Σπύρος Γκόγκας: Το success story του «βασιλιά» των κουραμπιέδων στην Κολομβία

Οι κουραμπιέδες είναι το γλυκό που ή θα το λατρεύεις ή θα σου είναι παντελώς αδιάφορα και δεν είναι γνωστό μονο στην Ελλάδα και ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά η φήμη του έχει φτάσει μέχρι την μακρινή Κολομβία και το Μεντεγίν στα βόρεια της χώρας.

Αιτία γι' αυτήν την εξάπλωση είναι ένας Έλληνας επιχειρηματίας που ζει κι έχει χτίσει το εργοστάσιό του Greco S.A. εκεί ακριβώς.

Κι ενώ κάποτε η πόλη υπέφερε καθημερινά από βία, δολοφονίες και απαγωγές, καθότι υπήρξε το αρχηγείο του λεγόμενου «καρτέλ του Μεντεγίν» (ναρκωτικών) και του θρυλικού Pablo Escobar, σήμερα είναι πιο ανεπτυγμένη από ποτέ.

Το επίπεδο πλέον είναι αρκετά υψηλό με μορφωμένο εργατικό δυναμικό, φθηνό εθνικό νόμισμα και φιλοεπιχειρηματική κουλτούρα που αποτελεί μαγνήτη επενδύσεων για τις ξένες επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που σημειώνουν εξαιρετική προοδο λοιπόν είναι και ο Κερκυραίος  Σπύρος Γκόγκας, που μυεί τους ντόπιους στη γεύση και τα αρώματα των παραδοσιακών ελληνικών κουραμπιέδων ή καλύτερα των “galletas con almendras”, “μπισκότων αμυγδάλου”, όπως είναι γνωστά εκεί.

Σήμερα, το εργοστάσιό του παράγει 60 τόνους κουραμπιέδες τον μήνα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατευθύνεται για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ένα μέρος εξάγεται σε Παναμά και Εκουαδόρ. Εκτός όμως από τους κουραμπίεδες, η Greco έχει ανοίξει τον κατάλογο των προϊόντων της, προσθέτοντας κι άλλα γλυκίσματα, τσίχλες, σοκολατάκια και μπισκότα. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αποτελεί τμήμα ενός ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται στους τομείς κλωστοϋφαντουργίας, τροφίμων και διανομής.

WHO IS WHO

Ο Σπύρος Γκόγκας  κατάγεται από την Κέρκυρα. Σπούδασε βιολογία στην Αθήνα και έφτασε στο Μεντεγίν πριν από 20 περίπου χρόνια, όταν συνειδητοποίησε ότι ήθελε να κάνει κάτι περισσότερο από το να περιοριστεί στα στενά όρια της Κέρκυρας. Έτσι έφυγε για την Κολομβία, όπου είχε ήδη κάποιους συγγενείς. Φτάνοντας εκεί αγόρασε ένα απαρχαιωμένο εργοστάσιο και ξεκίνησε πρώτα με άλλα προϊόντα που δεν είχαν επιτυχία -Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ