Δεν φαντάζεστε τι προκαλεί η έλλειψη μαγνησίου - Εσείς το μετράτε;

Μπορούν να εκδηλωθούν συμπτώματα από το ΚΝΣ έως και την καρδιά.

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που συνεργάζεται στενά με το ασβέστιο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να διατηρήσουν την καλή σωματική και ψυχική ευεξία.

Όταν τα επίπεδα του σώματος σε μαγνήσιο είναι χαμηλά, μια σειρά από διαφορετικά συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν.

Όσον αφορά τα φυσικά συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένα άτομο με ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου να βιώσει ένα ευρύ φάσμα πόνων. Οι κράμπες στα πόδια είναι συχνά παρούσες, μαζί με ένα αίσθημα δυσκαμψίας στον αυχένα. Τα συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν πόνο στο σαγόνι που φαίνεται να εμφανίζεται χωρίς λόγο. Οι πονοκέφαλοι έντασης μπορεί να γίνουν πιο συχνοί. Σε μερικούς ανθρώπους, ένα αίσθημα σφιξίματος στο στήθος θα είναι ένα σύμπτωμα ανεπάρκειας μαγνησίου, αν και η συγκεκριμένη ένδειξη μπορεί να έρχεται και να φεύγει.

Όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου στο σώμα, το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι συνήθως σε κίνδυνο κατά κάποιο τρόπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα επίπεδα του ασβεστίου είναι επίσης χαμηλά, δεδομένου ότι τα δύο αυτά μέταλλα τείνουν να εργάζονται χέρι-χέρι. Τα κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου μπορεί να περιλαμβάνουν το άγχος, τις κρίσεις πανικού, τα υψηλότερα επίπεδα ευερεθιστότητας και μια σημαντική αύξηση στην ανήσυχη συμπεριφορά. Με την πάροδο του χρόνου, το πρόσωπο που πάσχει από αυτό το επίπεδο της ανεπάρκειας μπορεί επίσης να αρχίσει να εκδηλώνει συμπτώματα αγοραφοβίας και αϋπνίας. Το περιφερειακό νευρικό σύστημα μπορεί να διαταραχθεί, με αποτέλεσμα το άτομο να βιώνει μούδιασμα και φαγούρα στα άκρα.

Η καρδιά είναι ένα άλλο σύμπτωμα της έλλειψης μαγνησίου. Χωρίς επαρκή επίπεδα μαγνησίου στο σώμα, σύμφωνα με το medinova.gr, ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να βιώνει αρρυθμίες ή στηθάγχη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αδύνατο για ένα άτομο να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την ανεπάρκεια μαγνησίου και εκείνων μιας καρδιακής προσβολής.

Υπάρχουν, επίσης, τα συμπτώματα της τυχαίας ανεπάρκειας μαγνησίου, όπως μια μεταβολή στη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι που είναι συνήθως χαλαροί και με αυτοπεποίθηση μπορεί να γίνουν ευέξαπτοι, εύκολοι στο θυμό και κάπως απαισιόδοξοι. Τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου περιλαμβάνουν επίσης μια ασυνήθιστη λαχτάρα για αλάτι ή σοκολάτα. Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν ευαισθησία στο στήθος, καθώς και αλλαγές στον έμμηνο κύκλο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα τα συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα πολλών άλλων συνθηκών. Για το λόγο αυτό, κανείς δεν θα πρέπει να καθορίσει ο ίδιος το είδος της ανεπάρκειας που έχει, προτού να δει έναν γιατρό. Οι γιατροί μπορεί να ζητήσουν απλές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα του μαγνησίου είναι χαμηλά, αλλά και για να παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να αυξήσετε τα επίπεδα εντός φυσιολογικών ορίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ