Οι πιο δημιουργικές προτάσεις για τις γιορτές από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης! Για μικρούς και μεγάλους

Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ετοίμασε πολλές εκπλήξεις!
 

Ενήλικοι, έφηβοι αλλά και μαμάδες και μπαμπάδες μαζί με τα λίγο μικρότερα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να ακουμπήσουν λίγη από τη μαγική αστερόσκονη και τη λάμψη των Χριστουγέννων...

1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ! 
«ΟΙ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

  • Ημέρες και ώρες πραγματοποίησης:
  • Τετάρτη 5 , 12, 19  Δεκεμβρίου 2018   ΏΡΑ:  16:00-19:00

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με τρεις υπέροχες δημιουργούς, σχεδίασε τρία παραμυθένια εργαστήρια στολιδιών!

ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 10+ ΕΤΩΝ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018
  • Ώρα: 16:00-19:00

Υπεύθυνη υλοποίησης: Μαρία Διακοδημητρίου
Τίτλος εργαστηρίου: «Χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα από χαρτί»
Mε χαρτιά, ψαλίδια κόλλες  και πολλή φαντασία φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες και μικρά δώρα για τις Γιορτές που έρχονται. Στη παρέα μας καλοδεχούμενοι δημιουργοί κάθε ηλικίας.

  • Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
  • Ώρα: 16:00-19:00

Υπεύθυνη υλοποίησης: Σταυρούλα Καζιάλε, εικαστικός
Τίτλος εργαστηρίου: Άλλη μια γιορτινή Τετάρτη...
Μόνο με χαρτί, πολύ όρεξη και δημιουργικότητα δημιουργήστε Χριστουγεννιάτικα στολίδια και γούρια, με την τεχνική του quilling,  μια τεχνική που έρχεται από την Αναγέννηση, και μας δίνει  τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μικρά έργα τέχνης.
Αυτά τα Χριστούγεννα στολίστε το σπίτι σας και δωρίστε στους  αγαπημένους σας χειροποίητα μοναδικά δώρα,  με την προσωπική σας σφραγίδα.

  •  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου
  • Ώρα: 16:00-19:00
  • Υπεύθυνη υλοποίησης: Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια-ζωγράφος ειδικευμένη στην τεχνοτροπία του sumi-e (ιαπωνική και κινέζικη ζωγραφική)

Τίτλος εργαστηρίου: "Χριστουγεννιάτικο Οριγκάμι και κατασκευές από χαρτί"
Περιμένοντας ανυπόμονα την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου, θα φτιάξουμε εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια με την τεχνική του origami. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού, θα έχει φέτος τη δική μας υπογραφή!
Το πιο όμορφο δώρο για τις Γιορτές!

  • 2. Χριστουγεννιάτικο Camp
  • 3, 4   Ιανουαρίου 2019
  • 27, 28  Δεκεμβρίου 2018
  • Ώρες: 8:30-15:30

Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και μεμονωμένων ημερών
2+2 ημέρες εορταστικών δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά 5-11 ετών, ένα σπάνιο δώρο που θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να χαρούν την πιο συναρπαστική γιορτή του χρόνου και να κρατήσουν τις ομορφότερες αναμνήσεις. 

  • Κόστος συμμετοχής και εκπτώσεις:
  • για μια ημέρα συμμετοχής: 25 ευρώ
  • για πακέτο δύο ημερών 40 ευρώ
  • για την αγορά ολόκληρου του Camp το συνολικό κόστος είναι 70 ευρώ
  • για  αδέλφια γίνεται περαιτέρω έκπτωση 10%
  • 3. Ζωγραφική μαζί με τους γονείς
  • Εικαστικά εργαστήρια για γονείς και παιδιά 2,5-5 ετών
  • Κάθε Σάββατο 17:30-18:30

Το πιο αγαπημένο πρόγραμμα του Μουσείου φοράει τα γιορτινά του και ετοιμάζει όμορφες εκπλήξεις για γονείς και παιδιά 2,5-5 ετών.
Μικροί και μεγάλοι δημιουργοί, θα φτιάξουν με χαρτιά, χρυσόσκονες και χρώματα Χριστουγέννων, όμορφα έργα τέχνης και δώρα που θα κάνουν στους αγαπημένους τους!
Δεκέμβριος
   1.12.18    Klee και Hundertwasser σε Πόλεις γιορτινές
   8.12.18    Δέντρα χριστουγεννιάτικα μοναδικά με χρώματα πολλά
 15.12.18    Στολίδια μαγικά με κόλλες και πολύχρωμα χαρτιά
 
 4. Christmas Αrt Bazaar
1o Bazaar Tέχνης από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 10:00-18:00
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου,  10:00-18:00
Κόδρου 9, Πλάκα  
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει στο χώρο του λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ένα πολύ ξεχωριστό Bazaar.

Στο πλούσιο Bazaar θα μπορέσετε να βρείτε μοναδικές ευκαιρίες: έργα τέχνης από σημαντικούς δημιουργούς σε τιμή έκπληξη, μεταξοτυπίες, αφίσες, κοσμήματα, t-shirts, κάρτες, τσάντες, ημερολόγια, γλυκά, και άλλα αντικείμενα.
Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και όλες τις δράσεις  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.childrensartmuseum.gr
Όλα τα υλικά των εργαστηρίων παρέχονται από το Μουσείο.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Τ. 210 3312 621, 210 3312 750
Ωράριο λειτουργίας Γραμματείας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-14:00

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης  ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums.

Σκοπός του Μουσείου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών.

«Μαθαίνω μέσω της Τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, από νηπιακή ηλικία. Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια,  περιβάλλον κ.ά.), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας.

Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑμεΑ, ΑμΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά στο Μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και σε εικαστικά εργαστήρια ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του Μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών.
 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ