30 χρόνια μετά βρέθηκαν τα δυο πτώματα ορειβατών στα Ιμαλάια! Είχαν χαθεί στην παγωνιά

Η τέφρα του Κρίστιν Ρούναρσον και του Πόρστειν Γκούντγιοσον πλέον έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, την Ισλανδία.

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 1988 όταν τρεις Ισλανδοί ανέβαιναν το βουνό Πουμόρι που βρίσκεται στα Ιμαλάια κοντά στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ. Ο ένας από τους τρεις όμως, ένιωσε μία αδιαθεσία και ζήτησε από τους άλλους δυο να συνεχίσουν μόνοι τους…

Όπως αναφέρει το CΝΝ αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο τότε 25χρονος Στεβ Έσθροπ είδε τους συνοδοιπόρους του, Κρίστιν Ρούναρσον και Πόρστειν Γκούντγιοσον ζωντανούς.

Τα ίχνη τους έκτοτε χάθηκαν. Ο ίδιος αφού περίμενε την επιστροφή τους και βλέποντας πως η ώρα περνάει ειδοποίησε τους ντόπιους και ξεκίνησε η προσπάθεια ανεύρεσής τους, με την ελπίδα να είναι καλά στην υγεία τους. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες οι ορειβάτες δεν βρέθηκαν, καθιστώντας ένα μυστήριο την εξαφάνισή τους.

Παρόλα αυτά η ζωή του Στεβ Έσθροπ, του άνδρα που αποφάσισε να μείνει πίσω άλλαξε πριν λίγους μήνες.

Ένας άλλος ορειβάτης βρήκε τις σωρούς των δύο άτυχων Ισλανδών, σε ένα πολύ χαμηλότερο σημείο από αυτό που θα περίμενε κανείς και ειδοποίησε τους ντόπιους που τις μετέφεραν στο Κατμαντού. Τότε οι αρχές επικοινώνησαν μαζί του, ζητώντας τους να τους πει λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην ταυτοποίηση.

Τους έστειλε κάποιες φωτογραφίες που είχε και άπαντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όντως πρόκειται για τους Κρίστιν Ρούναρσον και Πόρστειν Γκούντγιοσον. Οι σωροί τους αποτεφρώθηκαν και πλέον έχουν επιστρέψει στην Ολλανδία, με τον Στιβ Έσθροπ να σκοπεύει να ταξιδέψει εκεί, προκειμένου να συναντήσει τις οικογένειές τους.

Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ βρισκόταν για διακοπές στο Μαρόκο, επικοινώνησε μαζί του κάποιος που είχε ενδιαφερθεί για να γυρίσει ταινία το περιστατικό αυτό για να του πει τι είχε συμβεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ