Eurobank: Κέρδη 172 εκατ. - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα στο εννεάμηνο

Καθαρά κέρδη, αυξημένα κατά 29,6%, στα 172 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Eurobank τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Επίσης οι διεθνείς δραστηριότητες συνέχισαν να επιτυγχάνουν σημαντικές επιδόσεις, προσθέτοντας 113 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο στα καθαρά κέρδη, σημειώνοντας αύξηση 17% σε ετήσια βάση.

Επιχειρηματικά δάνεια

Σύμφωνα δε με τον Φωκίωνα Καραβία, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, η Eurobank υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις με εκταμιεύσεις που θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ το 2018.

Η διαχείριση των NPEs παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Όπως αναφέρει η διοίκηση «έχουμε εκπληρώσει όλους τους στόχους που είχαν τεθεί σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και πρόσφατα υποβάλαμε ένα νέο σχέδιο για την περίοδο 2019-2021,

το οποίο προβλέπει εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs, με στόχο έναν δείκτη NPEs σε επίπεδο ομίλου περίπου στο 15% στο τέλος της περιόδου.

Ο δείκτης NPEs έπεσε για πρώτη φορά κάτω από 40%, στο 39%, μειωμένος κατά 170 μονάδες βάσης στο τρίμηνο και κατά 570 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση. Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την πώληση ενός χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ και ξεκινήσαμε την πρώτη τιτλοποίηση NPEs στην Ελλάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019».

Μείωση των NPEs

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος πέτυχε μείωση των NPEs κατά 1,3 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο και 2,4 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, παρουσίασε αύξηση καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 0,7 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο και 3 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου, ενώ κατάφερε και μείωση τρέχουσας χρηματοδότησης από τον ELA κατά 6,7 δισ. ευρώ από το τέλος 2017 σε 1,2 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών CET1 διαμορφώνεται 14,6% και συνολικής επάρκειας 17,1%

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ