Metron Analysis: Προβάδισμα 10,9 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Αρνητικά αξιολογεί το έργο της κυβέρνησης το 70% των ερωτηθέντων

 Σημαντικό προβάδισμα δίνει νέα δημοσκόπηση στην Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα το ποσοστό του κόμματος  τοποθετείται στο 37,8%  . Έτσι  σύμφωνα με τα στοιχεία η Νέα Δημοκρατία  προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ (26,9%) με 10,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στα «Νέα», οι ΑΝΕΛ  συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3% ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων με ποσοστά 2,5% και 2,4% αντίστοιχα κινούνται, κάτω από το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή, η οποία με βάση τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα προκύπτει ότι θα είναι πεντακομματική.

Τρίτη στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,2% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και το ΚΚΕ με 6,2%.

Επιπλέον, σε ποσοστό που φθάνει το 37%, οι κινήσεις Τσίπρα δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συντριπτικά είναι τα νούμερα (της τάξης του 80%) ως προς την (αρνητική) αξιολόγηση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού από τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ.

Τέλος, αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα: Συγκεκριμένα το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία κινείται σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 36% που έχει θετική γνώμη), ενώ ακόμη και η διανομή του υπερπλεονάσματος αξιολογείται αρνητικά (50% έναντι 35%).

Αναλυτικά:

 Στην εκτίμηση ψήφου:

ΝΔ 37,8%
ΣΥΡΙΖΑ 26,9%  
Χρυσή Αυγή 7,2%  
Κίνημα Αλλαγής 6,9%  
ΚΚΕ 6,3%
Ποτάμι 2,5%
Ενωση Κεντρώων 2,4%
Ελληνική Λύση 2%
ΑΝΕΛ 1,2%
Αλλο 4,9%

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 28,7%, έχοντας προβάδισμα 8,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

ΝΔ 28,7%
ΣΥΡΙΖΑ 20,4%
Χρυσή Αυγή 5,4%
Κίνημα Αλλαγής 5,2%
ΚΚΕ 4,8%
Ποτάμι 1,9%
Ενωση Κεντρώων 1,8%
Ελληνική Λύση 1,5%
ΑΝΕΛ 1%
Αλλο 5,2%
Ακυρο/ Λευκό 6,3%
Δεν θα ψηφίσουν 7,2%
Αναποφάσιστοι 8%
Δεν απαντώ 2,6%

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 66%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αρνητικά αξιολογεί το έργο της κυβέρνησης το 70% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 20% εκτιμούν ότι αυτό είναι θετικό.

Αποτιμώντας το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 63% το αξιολογούν αρνητικά και το 23% έχει θετική άποψη.

Το 31% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του 20% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, το 33% απάντησε «κανένας».

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 45% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά (37%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (33%), ο Σταύρος Θεοδωράκης (33%) και ο Βασίλης Λεβέντης (31%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30%.

Υπερ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται το 60%, ενώ τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις προτιμά το 36%.

Σε ό,τι αφορά την αρχική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, το 47% δηλώνει ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 36% εκφράζει την αντίθετη άποψη.

Ακόμη, το 70% απαντά «μάλλον διαφωνώ» με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ το 22% απαντά «μάλλον συμφωνώ».

Στην ίδια έρευνα, το 50% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του υπερπλεονάσματος.

Επιπλέον, το 71% αξιολογούν αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ