Εκείνος 102, εκείνη 99: Ο Kερκ Ντάγκλας με την γυναίκα του σβήνουν κεριά - Παρέα ο Μάικλ & η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (φωτό)

Τον αποκαλούν τον υπεραιωνόβιο θρύλο του Χόλιγουντ. 

Γενέθλια είχε ο Κερκ Ντάγκλας το Σάββατο και έγινε 102 χρονών. Ο ίδιος έσβησε τα κεράκια της τούρτας μαζί με την γυναίκα του Αν Μπάιντενς η οποία είναι 99 ετών. Ο γιος του Μάικλ Ντάγκλας αλλά και η σύζυγός του Κάθριν Ζέτα Τζόουνς βρισκόντουσαν στο πλευρό του με την ηθοποιό να στέλνει την δική της ευχή για τον καταξιωμένο Κερκ.

Η ίδια ευχήθηκε στον πεθερό της και διαδικτυακά με ένα «τρυφερό» μήνυμα. «Χαρούμενα τα 102α γενέθλια για τον πιο όμορφο άντρα. Σε αγαπάω Κέρκ!», έγραψε η ηθοποιός. Στην πόρτα του σπιτιού του ήταν κρεμασμένα στεφάνια με τριαντάφυλλα που μαρτυρούσαν την ηλικία του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy 102nd birthday to the most beautiful man. We love you Kirk.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) στις

 

Να σημειωθεί πως ο Κερκ Ντάγκλας είναι ο τελευταίος εν ζωή θρύλος της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Είναι ο τελευταίος πραγματικός σταρ μιας γενιάς που πλέον έχει χαθεί, ένας άνθρωπος του κινηματογράφου, που έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στη μεγάλη οθόνη και συμβολίζει τη χρυσή εποχή του αμερικανικού σινεμά.

Γεννημένος στο Άμστερνταμ της Νέας Υόρκης στις 9 Δεκεμβρίου του 1916, μετανάστης πρώτης γενιάς, από Εβραίους γονείς μετανάστες από τη Λευκορωσία, ο Κερκ Ντάγκλας, με πραγματικό όνομα Ισούρ Ντανιέλοβιτς, έζησε πολύ φτωχικά παιδικά χρόνια, πουλώντας κουλούρια σε ανθρακωρύχους της περιοχής ή εφημερίδες, ενώ όπως έχει πει ο ίδιος άλλαξε συνολικά σαράντα δουλειές μέχρι να μπει στο χώρο του θεάματος.

Η παιδική και νεανική του ζωή είναι φανερό ότι διαμόρφωσε το χαρακτήρα του, καθώς πάντα υπήρξε κοντά στους αδύνατους, τους κατατρεγμένους, ιδεολόγος, πολέμιος της μισαλλοδοξίας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του, με αφορμή ένα γράμμα που έστειλε προς όλους τους υποψήφιους Προέδρους ενόψει των τελευταίων εκλογών: «Τους υπενθύμισα ποια ήταν η Κου Κλουξ Κλαν, το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ζει σε ένα σπίτι, τον Λευκό Οίκο, που έχτισαν σκλάβοι. Δεν μπορούμε να σβήσουμε τα βαριά λάθη του παρελθόντος, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον κάθε μορφής διάκρισης. Σκέφτομαι τον Πάπα Φραγκίσκο, μια αξιόλογη προσωπικότητα για όλες τις θρησκείες. Και το λέω εγώ που είμαι Εβραίος».

Παράλληλα, ο Ντάγκλας δεν είναι από τους τύπους που όταν πλούτισε και απέκτησε αίγλη και κύρος, ξέχασε την φτώχεια τη δική του και των βιοπαλαιστών με τους οποίους συναναστράφηκε στα νιάτα του. Συνέχισε μάλιστα σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ και συνεχίζει να προσφέρει όπου μπορεί. Άλλωστε, το φιλανθρωπικό του έργο αποτελεί ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην προσωπική του ιστορία.

Ο γιος του Μάικλ είχε πει για τον πατέρα του ότι «τα πρώτα 50 χρόνια της ζωής του προσπάθησε να ανέβει στην κορυφή και τα υπόλοιπα 50 δίνοντας όλα όσα είχε σε φιλανθρωπίες». Ο Κερκ Ντάγκλας εξηγώντας τη φιλανθρωπική του στάση, είπε «I am Spartacus», θυμίζοντας σκηνή από την κλασική ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Σπάρτακος», ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Μεγάλωσα μετανάστης στη Νέα Υόρκη και πολλές φορές δεν είχαμε να φάμε. Θα χτυπούσε η πόρτα και θα ήταν ένας άστεγος, που ζητούσε ένα πιάτο φαγητό. Η μητέρα μου πάντα κάτι θα έβρισκε να δώσει, λέγοντας ότι πρέπει οι άνθρωποι να προσέχουμε ο ένας τον άλλο. Αυτό έμεινε μαζί μου για πάντα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ