Επιλέξτε κότσο σινιόν για το ρεβεγιόν σας: 35 εντυπωσιακές προτάσεις με μπομπάρι, πλεξούδα ή άλλες παραλλαγές - Φώτο

Ο όρος σινιόν πολλές φορές συγχέεται με τον κότσο, ωστόσο τα δυο αυτά χτενίσματα στην ουσία είναι διαφορετικά.

Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι το chignon να είναι η γαλλική λέξη του bun (κότσος).

Η ονομασία του προέρχεται από την γαλλική φράση «chignon du cou» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει στον αυχένα και εκεί ακριβώς κρύβεται η βασική διαφορά του συγκεκριμένου χτενίσματος σε σχέση με τον κότσο. Το σινιόν δημιουργείται κατά κύριο λόγο στο ύψος του αυχένα, ενώ ο κότσος μπορεί να είναι ψηλός, χαμηλός, μεσαίος ή πλάγιος.

Παραδοσιακά το chignon θεωρείται πιο επίσημο και βραδινό χτένισμα από τον κότσο και ολοκληρώνει μια κομψή και θηλυκή εμφάνιση με τον καλύτερο τρόπο, μαζεύοντας ψηλά όλα τα μαλλιά.

Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει τον κότσο από το σινιόν είναι ο τρόπος δημιουργίας του. Ο κότσος είναι στριφογυρισμένος γύρω από τον εαυτό του, ενώ το chignon δεν είναι απαραίτητα έτσι. Μπορεί να δημιουργηθεί τυλίγοντας τα μαλλιά προς τα μέσα ή γύρω από ένα αξεσουάρ (για παράδειγμα μια τιάρα ή ένα τσιμπιδάκι).

Από τεχνικής άποψης λοιπόν, τα σινιόν είναι χαμηλοί κότσοι, vintage style χτενίσματα, με ένα πιο επίσημο ύφος. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα updo που δεν είναι κότσοι.

Εντυπωσιακοί κότσοι σινιόν με μπομπάρι για πλούσιο όγκο, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ