Ονειρική Lyon: H τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας - Προορισμός με αρχιτεκτονική & νόστιμο φαγητό

Μια ζωντανή πόλη-κούκλα η Λιόν, έχει ξεχωριστή ατμόσφαιρα, πανέμορφες αγορές, έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ρωμαϊκά ερείπια, μοντέρνους δρόμους για ψώνια και βέβαια, βραβευμένα εστιατόρια αυθεντικής γαλλικής κουζίνας, τα οποία την καθιστούν must γαστρονομικό και όχι μόνο προορισμό.

 

10 λόγοι για να παραδοθείς στη γοητεία αυτής της μαγικής πόλης:
 

Μυήσου στην τέχνη στο Μusée des Beaux-Arts

Ένα μουσείο με έργα Ροντέν, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Μονέ, Ματίς και Πικάσο κι ένα υπέροχο cafe στην ταράτσα.

Νιώσε δέος στο ναό Basilique Notre-Dame de Fourviere

Σύμφωνα με το athinorama.gr, είναι ένας ναός-στολίδι του λόφου Fourviere και αντιπροσωπευτικό δείγμα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, με υπέροχα μωσαϊκά. Η ανάβαση στο λόφο γίνεται με τελεφερίκ.

Προβληματίσου στο Musée des Confluences

Μουσείο φουτουριστικού σχεδιασμού (από ατσάλι και γυαλί), εν πολλοίς αξιοθέατο από μόνο του, με κοινωνικές κι επιστημονικές ανησυχίες. Καταπιάνεται με διαχρονικά ερωτήματα ως προς τη φύση και το μέλλον του ανθρώπου και του πλανήτη, με εκτενείς αναφορές στα φαινόμενα της κλωνοποίησης, των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Shopping στo La part-Dieu


Ένα από τα μεγαλύτερα shopping center της Ευρώπης που βρίσκεται στο Boulevard Vivier-Merle και μπορεί να σε κρατήσει για πολλές ώρες απασχολημένο.

Δες τη Lyon από ψηλά


Η Place Bellecour, είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης. Εκεί βρίσκεται και το άγαλμα του Λουδοβίκου XIV αλλά και η μεγάλη ρόδα που σε ανεβάζει για να δεις από ψηλά την όμορφη πόλη.

Περπάτησε στο Parc de la Tete d’Or


Από τα μεγαλύτερα πάρκα της Γαλλίας, με ζωολογικό κήπο, σπάνια βλάστηση, υπέροχες τριανταφυλλιές και λίμνη με ποδήλατα θαλάσσης. Στη βόρεια πλευρά του βρίσκονται το Musée d’Art Contemporain (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης), με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, καθώς και τα κεντρικά της Interpol.

Ψώνισε στο Halles de Lyon

Η επίσκεψη στην κεντρική αγορά τροφίμων είναι must. Εδώ θα βρεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου – από ψάρια, όστρακα και βατραχοπόδαρα μέχρι εξαιρετικά ντόπια αλλαντικά και τυριά.

Night out στη Vieux Lyon


Κάνε μια βόλτα στην περιοχή της Vieux Lyon. Παλιό κομμάτι της Λιόν με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ποικίλες προτάσεις διασκέδασης για όλα τα γούστα.
 

Απόδραση στο πανέμορφο πλακόστρωτο χωριουδάκι Pérouges


Ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας. Περιπλανήσου στα στενά δρομάκια του, τα galets, και δοκίμασε το galette de Pérouges, ένα τοπικό γλυκό με ζύμη, κρέμα και σιρόπι από μούρα, το οποίο σερβίρεται με κρασί. Αξίζει επίσης η εκδρομή στους Δρόμους του Κρασιού, στην κοιλάδα του Beaujolais, η οποία μας προμηθεύει κάθε χρόνο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με το πασίγνωστο γλυκόπιοτο και φρουτώδες Beaujolais Nouveau. Ξεκίνα από το Musée du Vin Le Hameau στην πόλη Romaneche-Thorins και συνέχισε με επισκέψεις μετά οίνου στους αμέτρητους αμπελώνες της περιοχής.

Απόλαυσε τις γαλλικές γεύσεις


Το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς λόγους επίσκεψης της Λιόν, η οποία λέγεται ότι έχει την υψηλότερη αναλογία εστιατορίων ανά κάτοικο σε όλη στη Γαλλία. Δεν μιλάμε μόνο για τα άφθονα εστιατόρια με αστέρια Michelin αλλά και για τα δεκάδες αυθεντικά bouchons, τα ταβερνάκια-μπιστρό, τα οποία ξεχωρίζουν από το χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο στην είσοδο. Ξέχασε για λίγο τη nouvelle cuisine και δοκίμασε gateau de volaille (τάρτα με συκώτι κοτόπουλου), boudin noir (λουκάνικο με ζεστά μήλα), pot au feu (ψητό κατσαρόλας), coq au vin (κρασάτος κόκορας) και άλλα παραδοσιακά πιάτα με έμφαση στα εντόσθια. Θα τα συνοδεύσεις παραδοσιακά με το ντόπιο Beaujolais. Τέλος μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα πεντανόστιμα μακαρόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ