Τα δίδυμα 14χρονα κορίτσια σε κρίσιμο στάδιο ανορεξίας - Η σχολή μόντελινγκ έδωσε σύσταση να αδυνατίσουν

Οι 14χρονες Masha και Dasha Ledeneva είναι δύο δίδυμες αδερφές που έφτασαν στο τελευταίο στάδιο της νευρικής ανορεξίας, εξαιτίας του πρακτορείου μόντελινγκ που βρισκόντουσαν.

Το πρακτορείο μόντελινγκ τους ζητούσε να αδυνατίσουν αρκετά και έτσι οι δυο τους έφτασαν στην νευρική ανορεξία.

Τα κορίτσια μεταφέρθηκαν επειγόντως στην εντατική ενός νοσοκομείου της Μόσχας κατόπιν προειδοποίησης πως έχουν γίνει «ζωντανά πτώματα», τα οποία κανείς δεν φαινόταν να θέλει να βοηθήσει. 

 Η εισαγωγή των κοριτσιών ήρθε μετά την δημόσια έκκληση της 29χρονης Maria Kokhno, ακτιβίστριας για άτομα με διατροφικές διαταραχές, που προειδοποίησε πως τα κορίτσια κινδύνευαν να «πεθάνουν ξαπλωμένες σπίτι τους» καθώς οι γιατροί «είχαν αρνηθεί» παρέμβουν. 

Πριν την εισαγωγή τους είχαν πέσει και οι δυο σε κώμα για τρεις ημέρες, έχοντας νοσηλευτεί σε άλλο νοσοκομείο, αλλά όταν συνήλθαν τους επιτράπηκε να επιστρέψουν σπίτι τους παρόλο που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την Kokhno, η οποία είναι μοντέλο κι έχει ξεπεράσει ανορεξία.    

Εκείνη τη στιγμή η Dasha ζύγιζε 36 κιλά και η αδερφή της, Masha, 40 κιλά.


Οι δυο αδερφές
, που ήταν ήδη αδύνατες, όταν πήγαν στην σχολή μόντελινγκ κλήθηκαν να χάσουν επιπλέον βάρος «ώστε τα ζυγωματικά τους να είναι πιο εμφανή προκειμένου να βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες», λέει η Kokhno. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε κλινική λόγω ανορεξίας.    

«Κανείς δεν φαινόταν να θέλει να βοηθήσει τα κορίτσια, η μητέρα τους πηγαινοερχόταν και τα νοσοκομεία τις απέρριπταν. Η Masha είναι σε θέση να σταθεί όρθια αλλά η Dasha βρίσκεται συνεχώς ξαπλωμένη, μην μπορώντας να σηκώσει ούτε το κεφάλι της», καταγγέλλει η 29χρονη ακτιβίστρια.

Σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα των κοριτσιών επικοινώνησε μέχρι και με μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης καθώς και με το Ινστιτούτο Διατροφής της Μόσχας αλλά κανείς δεν ήθελε να «διαχειριστεί δυο ζωντανά πτώματα». 


Η οικογένεια των κοριτσιών επικοινώνησε τελικά με την Kokhno σε μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια να βοηθηθούν.  

 Η Dasha είναι πιο αδύνατη από την Masha, κάτι που συνέβαινε από πάντα. «Και στις δυο είπαν στη σχολή μόντελινγκ να χάσουν 5 κιλά η καθεμιά τους. Τότε ζύγιζαν αμφότερες 50 κιλά. Οπότε τα κορίτσια ξεκίνησαν δίαιτα και δεν έτρωγαν τίποτα μετά τις 5 το απόγευμα, ενώ όλες οι τροφές τους ήταν στον ατμό. Σταδιακά οι μερίδες και ο αριθμός των γευμάτων τους άρχισαν να μειώνονται. Η Dasha, που ανέκαθεν ήταν τέλεια σε όλα, έφτασε το βάρος της στα 36 κιλά.

Η Masha προσπάθησε να την φτάσει και έφτασε στα 40 κιλά», εξηγεί η 29χρονη Kokhno.  
Η μητέρα τους, Natalia Ledeneva, η οποία παραιτήθηκε από την δουλειά της για να φροντίζει πλέον τα κορίτσια απερίσπαστα, δήλωσε: «Στη σχολή τους είπαν ότι το σώμα της Dasha ήταν εντάξει αλλά πως η Masha θα μπορούσε να ξεφορτωθεί μερικά κιλά, αναφέρει η Daily Mail.

Και τα κορίτσια το άκουσαν όπως ήθελαν αυτές. Και οι δυο τους ήταν πάντα τέλειες σε όλες, οπότε αποφάσισαν να είναι τέλειες και σε αυτό. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Στην αρχή απέρριπταν το φαγητό. Έλεγαν "δεν θα φάμε τίποτα γλυκό απόψε" ή "δεν θα φάμε φρούτο" ή "θα φάμε μόνο σαλάτα".

Έτρωγαν μια κοτολέτα και δυο κουταλιές μαυροσίταρο για βράδυ. Έτρεχα από πίσω τους και προσπαθούσα να τις πείσω να φάνε. Νόμιζα ότι με ακούν αλλά σε αυτήν την ασθένεια δε ακούς τίποτα. Ό,τι κι αν έκανα, ήταν μάταιο».  
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ