Η δίαιτα που βρίσκει ποιες τροφές μας φουσκώνουν & μας πρήζουν

Η συγκεκριμένη διατροφή χωρίζεται σε τρία στάδια.

Πάνω από το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, που βρίσκεται παντού, στα κύτταρά, στο αίμα, στους μύες αλλά και σε όλα τα όργανά μας. Φυσιολογικά, ο οργανισμός αποβάλλει τα περιττά υγρά, μέσω των ούρων.

Αρκετές, όμως, φορές συσσωρεύονται υπερβολικά υγρά στο κυκλοφορικό σύστημα, τους ιστούς του σώματος ή στις κοιλότητες του, προκαλώντας κατακράτηση. Αποτέλεσμα είναι το ανεξήγητο φούσκωμα και πρήξιμο.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διατροφή, που βοηθά να εντοπισθούν τυχόν τροφές, που δεν αφομοιώνει σωστά ο οργανισμός με αποτέλεσμα την υψηλότερη απελευθέρωση ισταμίνης. Ονομάζεται “Waterfall Diet” ή αλλιώς, δίαιτα του Καταρράκτη και περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε κουμαρίνη, όπως το σέλινο και ο μαϊντανός, καθώς η κουμαρίνη βοηθά τα μακροφάγα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, να διαλύσουν τις πρωτεΐνες που έχουν εισρεύσει στους ιστούς.

Σύμφωνα με το valueforlife.gr η συγκεκριμένη διατροφή χωρίζεται σε τρία στάδια που βασίζονται στην αρχική αφαίρεση όλων των πιθανών τροφίμων, που μπορεί να μην είναι ανεκτά από τον οργανισμό και την σταδιακή επαναφορά τους στο διαιτολόγιο.

Στάδιο 1

Στο αρχικό στάδιο πρέπει να καταναλώνονται για δύο μήνες μόνο λαχανικά, φρούτα, καφέ ρύζι, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια, κοτόπουλο και προϊόντα σόγιας, όπως tofu, ώστε να εξαλείψουμε τα πιθανά αλλεργιογόνα.

Οι παρακάτω τροφές πρέπει να αποφεύγονται:

τροφές με βάση το σιτάρι,

τα προϊόντα από αλεύρι, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά,

τα γαλακτοκομικά προϊόντα,

το κόκκινο κρέας,

η ζάχαρη, ο καφές,

το αλκοόλ,

τα αυγά και

τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Στάδιο 2

Στο δεύτερο στάδιο προστίθεται μια “απαγορευμένη” κατηγορία τροφών στα γεύματα κάθε εβδομάδα, παρακολουθώντας για τυχόν αύξηση του σωματικού βάρους ή συμπτώματα όπως ασυνήθιστη κόπωση, πονοκέφαλοι ή συμφόρηση. Τα συμπτώματα αυτά υποτίθεται ότι θα υποδείξουν αν υπάρχει αλλεργία ή δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές. Αυτό το στάδιο διαρκεί τέσσερις εβδομάδες.

Κράκερ σίτου, αλεύρι σίτου ή ζυμαρικά σίτου χωρίς αυγό προστίθεται την 1η εβδομάδα,

ενώ γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, το γιαούρτι και το αγελαδινό γάλα προστίθενται την 2η εβδομάδα.

Στην 3η εβδομάδα επιτρέπονται και τα αυγά, ενώ η μαγιά μπορεί να προστεθεί την 4η εβδομάδα.

Στάδιο 3

Η τελική φάση του της δίαιτας Waterfall έχει σχεδιαστεί για να καταλήξουμε στις διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον, προκειμένου να μην παρουσιάσουμε ξανά κατακράτηση υγρών. Το 90% της διατροφής κατά τη διάρκεια του 3ου σταδίου θα πρέπει να αποτελείται μόνο από τροφές που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του 1ου σταδίου. Το υπόλοιπο 10% μπορεί να περιλαμβάνει τρόφιμα, που μπήκαν σταδιακά κατά τη διάρκεια της φάσης 2, ή και άλλα τρόφιμα, εφόσον δεν προκαλούν συμπτώματα κατακράτησης νερού.

Ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρετε να εντοπίσετε την αιτία της κατακράτησης υγρών, το σίγουρο είναι ότι μια διατροφή δύο μηνών με τα τρόφιμα του 1ου σταδίου θα προκαλέσει απώλεια κιλών, πιθανόν όμως και απώλεια απαραίτητων βιταμινών. Γι΄αυτό, πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ