Ρόδος: Βαρύ κατηγορητήριο για τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία της φοιτήτριας

«Μακάρι να προλάβαινα το κακό» ανέφερε ο πατέρας της 21χρονης κοπέλας.

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, με βάση την κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος και όχι βάσει της ιατριδικαστικής έκθεσης, άσκησε απόψε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας.

Αυτό αποκάλυψε ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου κ. Άκης Δημητριάδης, μιλώντας στο χθεσινό (04/12) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ακόμη ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως εκείνος που είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με το θύμα, ήταν ο 19χρονος Αλβανός.

Το καινούργιο στοιχείο που προκύπτει, σύμφωνα με το rodiaki.gr, είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό της θανούσης, κάτι όμως που με βάση την ιατροδικαστική εξέταση και την επίσημη έκθεση που παραδόθηκε στις αρχές, δεν προέκυπτε μέχρι τώρα ως στοιχείο της υπόθεσης.

Εξάλλου με κομμένη την ανάσα εξακολουθεί να παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας στην Ρόδο.

Όπως είναι γνωστό στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κρατούνται δύο άνδρες, ένας 19χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Ροδίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» ο πρώτος φέρεται να ομολόγησε, ενώ ο δεύτερος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Την υπεράσπιση των δύο ανδρών ανέλαβαν επίσημα σήμερα οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής (για τον 19χρονο) και Άκης Δημητριάδης (για τον 21χρονο).

Oι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διενεργούν τις σχετικές έρευνες είχαν κλείσει στο «στόχαστρό» τους εξαρχής τα δύο άτομα τα οποία γνώριζαν τη φοιτήτρια και υπάρχουν στοιχεία που τους εμπλέκουν στην υπόθεση!

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο συνδράμει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Καθοριστικό ρόλο στις έρευνες που γίνονται αποτελεί το οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικές αρχές από δύο τουλάχιστον σημεία, από το δρομολόγιο θανάτου που ακολούθησε ο δράστης με τη φοιτήτρια.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ροδιακής», η εξέλιξη που ανοίξε τον δρόμο για συλλήψεις είναι ένα βίντεο που έφθασε στα χέρια των αρχών προχθές το βράδυ και το οποίο δείχνει καθαρά μέσα σε αυτοκίνητο τη φοιτήτρια και ένα ακόμα άτομο που πιθανολογείται πως είναι ο δράστης.

Η εικόνα δείχνει τον έναν από τους δύο δράστες με το αυτοκίνητό του να προσεγγίζει κατάστημα εντός της πόλεως της Ρόδου και μέσα στο αυτοκίνητο να βρίσκεται και η νεαρή φοιτήτρια.

Επίσης, αξιολογούνται και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τα οποία και θα δείξουν τις συνομιλίες που είχε η 21χρονη κοπέλα.

Πήγαν  στην παραλία «Φώκια»

Στον τόπο όπου εντοπίστηκε η σορός της άτυχης φοιτήτριας μετέβησαν χθες ο πατέρας και ο θείος της, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Παλαιολόγου.

Στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου τους περίμενε κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου το οποίο και τους ενημέρωσε για τον τρόπο και την κατάσταση που εντοπίστηκε το πτώμα στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου, ενώ δύο ώρες αργότερα ανασύρθηκε από τον δύτη που κλήθηκε από το Λιμεναρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία δύσβατη απομονωμένη περιοχή όπου για να φθάσει κάποιος κοντά στη θάλασσα θα πρέπει να περπατήσει περί τα 50 μέτρα σε μονοπάτι.

Με φωνή ραγισμένη από τον πόνο και με τα δάκρυα να τον πνίγουν για το σπλάχνο του, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας, της γλυκιάς Ελένης, ο κ. Ιωάννης Τοπαλούδης μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που έζησαν ο ίδιος και η σύζυγός του – η οικογένεια ζει στο Διδυμότειχο – όταν δεν έβρισκαν το παιδί τους το οποίο αναζητούσαν από την Τρίτη.

Ο πατέρας της άτυχης Ελένης είπε ότι υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. Μίλησε για το παιδί του περιγράφοντάς το ως ένα παιδί κοινωνικό που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Που ήταν δεμένο με την οικογένειά του. Είπε ακόμα ότι της άρεσε πολύ το αντικείμενο που σπούδαζε.

Ο κ. Τοπαλούδης, περιέγραψε και πώς βρέθηκε το παιδί του λέγοντας ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προσπάθησαν να την στραγγαλίσουν και στη συνέχεια την πέταξαν στη  θάλασσα νομίζοντας ότι είχε πεθάνει αλλά πιθανότατα ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

«Υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. Είμαστε από το πρωί στον εισαγγελέα. Είχαμε επαφή με όλους και πήγαμε και εκεί που βρέθηκε το άψυχο κορμάκι της. Είχε μιλήσει τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα με κάποιες φίλες της. Εγώ, ό,τι στοιχεία είχα τα έδωσα στις αρχές. Ήταν ένα παιδί που δεν υποψιαζόταν πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν σκεφτόταν εκ του πονηρού και γι’ αυτό την πάτησε. Εξαιτίας του καλού χαρακτήρα της δεν πονηρεύτηκε. Ήταν ένα παιδί κοινωνικό. Δεν δημιουργούσε εντάσεις και μ’ εμάς. Είμαστε αγαπημένη οικογένεια, περάσαμε όλο τον Αύγουστο μαζί όλοι στην Αθήνα που έκανε την πρακτική της και μάλιστα δεν χρωστούσε και πολλά μαθήματα στα εξάμηνά της και ήθελε να ακολουθήσει τον τομέα των διεθνών σχέσεων που της άρεσε. Και μάθαινε κάποιες ξένες γλώσσες. Προφορικά μου είπαν ότι είχε ίχνη στραγγαλισμού, ότι πιθανότατα έγινε απόπειρα στραγγαλισμού και ο θάνατος μάλλον προήλθε από πνιγμό. Την πέταξαν αναίσθητη;

Πάντως, το κορμάκι της χτυπούσε στα βράχια για δύο μέρες! Τη Δευτέρα το βράδυ μιλήσαμε για 2,5 λεπτά. Καθημερινά μιλούσαμε. Μερικές φορές δεν το σήκωνε γιατί ήταν στο μάθημα και έτσι δεν υποψιαστήκαμε τίποτα την Τρίτη που πήραμε κι εγώ και η μαμά της. Την Τετάρτη ξανά προσπαθήσαμε. Η μαμά της πήρε τηλέφωνο σε κάποιες φίλες της αλλά δεν την είχαν δει. Την Πέμπτη ξανά τα ίδια και την Παρασκευή πήραμε την Ασφάλεια Σερρών και δώσαμε και μια φωτογραφία της και ύστερα από δύο ώρες μας ειδοποίησαν… Έχουμε τον πόνο μας εμείς. Θα κάνουμε το δικό μας καθήκον, οι αρχές θα κάνουν το δικό τους», λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr ο κ. Ιωάννης Τοπαλούδης για την 21χρονη Ελένη.

«Την πέταξαν 50χλμ. μακριά» δηλώνει ο πατέρας

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ήρθε στη Ρόδο αμέσως μόλις ενημερώθηκε ότι η κόρη του, που βρισκόταν για σπουδές εδώ, δολοφονήθηκε και περιέγραψε τα όσα είχε πληροφορηθεί για την υπόθεση στο «Πρώτο Θέμα»:

«Mίλησα με τον ιατροδικαστή και μου είπε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό, αλλά είχε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της το κοριτσάκι μου! Όλα αυτά μου τα είπε προφορικά ο ιατροδικαστής και τώρα περιμένω τις τοξικολογικές εξετάσεις. Την πέταξαν στη θάλασσα και πνίγηκε από τη στιγμή που μπήκε νερό στους πνεύμονες. Την πέταξαν 50 χλμ. μακριά από τη Ρόδο» είπε ο κ. Ιωάννης, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας μιλώντας στο protothema.gr.

«Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο είναι ότι την Τρίτη το βράδυ, η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της "θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα". Προφανώς σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε κι εγώ και η μητέρα της, αλλά μάταια. Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιες φιλενάδες της, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά ανέλαβε η αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή».

Και συνεχίζει ο πατέρας της κοπέλας: «Δεν είχε κάποια μόνιμη σχέση αλλά είχε τις παρέες της με τις φίλες της. Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου, τα δώσαμε στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου, ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω τον δολοφόνο του παιδιού μου».

«Τώρα ζω για να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου» δηλώνει η μητέρα

Η μητέρα της 21χρονης Ελένης μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» και η περιγραφή της ήταν συγκλονιστική. Είπε μεταξύ άλλων ότι όταν δεν της απαντούσε το παιδί της στο τηλέφωνο κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί και κινητοποιήθηκαν με τον σύζυγό της για να δηλώσουν την εξαφάνισή της. «Τώρα ζω για να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου και να τους ρωτήσω γιατί το έκαναν αυτό!», λέει χαρακτηριστικά.

Περιέγραψε το παιδί της ως ένα παιδί με όνειρα και είπε συγκεκριμένα: «Όλα αυτά τα όνειρα γκρεμιστήκανε σε μια βραδιά. Ό,τι έγινε έγινε μέσα σε μια νύχτα και κάποιος βρήκε το πτώμα Τετάρτη πρωί. Βρέθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά μέσα στα βράχια. Θέλω να ρωτήσω τους υπαίτιους γιατί το κάνανε, με τι ψυχή και καρδιά το ρίξανε. Το παιδί κατέβηκε στη Ρόδο με κλάματα στα 18 του και κατέβηκε ο πατέρας του να το στηρίξει στην αρχή. Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κάθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με έζωσαν τα φίδια και πήραμε την Παρασκευή να δηλώσουμε την εξαφάνιση. Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα  από τους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της».

«Καταραμένη η Ρόδος για την οικογένειά μας»

Ο συνταξιούχος αστυνομικός που κατάγεται από την Αναγέννηση Σερρών και ζει στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Διδυμότειχο για να συμπαρασταθεί στην αγαπημένη του αδερφή. Μιλώντας στα «SerraikaNea»  δεν μπορεί να σταματήσει τα δάκρυά του που πλημμυρίζουν σαν ποτάμι στα μάτια του: «Είμαι στο Διδυμότειχο, ο γαμπρός μου είναι κάτω στη Ρόδο και περιμένουμε να φέρουν την Ελένη εδώ την Τρίτη το βραδάκι. Την Τετάρτη θα γίνει η κηδεία…. Είναι εγκληματική ενέργεια …Σίγουρα! είναι δεδομένο αυτό!».

Ο θάνατος της όμορφης Ελένης είναι το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για την οικογένειά της. «Αυτό το νησί καταραμένο ήτανε για μας... Γιατί και εγώ πριν από δύο χρόνια έχασα το γιο μου εκεί σε τροχαίο δυστύχημα… Είχα ένα παλικάρι 34 ετών και τώρα η αδερφή μου έχασε την κορούλα της. Ζούμε μία τραγωδία στο σπίτι μας …Ζούμε μία τραγωδία! Σε 2 χρόνια μέσα μας χτύπησε την πόρτα ο Θεός και μας πήρε δύο αγγέλους. Τι να πω, τι να πω, τι να πω Θεέ μου… Τι να πω έχουμε τρελαθεί!» λέει ο θείος και ξεσπά σε λυγμούς.

«Περιμέναμε 16 του μηνός.  Είχε βγάλει το εισιτήριο η Ελένη να έρθει εδώ να περάσει τις γιορτές με τους γονείς της και τον αδερφό της που είναι 13 ετών, πρώτη γυμνασίου…. Εκπαιδευτικοί είναι οι γονείς της. Η αδερφή μου είναι νηπιαγωγός και ο γαμπρός μου δάσκαλος και αντιδήμαρχος στον δήμο Διδυμοτείχου. Η Ελένη μας που ήταν μία κούκλα ήταν φοιτήτρια στο τελευταίο έτος-τελείωνε φέτος τις σπουδές της. Εγώ πιστεύω ότι εκεί στο σπίτι δεν ξέρω πώς βρέθηκαν κάποιοι μπορεί να ήξεραν ότι είχε λεφτά. Το παιδί είχε ύψος 1.85 μ. ήταν μία θεά. Υπολογίζω ότι μπορεί να τη στραγγάλισαν στο σπίτι όταν έμαθαν πως είχε λίγα χρήματα επάνω της. Μετά ίσως φοβήθηκαν και πήγαν να απαλλαγούν από την παρουσία της στο σπίτι και την πέταξαν στα βράχια για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες…. Την μετέφεραν στα βράχια της Λίνδου. Την ξέρω την περιοχή γιατί είχα υπηρετήσει στο νησί πριν από χρόνια όταν ήμουν εκπαιδευτής στη σχολή των αστυνομικών. Δεν ξέρω, κάνω υποθέσεις λέω. Περιμένουμε τις έρευνες για να μάθουμε με βεβαιότητα πώς έφυγε από τη ζωή το παιδί μας».

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει δικηγόρος της οικογένειας

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας, που βρέθηκε δολοφονημένη σε βράχια στη Ρόδο.

Ο ίδιος, μάλιστα, χθες το μεσημέρι μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή, «Μαζί σου», επιβεβαίωσε την είδηση.

«Θα ασκήσω το λειτούργημά μου, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο της Ρόδου και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Θα κρατήσουμε τις αναμνήσεις από το κοριτσάκι μας»

Χθες ο πατέρας και ο θείος της άτυχης φοιτήτριας μαζί με οικογενειακό φίλο τους, μάζεψαν τα πράγματα της 21χρονης τα οποία και στάλθηκαν με μεταφορική στο Διδυμότειχο.

Σε ό,τι αφορά τη σορό της κοπέλας, θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη και εν συνεχεία θα προγραμματιστεί η κηδεία της στο τόπο της γενέτειράς της.

Ο πατέρας της 21χρονης, μίλησε στον ΣΚΑΪ, για όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, μην μπορώντας να κρύψει τη θλίψη του: «Δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε τις αναμνήσεις από το κοριτσάκι μας. Τα αποτσίγαρά της, ένα μισοφαγωμένο μήλο, λίγες τρίχες στο μαξιλάρι. Η ψυχή φεύγει, μετά το σώμα, μένουν οι αναμνήσεις…» είπε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ