν, ίσως, μάλιστα, χρειαστεί να «ξεσηκωθείς» κι από το μέρος που διαμένεις.
Φυσικά σε αυτό θα βάλει το… χεράκι του και ο Ουρανός, ο οποίος στην συνέχεια θα περάσει οριστικά στον Ταύρο (6/3) δρομολογώντας την ανανέωση στον κύκλο των γνωριμιών σου, ίσως και μια νέα απρόσμενη κατάσταση στα προσωπικά σου.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει βέβαια και στον Χείρωνα, με τον οποίο μοιράζεστε πολλά κοινά. Το πέρασμά του στον Κριό (18/2), όπου και θα παραμείνει για επτά περίπου χρόνια, σηματοδοτεί μια νέα κατάσταση στην καριέρα σου αλλά και την συνολική σου στόχευση, με τους οικογενειακούς δεσμούς να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ό,τι κι αν θεωρείς ως «οικογένεια». Και βέβαια, είναι προφανές πως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι του… απόλυτου γούστου σου, ίσως, μάλιστα, φτιάξεις ή ξαναφτιάξεις και το δικό σου «σπιτικό». Επιπλέον, αν διαθέτεις ακίνητη περιουσία που «κάθεται», θα αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά τρόπους για να την αξιοποιήσεις. Σπιτάκια, χωραφάκια, όλα παίζουν!

Κατά τα άλλα, ο Δίας στον Τοξότη (μέχρι τις 3/12) θεωρητικά σε ευνοεί σε εργασιακά θέματα, εξασφαλίζοντάς σου –όσο περνά από το χέρι του- καλές συνθήκες εργασίας, ίσως και μια ωραία δουλειά. Αυτά όμως στη θεωρία, αφού σε αυτήν τη φάση κουμάντο στη ζωή σου κάνει ο Κρόνος και με βάση τις δικές του «νόρμες» θα πορευτείς, κάτι που σημαίνει πως μάλλον κάποιος/α άλλος/η θα καρπωθεί τις προσπάθειές σου ή ότι εσύ δε θα μπορέσεις να «δεις» τις ευκολίες που σου προσφέρονται, επιμένοντας σε μια μάλλον… μαζοχιστική πολιτική!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, να θυμάσαι πως λόγω του τετραγώνου διαρκείας ανάμεσα στον Δία και τον Ποσειδώνα (μέχρι τον Οκτώβριο) ευνοούνται κυρίως οι καλλιτεχνικές δράσεις, ενώ στις υπόλοιπες ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας «καραμπινάτης» εξαπάτησης ή στην καλύτερη περίπτωση μιας σειράς από άστοχες ή «ουτοπικές» επιλογές. Και ως προς τις πρώτες θα έχεις μπόλικες ευκαιρίες να αναδείξεις και να προωθήσεις το έργο σου με τη συνδρομή της Δήμητρας που θα βρίσκεται κι αυτή στον Τοξότη για δέκα μήνες περίπου (από τις 26/1 έως και τις 16/11). Ίσως, μάλιστα, αξίζει να απλώσεις τα φτερά σου στο εξωτερικό, αν δεις ότι «εντός» δεν έχεις και πολύ καλή τύχη ή δε σε καταλαβαίνουν.

Τέλος, την περίοδο που ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σου (16/5 έως 1/7) θα επιταχύνεις κι εσύ κάποιες διαδικασίες στη ζωή σου, είτε με το καλό είτε με το… ζόρι! Μια ανάλογη ώθηση, ωστόσο, θα λάβεις και τις πρώτες ημέρες του χρόνου που ο Άρης θα βρίσκεται στον Κριό «απαιτώντας» δράση και λύσεις «εδώ και τώρα», ενώ για τα οικογενειακά και περιουσιακά σου θέματα θα «μετρήσει» περισσότερο ο Άρης στον Ζυγό από τις 4/10 μέχρι και τις 18/11.


ΛΕΩΝ
Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές!

Απ’ όλα έχει όντως και δουλειές και έρωτες, η τύχη σου, ωστόσο, σε κάθε τομέα δε θα είναι ίδια, ούτε βέβαια και ο συνιστώμενος τρόπος διαχείρισης. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα… εύκολα και χαρμόσυνα, δηλαδή τον Δία στον Τοξότη, που θα γεμίσει την «αυλή» σου με πλήθος θαυμαστών! Και φυσικά ανάμεσα σε αυτούς/ες θα βρίσκεται και ο/η εκλεκτός/η της καρδιάς σου, μέχρι αποδείξεως του εναντίου φυσικά… Μάλιστα η παρουσία και της Δήμητρας στο ζώδιο για δέκα περίπου μήνες (από 26/1 έως και 16/11) ενισχύει σε… ακραίο βαθμό τις πιθανότητές σου να περάσεις καλά και να κινηθείς στο «high» περιβάλλον που σου αρμόζει, παρέα με διάφορες διασημότητες!

Από αυτό το σημείο όμως μέχρι μια σχέση με ποιότητα ή βάθος συναισθημάτων υπάρχει σημαντική απόσταση, που δεν είναι διόλου βέβαιο ότι θα καλυφθεί. Κοίταξε, λοιπόν, να περάσεις καλά κι όσο για τα υπόλοιπα… βλέπεις.

Μπορείς φυσικά να αγνοήσεις τις προκλήσεις και να αρκεστείς στο να καμαρώνεις για τα επιτεύγματα ενός αγαπημένου σου προσώπου, ξεκινώντας πάντα από τα παιδιά σου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σκόπιμο να μην αρχίσεις να… χαρίζεις προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού θα καταλήξεις με μαθηματική ακρίβεια στο γνωστό «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Γιατί στην παρούσα φάση, υπάρχουν γύρω σου αρκετοί/ες πρόθυμοι/ες να εκμεταλλευτούν τη γενναιοδωρία σου, κολακεύοντάς σε, αύριο-μεθαύριο όμως, στα δύσκολα, δηλαδή, θα ψάχνεις να τους/τις βρεις, ως είθισται!

Τα ανάλογα ισχύουν και για τις ενδεχόμενες επενδύσεις σου, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο που θα είναι σε ισχύ το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα. Το «να πιάσεις την καλή» μπορεί τελικά να αποδειχθεί μια τεράστια παγίδα, που θα «καταπιεί» τα υπάρχοντά σου κι όχι βέβαια τυχαία, αλλά προμελετημένα από κάποιους «επιτήδειους». Θα σου μείνει βέβαια η περηφάνια…

Παράλληλα, στο «μέτωπο» των εργασιακών και της καριέρας σου καλείσαι να κρατήσεις σχετικά δύσκολες ισορροπίες, αφού πρέπει να συνδυάσεις την καινοτόμα ή ανατρεπτική διάθεση του Ουρανού στον Ταύρο (μετά τις 6/3) με τις «επαγγελματικές» προδιαγραφές του Κρόνου στον Αιγόκερω. Ο δεύτερος πηγαίνει «by the book» κι ο πρώτος κόντρα σε όλους τους κανόνες, οπότε καλά ξεμπερδέματα! Και από την μια «πάντα», επειδή θα έχεις την τάση να πάρεις επάνω σου μεγάλο φόρτο εργασιών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες σου, καλό είναι να αφήσεις χώρο και στο «απρόβλεπτο», αφού αλλιώς θα το βρεις μπροστά σου.

Από την άλλη, κάποια καινοτόμα σχέδιά σου ή οι «τρέλες» που θες να κάνεις, μπορεί να σκοντάψουν σε αντικειμενικούς περιορισμούς.

Και αυτοί θα εμφανιστούν πρώτοι-πρώτοι με την Ηλιακή έκλειψη στις 6/1, που θα σε βάλει σε ένα δίλημμα: Να ανεχτείς και να υπομείνεις κάποιους νέους περιορισμούς ή να αποχωρήσεις, ξέροντας πως δε θα βρεις εύκολα δουλειά; Ή αν είσαι εσύ το αφεντικό, να τα πάρεις όλα επάνω σου ή να συνεχίσεις να πληρώνεις «χαραμοφάηδες»; Το σοφότερο πάντως από την πλευρά σου θα ήταν να περιμένεις.

Μέχρι το καλοκαίρι, αφού η επόμενη Ηλιακή έκλειψη ( στις 2/7) θα σου προσφέρει και τις εναλλακτικές λύσεις που χρειάζεσαι, ίσως, μάλιστα, σε βγάλει από τη δύσκολη θέση ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.
Τα ακόμη πιο δύσκολα πάντως σε περιμένουν στον τομέα της υγείας σου, αν επιμείνεις να μην ακούς τα σινιάλα που σου στέλνει ο οργανισμός σου. Το πρώτο σου μέλημα, λοιπόν, είναι να περιορίσεις από μόνος/η σου κάποιες κακές συνήθειες, πριν σου το επιβάλλουν οι γιατροί. Επιπλέον, μπορεί να ταλαιπωρηθείς από συσσωρευμένες πιέσεις που πλέον σωματοποιούνται και για να θεραπευτούν εντελώς απαιτείται μεθοδικότητα και χρόνος.

Υπάρχουν ακόμη οι δύο Σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, με την πρώτη (στις 21/1) να συμβάλλει σε μια σχετική αναταραχή στα προσωπικά σου αλλά και «από σπόντα» στην καριέρα σου.

Η δεύτερη, πάλι, στις 16/7 θα σου πέσει κάπως… βαριά σε σχέση με τα εργασιακά ,αλλά και τα ζώα ή τα φυτά που σου κρατούν συντροφιά και επιπλέον είναι εκείνη που δημιουργεί περισσότερους κινδύνους για την υγεία σου.

Τέλος, με τον Άρη να διελαύνει από το ζώδιό σου καταμεσής του καλοκαιριού (από 1/7 έως και 17/8) θα πρέπει να ξεχάσεις για λίγο τις «ξένοιαστες διακοπές», αφού σε περιμένει αρκετή δουλειά και «τρέξιμο»… άντε και μερικές αθλητικές δραστηριότητες!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Έχεις πλεονέκτημα αλλά κάποιος/α θέλει να στο… κλέψει!

Ο Δίας, που βρίσκεται πλέον στον Τοξότη, σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου στο σπίτι και την οικογένειά σου, με την ταυτόχρονη «απόσυρση» των όποιων προβλημάτων, ίσως, μάλιστα, υπάρξει και μια… αντανακλαστική θετική επιρροή στα επαγγελματικά σου.

Επιπλέον, τη μεγάλη περίοδο που θα βρίσκεται και η Δήμητρα στο ίδιο ζώδιο (από 26/1 έως 16/11) θα μπουν σε κίνηση ποικίλα ζητήματα νομικής φύσεως, που η διεκπεραίωσή τους θα σε απελευθερώσει, ενώ το να μετακομίσεις θα έρθει ως φυσική συνέπεια της αναζήτησής σου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κλειδί, ωστόσο, της επιτυχίας σου εξαρτάται από το να θα κινηθείς μόνος/η ή στα πλαίσια μιας συνεργασίας, αφού στη δεύτερη περίπτωση θα αναλάβει δράση ο Ποσειδώνας, μετατρέποντας μια αρχική αίσθηση ικανοποίησης σε διάψευση.

Αυτό φυσικά αναφέρεται και στα προσωπικά σου, που μπορεί μεν για ένα διάστημα να γνωρίσουν «μεγάλες στιγμές», αλλά η τελική κατάληξη μάλλον θα σε απογοητεύσει.
Εξ άλλου, η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω και τον 5ο ηλιακό οίκο σου, που κρατάει από πέρυσι επηρεάζει πρωτίστως τις διαπροσωπικές σχέσεις σου, επιφέροντας μεγάλες πιέσεις και διλήμματα με την συνιστώμενη πολιτική να είναι το να παραμείνεις μόνος/η σου, αν είσαι ήδη!

Κι αν παρ’ ελπίδα μπεις στη διαδικασία μιας νέας σχέσης θα είναι σαν να κάνεις το «στρατιωτικό» σου, που για το συναίσθημά σου δεν το λες και καλό…

Μπορεί, βέβαια, να κληθείς να παράσχεις τις υπηρεσίες σου σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ή να αυξηθούν οι ευθύνες σου σε σχέση με τα παιδιά σου, κάτι που κρίνεται ως «φυσιολογικό».

Και κάποια από τα παραπάνω ή και… όλα μαζί θα τα δεις να συμβαίνουν με την αρχή του νέου έτους, αφού η πρώτη Ηλιακή έκλειψη του 2019 γίνεται στις 6/1 κι εδώ σίγουρα θα χρειαστεί να πάρεις τις αποφάσεις σου υπό πίεση. Το σοφότερο βέβαια θα ήταν να θέσεις με σαφήνεια τα όριά σου ή στην ανάγκη να βγεις από μια ιστορία που σε παιδεύει και επιπλέον να μην ξεκινήσεις κάτι, αφού θα αποδειχθεί μεγάλος μπελάς. Το πιθανότερο είναι να μπλοκάρεις συναισθηματικά και να υπομείνεις μέχρι νεωτέρας τα όσα σου συμβαίνουν.

Μεγάλο συναισθηματικό βάρος φέρει και η Σεληνιακή έκλειψη στις 16/7, εκεί, μάλιστα, κινδυνεύεις να «χάσεις» τον εαυτό σου, μέσα σε έναν «μεγάλο έρωτα» που θα σου βγει… ολίγον ξινός!

Κάνε κράτει λοιπόν και περίμενε να «ξανοιχτείς», αφού μπει ο Δίας στον Αιγόκερω και ειδικά μετά την τελευταία έκλειψη της χρονιάς στις 26/12, αφού αυτή είναι που θα σου φέρει το… κελεπούρι!

Θα έχει προηγηθεί βέβαια μια ακόμη Ηλιακή έκλειψη στις 2/7, που ναι μεν θα σου ασκήσει ανάλογες πιέσεις με την πρώτη της χρονιάς, φαίνεται, ωστόσο, να υπάρχουν διέξοδοι που θα σε φέρουν πιο κοντά σε μια τουλάχιστον ανεκτή κατάσταση, με τη συνδρομή ενδεχομένως των οικείων σου.

Όσο για την Σεληνιακή έκλειψη στις 21/1 θα σου φέρει αλλαγές στα εργασιακά σου αλλά και κάτι ξαφνικό στην υγεία σου ή αλλαγή της διατροφής σου.

Ανατροπές και αναθεωρήσεις… επαγγέλλεται βέβαια και ο Ουρανός στον Ταύρο (μετά τις 6/3), αλλά εδώ δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να σε τρομάζει, αφού πρόκειται για ένα σήριαλ ανανέωσης του πνευματικού σου «οπλοστασίου» και της τεχνικής κατάρτισής σου, που θα κρατήσει μέχρι το 2026 περίπου.

ΖΥΓΟΣ
Φώτα, κάμερες, πάμε!

Κατ’ αρχάς, η παρουσία του Δία στον Τοξότη (μέχρι τις 3/12) θα σε βοηθήσει να έχεις μια πιο χαρούμενη και εξωστρεφή καθημερινότητα, με τα ταξίδια να βρίσκονται στην… ημερήσια διάταξη, μαζί φυσικά με την απόκτηση νέων μέσων επικοινωνίας ή μεταφοράς, που θα σου διευκολύνουν τη ζωή. Επιπλέον, ο κοινωνικός κύκλος σου θα διευρυνθεί με… κάθε καρυδιάς καρύδι, γι’ αυτό μην εμπιστεύεσαι τον κάθε τύπο που σου «πουλάει» το οτιδήποτε και πολύ περισσότερο μην κάνεις μπίζνες μαζί του, πριν τσεκάρεις καλά το τι μπορεί να κρύβεται από πίσω. Όπως κι αν έχει πάντως, οι δημόσιες σχέσεις σου θα πιάσουν κορυφή, με τη συνδρομή και της Δήμητρας που θα βρίσκεται επίσης στον Τοξότη για δέκα περίπου μήνες (από τις 26/1 έως και τις 16/11), κάτι που θα κάνει την έκθεσή σου στο κοινό σχεδόν… αναπόφευκτη!

Θα έχεις, μάλιστα, την ευκαιρία να βγάλεις προς τα έξω το καλύτερό σου πρόσωπο, όταν όμως αρχίσεις να μιλάς για δουλειές, που δεν άπτονται της καλλιτεχνίας, να δεις πρώτον το κατά πόσο είναι νόμιμες και δεύτερον το αν μπορούν να πραγματοποιηθούν ή πρόκειται απλά για ένα ευχολόγιο, που προσκρούει σε αντικειμενικούς περιορισμούς.

Μια επίσης σημαντική εξέλιξη για σένα είναι η επανείσοδος του Χείρωνα στον Κριό (18/2), που για επτά περίπου χρόνια θα σε ωθήσει να γνωρίσεις τα καλά και τα… στραβά μιας δράσης που βασίζεται στην κοινή καταγωγή ή οτιδήποτε άλλο συνιστά ένα «κοινοτικό» πλαίσιο. Επιπλέον, ανοίγει μια μεγάλη παρένθεση, με βασικό της χαρακτηριστικό την αναβίωση καταστάσεων του παρελθόντος, αλλά και μια δική σου έφεση στο να αρχίσεις να ψάχνεις για «την πρώτη αιτία» των πραγμάτων.

Ταυτόχρονα όμως, αν είσαι μόνος/η και ενδιαφέρεσαι για μια νέα αρχή στην προσωπική σου ζωή, θα σου δώσει την ευκαιρία για να… αποκατασταθείς με παπά και με κουμπάρο! Δεν υπάρχει, ωστόσο, λόγος να βιαστείς, αφού του χρόνου, με τον Δία στον Αιγόκερω οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο ευνοϊκές και μπορεί να «τσιμπήσεις» και κάποιο ακίνητο.
Μέχρι τότε όμως στον 4ο ηλιακό οίκο σου και τον Αιγόκερω, κυριαρχεί ο Κρόνος που βέβαια δεν επιτρέπει και πολλά-πολλά σε ζητήματα ακίνητης περιουσίας, πλην του ενδεχόμενου να πουλήσεις κάτι. Κι αν σου μπει καμιά ιδέα να φτιάξεις τον χώρο σου, είτε τον επαγγελματικό είτε τον οικογενειακό, προσπάθησε απλά να «μπαλώσεις» τα όποια προβλήματα με μερεμέτια και μην επεκτείνεσαι σε άλλα σχέδια.

Επιπλέον, είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα και στενοχώριες με τους οικείους σου και για όλα τα παραπάνω μπορεί να πάρεις μια… κρυάδα με την είσοδο του 2019, αφού η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς γίνεται στον Αιγόκερω, κάτω από ένα «Κρόνιο» καθεστώς.

Αντίθετα, η δεύτερη Ηλιακή έκλειψη στις 2/7 θα σου αφήσει αρκετά «παράθυρα» ανοικτά και τελικά μια πίεση θα σε εξωθήσει να εκμεταλλευτείς τα… καλά του Δία στον 3ο ηλιακό οίκο σου. Ήτοι, ένα… υπέροχο ταξίδι διαφυγής ή μια «σούπερ» βοήθεια από συγγενείς σου.

Όσο για τον Πλούτωνα που χρόνια τώρα κινείται στην ίδια περιοχή, θα σου θυμίσει την παρουσία του με την Σεληνιακή έκλειψη στις 16/7, που παραπέμπει σε μια αίσθηση απώλειας αλλά και την επανεκκίνηση μιας διαδικασίας, πάνω σε κάποια «οριστικά» δεδομένα.

Υπάρχει φυσικά και ο Ουρανός, που περνώντας πια οριστικά στον Ταύρο (6/3) τείνει να αλλάξει για τα καλά το εργασιακό σου καθεστώς, με τα πρώτα σημάδια όμως να έρχονται λίγο νωρίτερα καθώς η Σεληνιακή έκλειψη στις 21/1 θα τον ενεργοποιήσει πρόωρα. Η ίδια έκλειψη πάντως απευθύνεται πρωτίστως στα ερωτικά σου κι είναι πιθανό να περάσεις πολύ ιδιαίτερα, αλλά και να χάσεις την μπάλα στη συνέχεια!

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Άρη, που σε δύο περιόδους θα σε «τρέξει» κάνοντας την καθημερινότητά σου πολύ πιο φασαριόζικη και ανταγωνιστική. Αρχικά η παρουσία του στον Κριό (από την Πρωτοχρονιά μέχρι του Αγίου Βαλεντίνου) θα ανακατέψει την τράπουλα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου που σε κάποιες περιπτώσεις θα θυμίζουν το «φύγε εσύ, έλα εσύ»!

Και το φθινόπωρο (από 4/10 έως και 18/11) θα βρεθεί στο ζώδιό σου, δίνοντάς σου μια δραστική εικόνα για το τι μπορεί να σημαίνει «δυναμική διπλωματία», είτε από σένα είτε προς εσένα. Κατά τα άλλα να προσέχεις τη μέση σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μετά το πρώτο «ζέσταμα» οι αλλαγές συνεχίζονται!

Η χρονιά ξεκινά με την Δήμητρα στο ζώδιό σου (μέχρι και τις 25/1), κάτι που θα σε βοηθήσει να δικτυωθείς με πρόσωπα και πράγματα, ενώ δεν αποκλείεται να επιβραβευθείς για μια προσπάθειά σου. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο ενός «σκανδάλου» που θα τραβήξει την προσοχή επάνω σου.

Στη συνέχεια και για δέκα περίπου μήνες, η Δήμητρα θα βρίσκεται στον Τοξότη, που είναι ο ηλιακός οίκος των οικονομικών σου, δίνοντας μια πολύ καλή… πάσα στον Δία για να κάνει το φανταιζί παιχνίδι του!

Τα «φρέσκα», λοιπόν, για σένα αναφέρονται πρωτίστως στα οικονομικά σου, όπου αναμένεται τουλάχιστον μια γενική ευχέρεια κινήσεων και -γιατί όχι;- ένα αξιοσημείωτο κέρδος. Ο μόνος «αστερίσκος» έχει να κάνει με μια ενδεχόμενη κακή διαχείριση από πλευράς σου, αφού σε μια τέτοια περίπτωση στο τέλος της χρονιάς θα βρεθείς να χρωστάς πολλά περισσότερα. Επιπλέον, με το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα να «παίζει» μέχρι και τον Οκτώβριο, πρόσεξε, μήπως επενδύσεις στο… πουθενά, προσδοκώντας κέρδη και οφέλη που δεν θα έρθουν ποτέ.

Ο Ποσειδώνας, μάλιστα, έχει κάτι… παραπάνω να πει και για τις διαπροσωπικές σχέσεις σου, όπου, είτε σου αρέσει είτε όχι, το «τοπίο» είναι θολό και μένει να δεις ποιος θα… προλάβει να απιστήσει πρώτος! Μέχρι εκείνη την στιγμή, ωστόσο, θα βιώσεις την υπέρτατη ευτυχία.

Παράλληλα, στις 6/3, ο Ουρανός ξαναπερνά στον Ταύρο κι αυτήν την φορά είναι για… τα καλά, αφού θα βρίσκεται απέναντί σου για επτά περίπου χρόνια, φέρνοντας αλλαγές και ανατροπές πρωτίστως στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου αλλά και στη ζωή σου συνολικά. Ίσως, μάλιστα, πάρεις μια ακόμη… ιδέα για τις αλλαγές που έρχονται, πριν καν βρεθεί ο πλανήτης στο νέο του μετερίζι, με την πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς στις 21/1.

Όσο για τον Κρόνο που παραμένει στον Αιγόκερω, εξακολουθεί να σε περνάει από εξετάσεις σε διάφορα ζητήματα κι εσύ δεν έχεις παρά να αποδείξεις την επάρκειά σου με περισσότερο διάβασμα. Επιπλέον, σε θέλει πιο προνοητικό/η, αφού στις εξωτερικές δράσεις σου (ταξίδια, μετακινήσεις κλπ) και ιδιαίτερα σε ό,τι δεν έχει να κάνει με δουλειές, θα σου φέρει εμπόδια, καθυστερήσεις, αλλά και τεχνικά προβλήματα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς. Και για όλα αυτά μπορεί να πάρεις μια… γερή δόση με την πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στις 6/1, που θα σε «στρεσάρει» τόσο, ώστε να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τις λοιπές δραστηριότητές σου.
Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη πάντως, στις 2/7, θα συνδυαστεί με εναλλακτικές λύσεις μέσω κυρίως της αγοραστικής δύναμης που θα διαθέτεις κι ενώ μέχρι τότε οφείλεις να συντηρήσεις τα όσα έχεις, χωρίς να προβείς σε νέες κινήσεις, θα έχεις πλέον το ελεύθερο για να αντικαταστήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ό,τι δε σε εξυπηρετεί πια. Επιπλέον, θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός κύκλου επιμόρφωσης, που θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει τα λεφτά της! Κι αν αποζητάς κάτι ακόμη καλύτερο, θα το έχεις μετά την τρίτη ηλιακή έκλειψη της χρονιάς, στις 26/12, η οποία σου δίνει πλεονέκτημα μέχρι τα μέσα του 2020.

Τέλος, η χρονιά κλείνει με τον Άρη να βρίσκεται στο ζώδιό σου (μετά τις 19/11), κάτι που σημαίνει πως, λίγο πριν να… ξεψυχήσει το 2019, εσύ θα βρίσκεσαι σε αγωνιστική φάση, «τρέχοντας» για να πετύχεις τους στόχους σου. Ανάλογο κλίμα πάντως θα υπάρξει και την περίοδο που ο Άρης θα βρίσκεται στον Ταύρο (από 14/2 έως και 30/3), δίνοντάς σου την ώθηση να ξεκαθαρίσεις πολλά στις συνεργασίες και την προσωπική σου ζωή.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα!

Επιτέλους ήρθε! Ο Δίας ντε… Ο «δικός σου» πλανήτης είναι εκείνος που μέχρι τις 3/12/19 θα σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερες ανέσεις, αν και όπως θα διαβάσεις παρακάτω υπάρχουν και κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σου του δευτέρου δεκαημέρου κυρίως) που δεν είναι και τόσο ευνοημένοι στα τρέχοντα και σημαντικά των βασικών τομέων της ζωής και στην περίπτωση τους μάλλον δεν ξέρουν… πού πατάνε και πού βρίσκονται! Κατά πλειοψηφία όμως «το ‘χεις» και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κληθείς να αξιοποιήσεις τις εύκολες λύσεις που θα τεθούν στη διάθεσή σου, με τρόπο όμως «μαεστρικό» και υπεύθυνο, ώστε να μην χαθούν μερικές ακόμη ευκαιρίες.

Φυσικά τα ταξίδια είναι «πρώτο τραπέζι πίστα», το ίδιο και οι επαφές σου με το εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η παρουσία της Δήμητρας στον Τοξότη για δέκα περίπου μήνες από 26/1 έως και 16/11) θα σου δώσει το «κάτι παραπάνω» που ζητάς σε σχέση με τη δικτύωσή σου και την… παγκόσμια αναγνώριση του έργου σου, ιδιαίτερα αν ενεργοποιείσαι στον καλλιτεχνικό τομέα ή κάνεις μπίζνες με παραστάσεις. Το ίδιο ισχύει κι αν δραστηριοποιείσαι σε ΜΚΟ, σε κάθε περίπτωση όμως τα media σε περιμένουν για να εκθέσεις τις απόψεις σου επί παντός επιστητού κι όχι μόνο για δέκα λεπτά, όπως είπε ο Άντι Γουόρχολ.

Ο Άρης στους Διδύμους (31/3 έως και 1/5) και αργότερα στην Παρθένο (18/8 έως και 3/10) θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για να «κάνεις τη διαφορά», έστω κι αν αυτό συνδυαστεί, ενίοτε, με μια διατάραξη των ισορροπιών και μπόλικες αψιμαχίες. Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αβγά δε γίνεται και ιδού η πρόκλησή σου!

Κι όσο για τον Κρόνο στον Αιγόκερω, τυπικά η παρουσία του εκεί θα έπρεπε να συνδυαστεί με οικονομικές πιέσεις και δυσκολίες, που δε θα σου επιτρέψουν να κινηθείς ελεύθερα, αφού κάτω από την επιρροή του προέχει η κάλυψη των εκκρεμοτήτων σου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε ισχύει για φέτος, αφού ο Δίας έχει την ικανότητα να τα «γυρίσει» όλα υπέρ σου και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό με την Ηλιακή έκλειψη του καλοκαιριού (2/7). Νωρίτερα, η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς (6/1) θα σε βοηθήσει να «ξεσκαρτάρεις» από πράγματα αλλά και… νοοτροπίες, που σε εμποδίζουν να προχωρήσεις, ίσως, μάλιστα, να πετύχεις μια σημαντική πώληση.
Κατά τα άλλα, η Σεληνιακή έκλειψη στις 21/1 θα τονίσει ακόμη περισσότερο την διάθεσή σου για ταξίδια, ενώ δεν αποκλείεται να μυηθείς και σε ένα ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο. Αν όμως διατηρείς στενές σχέσεις με συγγενικά σου πρόσωπα, όλο και κάποια αναταραχή θα φέρει στις σχέσεις ή την ζωή τους μέχρι το καλοκαίρι.

Υπεύθυνος βέβαια για αυτό είναι ο Ουρανός, που «πατάει πόδι» οριστικά στον Ταύρο στις 6/3 προμηνύοντας και θετικές αλλαγές στα εργασιακά σου, τουλάχιστον για φέτος. Του χρόνου θα το… ξαναδούμε!

Η άλλη Σεληνιακή έκλειψη, στις 16/7, θα αναδείξει βέβαια κάποια συναισθηματικά ζητήματα που θα σε αγχώσουν, ίσως μάλιστα να στενοχωρηθείς από τις εξελίξεις στην ζωή ενός «δικού σου» ανθρώπου. Όσον αφορά όμως στα οικονομικά σου έρχεται κι αυτή να πιστοποιήσει πως ότι χάνουν οι άλλοι το βρίσκεις εσύ κι ότι θα αποζημιωθείς αδρά για την όποια απώλειά σου.

Μάλιστα η χρονιά κλείνει με μια ακόμη Ηλιακή έκλειψη (26/12) που «πιάνει» τα οικονομικά σου και τα καλά της θα τα απολαύσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Χείρωνα, που από τις 10/2 θα αρχίσει να βαδίζει αδιάλειπτα το μονοπάτι του Κριού για επτά συναπτά έτη, δίνοντας στις διαπροσωπικές σχέσεις σου ένα «άρωμα» αποκατάστασης και με τον Δία να σε «προμοτάρει» φέτος, όλα μπορεί να συμβούν!

Όσο για τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και τις ενδεχόμενες παγίδες που κρύβει σε περιουσιακά και επαγγελματικά θέματα, φαίνεται να αφορά περισσότερο στους Τοξότες του δευτέρου δεκαημέρου, που θα πρέπει να προσέξουν και να μην «καβαλήσουν το καλάμι», αφού η διάψευση τους περιμένει στη γωνία!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το καθεστώς απέθανε, ζήτω το καθεστώς!

Το πραγματικά νέο για σένα προκύπτει από την παρουσία του Δία στον Τοξότη και τον 12ο ηλιακό οίκο σου (μέχρι τις 3/12), κάτι που θεωρητικά θα μπορούσε να σε βοηθήσει σε θέματα υγείας, αλλά και τα εργασιακά σου, με δεδομένη όμως την όχι και τόσο καλή σχέση που διατηρείς με τον πλανήτη της επέκτασης, πιο πιθανό είναι να ταλαιπωρηθείς από την επιπόλαιη συμπεριφορά κάποιων στη δουλειά σου ή από θέματα υγείας που θα ενσκήψουν ως… επιδημία κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Επιπλέον, πρόκειται να μαθευτούν διάφορα μυστικά, ίσως, μάλιστα, η προσωπική σου ζωή «να γίνει βούκινο» με τη συνδρομή της Δήμητρας που θα παραμείνει κι αυτή στον Τοξότη για δέκα περίπου μήνες (26/1 έως και 16/11).

Ακόμη, ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς θα βάλει το… χεράκι του για να κυκλοφορήσουν πολλά ακόμη fake news, που σε αφορούν και σαφέστατα μέσα στην… ασάφειά του θέτει θέμα εμπιστοσύνης στις συναλλαγές με άτομα του περιβάλλοντός σου.

Για τον Κρόνο στο ζώδιό σου τα έχουμε… ξαναπεί: Αν για τους άλλους ο πλανήτης των περιορισμών, αλλά και της δομής είναι «persona non grata», για σένα είναι απλά ένας παλιός και καλός φίλος που έρχεται ξανά στα μέρη σου, με σκοπό να καταγράψετε από κοινού τα κέρδη και τις ζημίες των τελευταίων ετών. Το ζητούμενο βέβαια αυτού του απολογισμού δεν είναι ούτε να βάλεις ως προμετωπίδα τις ενοχές και τις ανασφάλειές σου, ούτε και να φορτωθείς με νέες ευθύνες έτσι «στα κουτουρού», αλλά κυρίως το να απαλλαγείς από εκείνες που δεν σου αρμόζουν πια, αναλαμβάνοντας την διοίκηση των πραγμάτων και μοιράζοντας ευθύνες και αρμοδιότητες στους άλλους.

Από την στιγμή βέβαια που εσύ θα αλλάξεις στάση, είναι λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις από τους άλλους, ιδιαίτερα αν πρόκειται για άτομα που… καλόμαθαν να σε φορτώνουν σαν γαϊδούρι κι εκείνα να κάθονται και να ασκούν την κριτική τους, παίρνοντας συνάμα και τα εύσημα των προσπαθειών σου. Τα κορόιδα πέθαναν, αυτό τους διαμηνύει ο Κρόνος!

Για να μη χρονοτριβείς μάλιστα, η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στις 6/1 θα σου δώσει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις την ήρα από το σιτάρι, παίρνοντας τις αποφάσεις σου, ανεξάρτητα με το αν θα στενοχωρηθούν κάποιοι/ες. Δική σου είναι η ζωή, δικές σου και οι αποφάσεις.

Η επόμενη Ηλιακή έκλειψη πάντως (στις 2/7) φέρνει στην διάθεσή σου περισσότερες εναλλακτικές στα εργασιακά σου, αφού οι πιέσεις που θα σου ασκηθούν θα σε ωθήσουν να αξιοποιήσεις άτομα και υλικό που μέχρι τώρα δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά να που αποκτούν κάτω από την δική σου διεύθυνση.

Το μόνο ενοχλητικό εδώ είναι η ενδεχόμενη «ρελάνς» κάποιων θεμάτων υγείας που κι αυτά πρέπει να τακτοποιηθούν οριστικά με την… ευκαιρία της Σεληνιακής έκλειψης στις 16/7.

Μια άλλη εκδοχή είναι το να ταλαιπωρηθείς από προβλήματα του/της συντρόφου ή κάποιου συνεργάτη σου κι αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο που σε περιμένει μέσα στην χρονιά, αφού δε μπορείς να το ορίσεις, παρά μόνο να το διαχειριστείς.

Όσο για την πρώτη Σεληνιακή έκλειψη στις 21/1, αναμένεται να αναδείξει οικονομικά και προσωπικά θέματα, με τις ανατροπές και τα ξαφνικά συναπαντήματα να έχουν τον πρώτο λόγο, ίσως, μάλιστα, η «μπάλα» να πάρει και οικογενειακά θέματα.
Μετά τις 6/3 πάντως, είναι που θα αρχίσεις να νοιώθεις για τα καλά την επιρροή του Ουρανού στον 5ο ηλιακό οίκο σου, που έρχεται για να μεταβάλλει τα δεδομένα στην προσωπική σου ζωή, αλλά και την ζωή ενός αγαπημένου σου προσώπου. Έχοντας, μάλιστα, την ενίσχυση του Άρη στον Ταύρο (14/2 έως και 30/3), αλλά και αργότερα στον Καρκίνο (16/5 έως 1/7), δείχνει διατεθειμένος να μην αφήσει τίποτε όρθιο!

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Χείρωνα, που περνά κι αυτός οριστικά στον Κριό, προσανατολίζοντάς σε στη ρύθμιση θεμάτων που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένειά σου. Το παλαιό καθεστώς πεθαίνει, ζήτω το νέο καθεστώς, αυτό είναι που «ταιριάζει γάντι» στην περίσταση.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το γαϊτανάκι των αλλαγών!

Κατ’ αρχάς, το οριστικό πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο θα σφραγίσει αλλαγές και ανατροπές που ακόμη κι αν δε συμβούν φέτος, σίγουρα δρομολογούνται μέσα στα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε σχέση με το οικογενειακό και επαγγελματικό καθεστώς σου. Η Σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου είναι κυρίως εκείνη που θα τον ενεργοποιήσει, θυμίζοντάς σου ότι όσα σχέδια κι αν κάνεις, το σύμπαν έχει τη δική του… άποψη για τις εξελίξεις! Ανατροπές και «σοκ» συνθέτουν αυτήν τη νέα πραγματικότητα, που μπορεί να θίξει και τις ισορροπίες στις διαπροσωπικές σχέσεις σου, κάτι όμως που μπορεί και να σου αρέσει!

Τη δράση του Ουρανού θα ενισχύσει και ο Άρης κατά την περίοδο που θα βρίσκεται κι αυτός στον Ταύρο (14/2 έως και 30/3), ενώ η παρουσία του στον Λέοντα (1/7 έως και 17/8) θα φέρει νέα δεδομένα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Τέλος, όσον αφορά την… αφεντιά του, η χρονιά κλείνει με ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και μια επιτάχυνση των διαδικασιών στην καριέρα σου στο διάστημα που ο «κόκκινος πλανήτης» θα βρίσκεται στον Σκορπιό (μετά τις 19/11).

Παράλληλα, βέβαια, η παρουσία του Δία στον Τοξότη (μέχρι τις 3/12) είναι κάτι πραγματικά νέο για την ζωή σου, διευρύνοντας κατά πολύ τον κύκλο των γνωριμιών σου, όχι όμως κατ’ ανάγκη με «ποιοτικά» άτομα. Στις νέες γνωριμίες σου, εκτός από «σημαίνοντα» πρόσωπα, θα υπάρξουν και «φελλοί», που πάντα επιπλέουν, φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις έγκαιρα τη «διάγνωσή» σου, ώστε να μην εμπιστευθείς τα λάθος άτομα.

Αν όμως θελήσεις να απευθυνθείς στο κοινό ή να διαφημιστείς, τόσο ο Δίας, όσο και η Δήμητρα, που θα του κάνει… παρέα για δέκα περίπου μήνες (από τις 26/1 έως τις 16/11) σου προσφέρουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχεις. Επιπλέον, θα έχεις και τα… τυχερά σου στα προσωπικά σου.
Υπάρχουν φυσικά και τα… περσινά ξινά σταφύλια, με τον Κρόνο στον Αιγόκερω να σου υπενθυμίζει ξανά πως οφείλεις να λάβεις τα μέτρα σου σε σχέση με την υγεία και την διατροφή σου, πριν εξαναγκαστείς να το πράξεις για λόγους «ανωτέρας βίας».

Ίσως, βέβαια, να μην πρόκειται για δικά σου θέματα, αλλά ενός κοντινού σου προσώπου, σε κάθε περίπτωση όμως η παροχή υπηρεσιών από πλευράς σου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Κρόνος έχει να «πει» και μια… κουβέντα για τα εργασιακά σου, «γεμίζοντας» τον χρόνο σου με υπευθυνότητες που δεν είναι απαραίτητα ευχάριστες και μια πρώτη δόση για αυτό θα πάρεις με την πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στις 6/1. Θα έχεις ωστόσο και την ευκαιρία για να αποφασίσεις τι είναι τελικά εκείνο που θες ή δεν θες,

Στην συνέχεια, η δεύτερη Ηλιακή έκλειψη στις 2/7 ασκεί μεν ανάλογες πιέσεις, εδώ όμως υπάρχει διέξοδος, μέσα από τις φιλίες ή τις συλλογικότητες στις οποίες συμμετέχεις και τελικά ένα «πρόβλημα» μπορεί να γίνει αφορμή κι αιτία μιας σημαντικής «νίκης».

Αντίθετα, η Σεληνιακή έκλειψη της 16ης Ιουλίου έχει κάπως καταθλιπτικά χαρακτηριστικά για σένα, είναι όμως και αποφασιστικής σημασίας για αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής σου, αφού δε χωράνε άλλες αναβολές.

Τέλος, στα οικονομικά σου εξακολουθεί να κάνει κουμάντο ο Ποσειδώνας, κάτι που για το 2019 έχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε μια μεγάλη απάτη σε βάρος σου, ειδικά αν πιστέψεις τα όσα σου υπόσχονται ή πας για «να πιάσεις την καλή», με δράσεις που δεν κατέχεις. Από την άλλη πλευρά όμως, θα μπορέσεις να «εξαφανίσεις» χρέη και οφειλές, ενώ ευνοείσαι σε κάθε είδους καλλιτεχνική προσπάθεια.

ΙΧΘΥΕΣ 
Έχεις τον… Θεό μπάρμπα!

Ο Δίας στον Τοξότη και τον 10ο ηλιακό οίκο σου (μέχρι τις 3/12) ασκεί ευεργετική επίδραση στη ζωή σου και μάλιστα «εφ’ όλης της ύλης», συμπεριλαμβάνοντας τόσο επαγγελματικά, όσο και κοινωνικά θέματα. Σε αυτό θα συμβάλλει και η Δήμητρα, που θα παραμείνει στο ίδιο ζώδιο για δέκα περίπου μήνες (26/1 έως και 16/11), ανεβάζοντας την αξία των μετοχών σου στο χρηματιστήριο της ζωής.

Υπάρχει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να τιμηθείς για τη δράση σου, ενώ αν η δουλειά σου απευθύνεται στο κοινό, θα λάβεις μια σημαντική αναγνώριση.

Θα έχεις, λοιπόν, στήριξη από δικούς σου ανθρώπους, από ισχυρά πρόσωπα και φυσικά από την τύχη, αυτό όμως δεν σημαίνει πώς θα πρέπει να επαναπαυτείς στις δάφνες σου, αφού πάντα ισχύει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Να θυμάσαι ακόμη ότι η δικαιοδοσία του Δία δεν καλύπτει προστατευτικά τυχόν θέματα υγείας, παρά μόνον ως προς την καλή περίθαλψη που μπορεί να έχεις και ούτε διασφαλίζει κάποιου είδους ποιότητα στα άτομα με τα οποία συναλλάσσεσαι. Ποσότητα ναι αλλά «ουκ εν τω πολλώ το εύ»!

Παράλληλα, ο εξαιρετικά ενεργός Ποσειδώνας στο ζώδιό σου είναι το καλό σου χαρτί στην περίπτωση που δραστηριοποιείσαι στον χώρο των τεχνών ή της μεταφυσικής, ενώ προδιαθέτει και σε ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο από την πλευρά σου.
Αναφορικά όμως με τις… λοιπές συναλλαγές σου, πάντα ελλοχεύει το ενδεχόμενο μιας «καραμπινάτης» εξαπάτησης ή μιας υπερβολικής εξιδανίκευσης προσώπων και καταστάσεων από πλευράς σου, με κίνδυνο να διαψευστείς κάποια στιγμή αργότερα.

Κατά τα άλλα βέβαια, η παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω και στον 11ο ηλιακό οίκο σου, όπως και πέρυσι θα δυσκολέψει αρκετά τις διαπροσωπικές σχέσεις σου, είτε πρόκειται για ερωτικές, είτε για φιλικές. Αυτές οι δυσκολίες, ωστόσο, μπορεί να έχουν να κάνουν και με μια δική σου ανάληψη ευθυνών τόσο για την ζωή τους, όσο και τη δική σου.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να αφοσιωθείς σε έναν σκοπό στα πλαίσια μιας συλλογικής προσπάθειας, να θυμάσαι όμως ότι δεν έχεις τόσο να κερδίσεις, όσο να προσφέρεις.

Σημαντικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα μπορεί να προκύψουν με την πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στις 6/1, που δεν αφήνει καν μια… χαραμάδα ανοικτή για να δραπετεύσεις από τα δύσκολα και σίγουρα θα χρειαστεί να πάρεις τις αποφάσεις σου. Στη συνέχεια όμως, η καλοκαιρινή έκλειψη στις 2/7 έχει ανοικτό «παράθυρο» προς την επιτυχία, ίσως μάλιστα η πίεση που θα σου ασκηθεί να σε ωθήσει σε μια ακόμη δημιουργική υπέρβαση.

Όσο για τις δύο Σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, η πρώτη στις 31/1 έχει μάλλον ανατρεπτικά χαρακτηριστικά σε εργασιακά θέματα αλλά και την υγεία (την δική σου ή κάποιου συγγενή), ενώ δεν αποκλείεται να κάνεις πολλά έκτακτα ταξίδια μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η δεύτερη όμως στις 16/7 είναι σαφώς πιο καταλυτική, σηματοδοτώντας καταστάσεις και γεγονότα χωρίς επιστροφή στις διαπροσωπικές και δη τις ερωτικές σχέσεις σου, μην πάει το μυαλό σου όμως μόνο στο κακό, αφού το «άπαξ και διά παντός» μπορεί να αναφέρεται και στο πέρασμά σου σε μια νέα κατάσταση καθοριστική για τη ζωή σου.

Και τουλάχιστον ως προς τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου ο Άρης στην Παρθένο (18/8 έως και 3/10) θα σε ωθήσει να πάρεις τις αποφάσεις σου, είτε με το καλό είτε με το… ζόρι!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ