Τέλος στην αγωνία για τους τέσσερις ορειβάτες που εγκλωβίστηκαν στο Μέτσοβο - Βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια τους

Με επιτυχία έληξε η επιχείρηση αναζήτησης των τεσσάρων ορειβατών που είχαν εγκλωβιστεί από το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μαυροβούνι – Φλέγκα στο Μέτσοβο. 

Η πυροσβεστική, σε ανάρτηση στο Twitter νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού τους, με την κινητοποίηση 12 πυροσβεστών με τέσσερα οχήματα.

Το βράδυ στην περιοχή έπεφτε χιονόνερο και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή. Οι τέσσερις ορειβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Epirus Gate, είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν, ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων και είχαν δηλώσει πως είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ορειβάτες εντοπίστηκαν σήμερα Κυριακή από άντρες της ΕΜΑΚ. Οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους, περά από την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.

Η επιστροφή τους γίνεται από την περιοχή «Αυχένας Αρκούδας» και όχι από το καταφύγιο του Μαυροβουνίου,όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους προκειμένου να είναι συντομότερη η πρόσβαση προς τον δρόμο δίπλα από την λίμνη πηγών Αώου σύμφωνα με όσα αναφέρει το Epirus Gate.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ