Φυλακές μετατρέπονται σε ξενοδοχεία στην Ολλανδία γιατί δεν έχουν... φυλακισμένους!

Το ασυνήθιστο «πρόβλημα» της χώρας που… στερεύει από φυλακισμένους. 

Στις περισσότερες χώρες, το πρόβλημα που αφορά τις φυλακές είναι ο υπερπληθυσμός τους. Στην Ολλανδία, είναι ακριβώς το αντίθετο.  Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος αγωνίζεται με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, αυτή η χώρα στερεύει από κρατούμενους στις φυλακές. 

Η εγκληματικότητα στην Ολλανδία σύμφωνα με το creativespotting έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες 2 δεκαετίες με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι φυλακές σε...ξενοδοχεία. 

Το 2015, στην Ολλανδία μισθώθηκαν μερικά από τα κενά κελιά της φυλακής Norgerhaven στη Νορβηγία και στο Βέλγιο, όπου μεταφέρθηκαν περίπου 250 κρατούμενοι.

Από το 2013, οι Ολλανδοί έχουν κλείσει 19 φυλακές και περισσότερες θα κλείσουν τα επόμενα χρόνια. Ορισμένες από τις κλειστές φυλακές έχουν μετατραπεί σε κατοικίες για μετανάστες που ζητούν άσυλο, ενώ μερικές έχουν ανακαινιστεί σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Η φυλακή Het Arresthuis στο Roermond άνοιξε το 1863 και μετά από σχεδόν 150 χρόνια, έκλεισε το 2007. Τέσσερα χρόνια αργότερα, άνοιξε ως ξενοδοχείο με 40 δωμάτια, από τα αρχικά 105 κελιά και. Οι τέσσερις πιο ακριβές του σουίτες ονομάζονται Ο Δικηγόρος, Ο Δικαστής, Ο Διοικητής και Ο Δεσμοφύλακας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ