Ένα απίθανο κέικ μανταρίνι σας προτείνουμε σήμερα: Αφράτο και μυρωδάτο!

Ένα πεντανόστιμο κέικ μανταρινιού για να μη φτιάχνουμε συνέχεια πορτοκαλιού. 

Yλικά (για περίπου 9 μερίδες)

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη για τη φόρμα
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα χυμός μανταρινιού, φρεσκοστυμμένος
ξύσμα από 3 ακέρωτα μανταρίνια
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε θερμά την kathimerini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του αλευριού.

Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη.

Μυστικό

Μπορούμε, αντί για μανταρίνια, να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ