Aurora: Μία νέα φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση των αιματολογικών νοσημάτων

Η Αurora ιδρύεται τον Ιούνιο του 2018 στη μνήμη της Νίκολα Δαυίδ Pinedo, με στόχο τη στήριξη της έρευνας γύρω από τα αιματολογικά νοσήματα αλλά και την έμπρακτη παροχή βοήθειας προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Διαπιστώνοντας, κατά την παρακολούθησή της στην Αθήνα, μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, τις πιεστικές ανάγκες εκείνων που αγωνίζονται να καταπολεμήσουν την νόσο, η Νίκολα οραματίστηκε, μαζί με τον σύζυγό της Clemente, μια οργάνωση που θα υποστηρίζει τους ασθενείς κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Γεννιέται έτσι η ιδέα για τη δημιουργία της Αurora. 

Με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Γίνε εσύ το φως», η οργάνωση, που οφείλει το όνομά της στη μυθική προσωποποίηση της αυγής, στην Aurora των Ρωμαίων, καλεί όλους να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας πως η πρόκληση είναι τεράστια και πως κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. 

Οι τρόποι να βοηθήσει κανείς είναι πολλοί, από το να συνδεθεί ως ιδιώτης είτε ως εταιρικός υποστηρικτής με μία από τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης (από τη στήριξη των ασθενών έως την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας), στο να συμμετέχει στο δίκτυο Φίλων της Αurora, βοηθώντας έμπρακτα με μια μικρή ετήσια συνδρομή. 

Η AURORA έχει ως βασικούς στόχους:

  • Την υποστήριξη των ασθενών με παροχή δωρεάν καταλύματος
  • Την ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη
  • Την υποστήριξη ιατρικών κέντρων και κέντρων περίθαλψης
  • Τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας

Κάθε χρόνο καταγράφονται τουλάχιστον 1.000 περιστατικά λευχαιμίας. Ένα στα δέκα παιδιά και οι μισοί από τους ενήλικες που πάσχουν από τη νόσο δεν επιβιώνουν. Με τη στήριξη όλων μας μπορούμε να πετύχουμε τη διαφορά, βοηθώντας τους να κερδίσουν τη μάχη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το όραμα, την αποστολή και τους στόχους της ΜΚΟ Αurora είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.aurora-together.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ