Τα Χριστούγεννα έρχονται και... η επίσημη μέρα της οικογένειας φτάνει! 7+1 tips που οφείλετε να κάνετε τις γιορτινές μέρες

Μια γιορτή που είναι άμεσα συνδεδεμένη με πολύχρωμα στολίδια, δώρα, κάλαντα, νόστιμες παραδοσιακές λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Αυτό όμως που κάνει την ημέρα των Χριστουγέννων ξεχωριστή είναι η συγκέντρωση της οικογένειας σε ένα κλίμα γιορτινό, γεμάτο ζεστασιά και αγάπη όπου κάθε μέλος της έχει την ευκαιρία να βιώσει όλα αυτά που λείπουν από τη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητά του, να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τους κοντινούς του ανθρώπους και να έρθει πιο κοντά με τις ¨ρίζες¨ του και την ιστορία του!

Για τους λόγους αυτούς, καλό θα ήταν να καθιερώσουμε την ημέρα των Χριστουγέννων ως «επίσημη ημέρα της οικογένειας» και να την εκμεταλλευτούμε για να έρθουμε πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που, συνήθως, παραμελούμε λόγω των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.

Είναι σίγουρο πως όλα τα μέλη της οικογένειας, όπως αναφέρει το psy-therapy.gr, θα επωφεληθούν από το εορταστικό αυτό αντάμωμα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Σημειώστε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκκρεμότητες αλλά και δραστηριότητες στο οικογενειακό ημερολόγιο

  1. Αποφασίστε ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες κάθε μέλους της οικογένειας και αναθέστε ρόλους (π.χ. ποιοι θα είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία του εορταστικού γεύματος, ποιοι θα αναλάβουν τη διακόσμηση του σπιτιού και ποιοι το στόλισμα των δώρων, ποιοι θα επιμεληθούν τα γλυκίσματα και ποιοι θα είναι υπεύθυνοι για τα ψώνια και τις προμήθειες για το εορταστικό τραπέζι)

  2. Επιλέξτε και στολίστε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα αγοράσετε

  3. Κατασκευάστε μόνοι σας τις κάρτες των Χριστουγέννων και στολίστε τις με τη δική σας προσωπική οικογενειακή «πινελιά»!

  4. Αφιερώστε ώρες σε παιχνίδια (όποια σας ευχαριστούν) και παίξτε οικογενειακά!

  5. Αγοράστε δώρα για όλη την οικογένεια

  6. Αρπάξτε την ευκαιρία και πλησιάστε περισσότερο τα παιδιά σας! Συζητήστε μαζί τους για θέματα που τα προβληματίζουν και ακούστε τα προσεκτικά χωρίς να τα διακόπτετε!

  7. Προετοιμαστείτε για την συγκέντρωση και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας (παππούδες, γιαγιάδες, ξαδέρφια, θείοι…) και απολαύστε όσο χρόνο περάσετε μαζί τους! Δείξτε τους πόσο σημαντικοί είναι για εσάς!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ