Αθήνα: Ιδού 7 Pet-Friendly café στο κέντρο της πόλης για να κάνετε βόλτα με τα κατοικίδια σας!

Θέλουμε να πάμε για ένα καφέ, να χαρούμε τον ήλιο της Ελλάδας ή κάποια cozy γωνιά ενός μαγαζιού.

Συνοδευόμαστε όμως από τον τετράποδο φίλο μας που (φυσικά) δεν τον αφήνουμε ποτέ μόνο του. Μπορεί- τυπικά- τα κατοικίδια να μην απαγορεύονται σε κανένα καφέ, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τυγχάνουν… σνομπ υποδοχής από θαμώνες και προσωπικό.

Εδώ θα βρείτε τα πιο pet- friendly μαγαζιά στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Hoxton


Τα σκυλιά είναι το σήμα-κατατεθέν του χώρου, τόσο δηλαδή που, αν λείπουν, αισθανόμαστε πως λείπει ο σερβιτόρος ή κάτι τέτοιο. Ο Ρούντι και η Ζιζέλ κάθονται συχνά άνετα στους καναπέδες και με τον τρόπο τους σού δίνουν το «ok» για να φέρεις κι εσύ το δικό σου κατοικίδιο. Εσύ και ο τετράποδος φίλος σου, εδώ, θα χαρείτε τόσο το ρόφημα σας, όσο και το φιλόξενο κλίμα του Hoxton.(Βουτάδων 42 Γκάζι, Τηλ: 2103413395)

Bartesera


Εντάξει, εδώ ευνοεί και ο χώρος, που δεν είναι ούτε ανοιχτός αλλά ούτε και κλειστός. Στο Bartesera της Κολοκοτρώνη θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, αφού μαζί με τη δική σας παραγγελία, θα φέρουν νερό και μπισκότα για το κατοικίδιό σας χωρίς καν να το ζητήσετε. Αποφύγετε όμως το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, γιατί η πολυκοσμία δεν θα σας αφήσει να χαρείτε τα όσα προσφέρει το μαγαζί. (Κολοκοτρώνη 25 Αθήνα, Τηλ: 2103229805)

Πικάπ


Το μαγαζί από μόνο του στηρίζει φιλοζωικές ομάδες, φροντίζει αδέσποτα και γενικώς αγαπάει τα ζώα! To Πικάπ της οδού Δημοφώντος είναι γνωστό για τα φιλοζωικά του αισθήματα και καλωσορίζει εσάς και το κατοικίδιό σας με ιδιαίτερη θέρμη στον όμορφο, alternative χώρο του, με ποτό, καφέ, τσίπουρο, μεζεδάκι, φιλική διάθεση, νεαρούς θαμώνες (και ιδιοκτήτες) και ζωηρές κουβέντες. (Δημοφώντος 10 Θησείο, Τηλ: 2112145079)

Μπλε παπαγάλος (Blue Parrot)


Tο café bar που έβαλε ξανά την πλατεία Αυδή στον χάρτη της εξόδου όλων των Αθηναίων, ο Μπλε Παπαγάλος, τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα, καθώς εκεί θα δείτε αρκετά σκυλάκια να περιφέρονται στον χώρο και είναι ό,τι πρέπει για έναν ρετρό καφέ στο Μεταξουργείο. Ένα cosy σπιτίσιο bar με πανέμορφα έπιπλα-αντίκες και άλλες vintage λεπτομέρειες σε βάζουν σε κλίμα εποχής. (Λεωνίδου 31 Αθήνα, Τηλ: 2110121099)

Παράθυρο


Στο Παράθυρο στο Θησείο θα απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας μαζί με τον τετράποδο φίλο σας χωρίς άγχος για παράπονα, ενώ εκείνος θα απολαύσει ελεύθερα το μπισκοτάκι και το νερό που θα τον κεράσουν οι άνθρωποι του καταστήματος, καθώς θα «χαζεύει» την κίνηση στην περιοχή. Εδώ οι θαμώνες όχι μόνο δεν θα αντιδράσουν στη θέα ενός τετράποδου δίπλα τους, αλλά θα «παρελάσουν» και από το τραπέζι σας για να το γνωρίσουν καλύτερα, γεμίζοντάς το χάδια. (Τριών Ιεραρχών 1 Θησείο, τηλ: 2130264660)

Συγγρουόμενο


Ένα από τα λεγόμενα συνεταιριστικά καφενεία που συναντάμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, από παρέες ανθρώπων που έχουν όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνουν, είναι και το Συγγρουόμενο στο Κουκάκι. Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα εντός του καταστήματος και θα τα φροντίσουν όσο κι εσάς. Μάλιστα η ομάδα του καταστήματος επιτρέπει την είσοδο ακόμα και σε μεγαλόσωμα σκυλιά… Επισκεφθείτε το.(Φαλήρου 57 Κουκάκι, Τηλ: 2109227270)

Handle Bar


Το The Handlebar, που δίνει νέο παλμό στην ποδηλατογειτονιά του Ψυρρή, έγινε ήδη τόπος συνάντησης όλων των φίλων του ποδηλάτου αλλά και των κατοικίδιων, αποπνέοντας παράλληλα έναν ευρωπαϊκό αέρα που συναντά κανείς στα μεγάλα street party του Άμστερνταμ και του Λονδίνου. Απολαύστε την οικειότητα που σας προσφέρει το μαγαζί σε συνδυασμό με τις πολλές επιλογές που διαθέτει τόσο σε πρωινό, brunch αλλά και πιάτα ημέρας. (Μελανθίου 8 Ψυρρή, Τηλ: 2114093002)
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ