Εικόνες από τα γενέθλια της «θλιμμένης» Πριγκίπισσας Μασάκο της Ιαπωνίας: Στέφεται Αυτοκράτειρα τον Μάιο (Φωτό)

Διαβάστε τη δημόσια δήλωσή της.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες της Πριγκίπισσας Μασάκο για τα 55α γενέθλιά της αλλά κι ενόψει της στέψης της ως Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας την 1η Μαΐου 2019. Σε αυτές είναι με τον σύζυγό της, Ναρουχίτο, και τον σκύλο της οικογένειας. Είναι ντυμένη στα λευκά με μια μάλλινη μοβ ζακέτα.

Η «θλιμμένη Πριγκίπισσα» πάσχει από κατάθλιψη και διαταραχή προσαρμογής παρ' όλα αυτά θέλησε, με μια δημόσια δήλωσή της, να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι θα ασκήσει όπως πρέπει τα καθήκοντά της.

Στη δήλωσή της αναφέρει: «Αν και αισθάνομαι ανασφαλής για το πόσο χρήσιμη θα είμαι σκεπτόμενη τις μέρες που έρχονται, επιθυμώ να αφιερώσω τον εαυτό μου στην ευτυχία του λαού και έτσι θα κάνω μια προσπάθεια γι' αυτόν τον σκοπό».

Η ίδια, επίσης, σύμφωνα με το «Paris Match», προσθέτει: «Είμαι ευτυχής από το γεγονός πως θα μπορώ να ασκώ περισσότερα καθήκοντα από πριν καθώς έχω προσπαθήσει να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση».

Εντούτοις, οι γιατροί της, με δική τους ανακοίνωση, της εφιστούν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική, καθώς τονίζουν πως είναι απαραίτητο η σύζυγος του μελλοντικού αυτοκράτορα να συνεχίσει την θεραπεία της επειδή παραμένει ευάλωτη στην κούραση ειδικότερα, σε μεγάλες εκδηλώσεις και σε διαδοχικά καθήκοντα.

Ο 84χρονος Αυτοκράτορας Ακιχίτο θα παραιτηθεί από το αξίωμά του την 30ή Απριλίου 2019 υπέρ του γιο του και συζύγου της Μασάκο, Ναρουχίτο.

(Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ