Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει 3 λόγους που πρέπει να βάλουμε χαλί στην τραπεζαρία μας

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που διστάζουν να βάλουν χαλί κάτω από το τραπέζι του φαγητού της τραπεζαρίας.

Το καταλαβαίνουμε: οι λεκέδες από φαγητό στο πάτωμα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και σίγουρα δεν τους θέλετε πάνω στο… χαλί σας.

Ωστόσο, υπάρχουν αισθητικοί λόγοι που σχεδόν επιβάλλουν την παρουσία χαλιού στο συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού. Και η αλήθεια είναι πως αυτοί οι αισθητικοί λόγοι είναι συχνά αρκετά πιο ισχυροί από το θέμα των λεκέδων, καθώς έχουν μεγάλη επίδραση στη συνολική διακόσμηση του χώρου. Ας δούμε ποιοι είναι!

Τα χαλιά οριοθετούν τον χώρο με φυσικό τρόπο

Τα μοντέρνα σπίτια δεν τοποθετούν την τραπεζαρία σε κάποιο ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά συνήθως σε σημεία του σπιτιού που δεν είναι αυστηρά οριοθετημένα. Το χαλί είναι ο ιδανικός τρόπος για να οριοθετήσετε τον χώρο. Το διαφορετικό χρώμα που έχει από το πάτωμα δημιουργεί μια περίμετρο γύρω από το τραπέζι και ορίζει ποιος είναι ο χώρος της τραπεζαρίας – κάτι που αισθητικά είναι πολύ πιο ωραίο από το γυμνό πάτωμα.

Ένα χαλί μπορεί να διαχωρίσει την κουζίνα από την τραπεζαρία

Αν είστε αρκετά τυχεροί και ζείτε σε σπίτι με ενιαίο χώρο για την κουζίνα και την τραπεζαρία σας τότε – εκτός από το γεγονός ότι προφανώς ζείτε σε ένα μεγάλο και άνετο σπίτι – ίσως δεν είναι εύκολο να αποφασίσετε πού τελειώνει ο ένας χώρος και πού ξεκινάει ο άλλος. Χρησιμοποιήστε ένα χαλί που τραβάει τα βλέμματα και θα λύσετε αυτό το θέμα μια και καλή. Στα «συν» είναι ακόμη ότι δεν θα χρειαστείτε διαχωριστικά χώρου και το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το χαλί θα έχει πολύ θετική αισθητική επίδραση.

Θα δημιουργήσετε μια πανέμορφη αντίθεση

Χάρη στα πολλά και διαφορετικά χρώματα, σχέδια και μοτίβα που έχουν τα χαλιά έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πανέμορφες αντιθέσεις στον χώρο σας. Τα τραπέζια φαγητού είναι συνήθως μεγάλα και με συγκεκριμένο σχήμα (ορθογώνια, ροτόντα, κλπ). Μην ψάχνετε, ωστόσο, ένα χαλί στο σχήμα του τραπεζιού σας. Θα διαπιστώσετε πως ακόμα και διαφορετικού σχήματος χαλιά μπορούν να δείξουν πολύ ωραία κάτω από το τραπέζι σας!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ