Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την κηδεία του Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου - Τα 3 ζευγάρια, Τραμπ, Κλίντον και Ομπάμα μαζί

Η συγκίνηση του Τζορτζ Μπους του Νεότερου.

Ημέρα εθνικού πένθους για τους Αμερικανούς καθώς, χθες (05/12), πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Τζορτζ Μπους του Πρεσβύτερου στην Ουάσινγκτον.

Ο γιος του, Τζορτζ Μπους ο Νεότερος, εκφώνησε έναν συγκινητικό επικήδειο καθώς τόνισε πως «ήταν ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος θα μπορούσε να έχει».

Η φωνή του 43ου Προέδρου των ΗΠΑ «έσπασε» όταν αναφέρθηκε στην ουράνια συνάντησή του πατέρα του με τη μητέρα του, αλλά και με τη μικρή αδελφή τους που «έφυγε» νικημένη από τη λευχαιμία στην ηλικία των 4 ετών.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο 95χρονος Μπομπ Ντόουλ, ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιό του κι απέτισε φόρο τιμής στον αποβιώσαντα 41ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια αλλά κι οι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον συνοδεύομενοι από τις συζύγους τους, Μισέλ και Χίλαρι, αντίστοιχα.

Μετά την τελετή, το φέρετρο μεταφέρθηκε στο Τέξας με το Προεδρικό Αεροσκάφος, όπου -σύμφωνα με την «Daily Mail»- πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο κοιμητήριο.

(Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ