Από κορίτσι σε γυναίκα: Αυτές είναι οι διαφορές της ενηλικίωσης

Η ενηλικίωση δεν έρχεται μόλις κλείσεις τα δεκαοχτώ αλλά μέσα από τις εμπειρίες, καλές ή κακές, που έχεις καθώς μεγαλώνεις.

Αφήνοντας πίσω τα ‘20s, βλέπεις πόσο ανόητα σου φαίνονται πλέον αρκετά πράγματα, πόσο έχεις αλλάξει, εξελιχθεί και αγαπήσει τον εαυτό σου. Είσαι πιο ανεξάρτητη, δυναμική και έχεις επίγνωση των πράξεών σου.

Οι διαφορές μίας γυναίκας από ένα κορίτσι είναι πολλές, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να γίνεις μία δυναμική γυναίκα χωρίς να χάσεις την ανεμελιά του κοριτσιού, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Σχέσεις

Μία γυναίκα θα μπει σε μία σχέση γιατί έτσι αισθάνεται. Είναι καλά με τον εαυτό της και δεν φοβάται να μείνει μόνη της. Αποφεύγει να μπλέξει με τον λάθος άνθρωπο μόνο και μόνο για να είναι μαζί με κάποιον.

Ένα κορίτσι δεν θέλει να μείνει μόνο του. Ο φόβος καλλιεργείται από τον περίγυρο κι άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Δεν έχει αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να μάθει τον εαυτό της και τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει.

Dating

Μια γυναίκα είναι αρκετά δυναμική ώστε να δείξει σε κάποιον ότι της αρέσει, όπως επίσης και να του προτείνει να βγουν. Κι αν όλα πάνε στραβά, θα ξέρει ότι έτσι είναι το παιχνίδι.

Ένα κορίτσι θα βιώσει όλο το δράμα.

Οικονομικά

Μία γυναίκα εχει πειθαρχία όσον αφορά στα έξοδα και γνωρίζει πώς να κάνει μία καλή διαχείριση. Καταλαβαίνει, επίσης, ότι τα χρήματα δεν την ορίζουν ως άνθρωπο και ότι με δουλειά και σύνεση ο καθένας μπορεί να τα αποκτήσει – αν το επιλέξει.

Ένα κορίτσι φαντάζεται ότι θα την εξασφαλίσει ένας σύντροφος ή μία συγκεκριμένη δουλειά, σαμποτάροντας συνήθως τον εαυτό της και τις ικανότητές της.

Αυτοπεποίθηση

Μία γυναίκα ξέρει ότι η πραγματική δύναμη πηγάζει από μέσα της. Είναι συμβιβασμένη με τις άσχημες μέρες και αγκαλιάζει κάθε συναίσθημα. Γνωρίζει όμως ότι δεν χρειάζεται κανέναν για να της τονώσει την αυτοπεποίθηση, γιατί πιστεύει στον εαυτό της. Και προσπαθεί συνεχώς να γίνεται καλύτερη για την ίδια.

Ένα κορίτσι αναζητά προσοχή από εξωτερικούς παράγοντες για να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, είτε αυτά είναι τα social media είτε οι κοινωνικές επαφές. Ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση μπορεί να χειραγωγηθεί εύκολα και να μην  πιστεύει στον εαυτό της.

Εξωτερική εμφάνιση

Μια γυναίκα φροντίζει τον εαυτό της μέσα κι έξω, έχοντας πλήρη επίγνωση για την εικόνα της. Αγαπάει τον εαυτό της και θέλει να τον προσέχει όσο περισσότερο γίνεται. Τονίζει τα δυνατά της σημεία και δέχεται τις ατέλειες.

Ένα κορίτσι πέφτει συχνά θύμα των τάσεων ή ακούει συνεχώς τη γνώμη των άλλων και προσπαθεί συνεχώς να «τελειοποιήσει» την εικόνα του.

Προσδοκίες

Μία γυναίκα ξέρει τι να περιμένει, έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας. Καταλαβαίνει πότε κάτι δεν λειτουργεί και ξέρει πώς να το χειριστεί ή να το αποφύγει.

Ένα κορίτσι έχει συχνά πολύ μεγάλες προσδοκίες για ανέφικτα πράγματα και πολλές φορές «πέφτει από τα σύννεφα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ