Made in Greece η Filevia: Λικέρ, κρασί & χυμός από φρέσκα φρούτα & αρωματικά φυτά της ευλογημένης Εύβοιας

Η Εύβοια έχει μία μακρά παράδοση στην παρασκευή λικέρ από φρέσκα φρούτα και αρωματικά φυτά του τόπου, που ξυπνούν σε όλους μας παιδικές αναμνήσεις.

Πώς θα μπορούσε λοιπόν και η οικογενειακή επιχείρηση με το πιο φιλικό όνομα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από τα λικέρ. Έτσι κι έγινε. Η “Filevia” έγινε πραγματικότητα κι αμέσως άρχισε ένα μοναδικό ταξίδι περιπλάνησης σε μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις, τις οποίες έφτιαχναν οι νοικοκυρές στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Η αναζήτηση και η φαντασία έδωσαν την ιδέα να ενσταλάξουν στην παραγωγή όλον αυτό τον πλούτο των γνώσεων μέσα από γευστικές εξερευνήσεις, πάντα με παραδοσιακό τρόπο, των λικέρ από φρούτα και καρπούς της περιοχής  και από ιδιαίτερα αρωματικά φυτά και του μοναδικού Αρώοινου.

Αυτό το όμορφο και γευστικό ταξίδι ξεκίνησε ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή νέων δυναμικών καλλιεργειών, όπως της Αρώνιας, αλλά και με επιλεκτικές συνεργασίες με παραγωγούς οι οποίοι με μεράκι και ιδιαίτερη φροντίδα αξιοποιούν με μεράκι τη γη τους.

Όσο για την προέλευση του ονόματος «Filevia», αυτό συνθέτει το απλό νόημα των λέξεων Φιλικός, Φιλόξενος, Φίλεμα με το παραγωγικό και πανέμορφο νησί της Εύβοιας, έναν ευλογημένο τόπο με ευρεία και διαφοροποιημένη παραγωγή και αντιθέσεις φυσικού περιβάλλοντος.

Σήμερα, η επιχείρηση διαθέτει αρωματισμένο οίνο, λευκό και ερυθρό, με το όνομα «Αρώοινος», λικέρ (limoncello, αρμπαρόριζας, ρόδι, αρώνιας) και χυμό αρώνιας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το 100% φυσικό εκχύλισμα φρέσκου καρπού αρώνιας με εκλεκτό τοπικό τσίπουρο και αλκοόλη φυτικής προέλευσης.

Ο ερυθρός «Αρώοινος» προέρχεται από ποικιλίες Syrah, Μοσχάτου Αμβούργου και φυσικό χυμό Αρώνιας. Διαθέτει εντονο ερυθρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Πλούσια και πολύπλοκη μύτη με αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως το βατόμουρο και το βύσσινο που συμπληρώνονται ιδανικά με τα πλούσια αρώματα της αρώνιας. Στόμα γεμάτο και πλούσιο. Καλή δομή με βελούδινες τανίνες και μακριά επίγευση.

Ο λευκός «Αρώοινος» είναι εξίσου απολαυστικός από ποικιλίες Ροδίτη, Ασύρτικο και φυσικό χυμό Αρώνιας. Έχει ένα απαλό ροζ σομόν χρώμα, ενώ είναι πλούσιο σε αρώματα από κεράσι και εσπεριδοειδή με κυρίαρχο το πράσινο λεμόνι. Τα αρώματα της αρώνιας συμπληρώνουν το μπουκέτο και δίνουν στον οίνο κομψότητα και φινέτσα. Γεμάτο στόμα και καλή ισορροπία με απαλή οξύτητα, μακρύ και ευχάριστο τελείωμα με γεύση αμυγδάλου - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ