Δικαστήριο της Ε.Ε.: «Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ανατρέψει μονομερώς την απόφαση για το Brexit»

Ποιες είναι οι επιπτώσεις μιας άτακτης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. κατά την Τερέζα Μέι;

Tο Δικαστήριο της Ε.Ε. (ΔΕΕ) αποφάνθηκε, σήμερα (10/12), ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί μονομερώς να ανατρέψει την απόφασή της για έξοδο από το μπλοκ χωρίς να συμβουλευτεί τις άλλες χώρες-μέλη.

Με μια επείγουσα απόφασή του, η οποία εκδόθηκε μόλις μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου για τη συμφωνία για το Brexit ανάμεσα στην ΕΕ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, το ΔΕΕ -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- αποφάνθηκε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελεύθερο να ανακαλέσει μονομερώς τη γνωστοποίηση για την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την Ε.Ε.».

Η Τερέζα Μέι, άλλωστε, σε χθεσινή (09/12) συνέντευξή της στη «Mail On Sunday», επισήμανε τις συνέπειες μιας άτακτης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.: «Αυτό θα σημάνει μια μεγάλη αβεβαιότητα για τη χώρα, με τον άκρως πραγματικό κίνδυνο να μην υπάρξει Brexit ή να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία».

Πολλοί επικριτές της συμφωνίας Λονδίνου - Βρυξελλών προέρχονται από το κόμμα των Συντηρητικών, με τις πρόσφατες παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ