Χριστούγεννα 2018: Ταξιδέψτε οικονομικά σε 8 ονειρικούς προορισμούς - Από τη Λιθουανία έως τη Σλοβενία

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δε σημαίνουν μόνο οικογενειακά δείπνα, αλλά και εξερεύνηση καινούριων τόπων με τα πρόσωπα που επιλέγουμε.

Όμως οι κλασσικοί προορισμοί όχι μόνο είναι πλέον υπερεκτιμημένοι, αλλά οι τιμές τους φτάνουν στα ύψη.

Το ediva.gr, μας παρουσιάζει οκτώ κρυφά διαμαντάκια για να επισκεφτείτε, χωρίς να… αναστενάξει το πορτοφόλι σας!

1. Πόζναν, Πολωνία

Η ανατολική Ευρώπη είναι ιδιαίτερα προσιτή όσον αφορά τις τιμές της, ενώ οι παραδόσεις και η τοπική φιλοξενία εξακολουθούν να διατηρούνται ζωντανά. Απολαύστε χειμωνιάτικο καιρό, χριστουγεννιάτικες ανοιχτές αγορές στο κέντρο της πόλης με συνοδεία χορωδίας, καταπληκτικά τοπία, τοπικό φαγητό και ιδιαίτερα το αρωματικό τους κρασί, χωρίς να ξοδέψετε τρομερά ποσά. Το Πόζναν, μάλιστα, φημίζεται ιδιαίτερα για το παγκόσμιο φεστιβάλ γλυπτικής πάγου που φιλοξενεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και που σίγουρα αν παρευρεθείτε θα σας μείνει αξέχαστο.

2. Κόμπουργκ, Γερμανία

Λίγες χώρες μπαίνουν τόσο στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα όσο η Γερμανία, τόσο με τις διακοσμήσεις όσο και με τους ανάλογους εορτασμούς. Όμως μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό το πνεύμα χωρίς να καταπλακωθείτε από τις γνωστές ορδές τουριστών. Το Κόμπουργκ κρατάει το παραδοσιακό του στυλ και μοιάζει σαν να μην πέρασε ο χρόνος από πάνω του. Τόσο η παλιά του πόλη με τους καλλιτέχνες τριγύρω και τις ρομαντικές άμαξες, όσο και το αρχαίο του κάστρο θα σας μαγέψουν.

3. Περτισάου, Αυστρία

Αυτό το άγνωστο αλλά ειδυλλιακό χωριό κλεισμένο από τα βουνά και από τη λίμνη, αποτελεί το τέλειο καταφύγιο για όσους θέλουν ήσυχα αλλά αληθινά Χριστούγεννα, μακριά από τα νταβαντούρια της πόλης. Θα βρείτε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο παζάρι, νυχτερινά μπαρ και γενικά ό,τι χρειάζεστε, ενώ σε πολύ μικρή απόσταση θα βρείτε χιονοδρομικό κέντρο, πάρκο ιδανικό για πεζοπορία αλλά και την εξοχική κατοικία του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού του Πρώτου για να επισκεφθείτε.

4. Βίλνιους, Λιθουανία

Πρωτεύουσα της Λιθουανίας, μιας ανατολικής ευρωπαϊκής χώρας όχι ιδιαίτερα γνωστής αλλά με πολλές κρυμμένες ομορφιές. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης με τις 70.000 λάμπες (!) και τα 3D σχέδια πάνω στα διάφορα κτίρια. Η ατμόσφαιρα είναι φουλ χριστουγεννιάτικη και θα σας μείνει αξέχαστη με τη διακόσμηση και τις δραστηριότητές της, που περιλαμβάνουν μέχρι και… καρναβάλι! Το καλύτερο; Η Λιθουανία θεωρείται αναμφίβολα μια από τις οικονομικότερες χώρες της Ευρώπης!

5. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Κατεβαίνοντας λίγο πιο νότια, φτάνουμε σε μια από τις λιγότερο εξερευνημένες και περισσότερο οικονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Με τους παραμυθένιους και γεμάτους δρόμους της, την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά της και την αδιαμφισβήτητα γιορτινή ατμόσφαιρα, η Λιουμπλιάνα αξίζει περισσότερη προσοχή. Στην πόλη υπάρχει δωρεάν είσοδος στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο, ένα πάρκο με το φεστιβάλ της πόλης και ένα χιονοδρομικό κέντρο σε απόσταση μισής ώρας με το αυτοκίνητο. Τι άλλο θέλετε;

6. Τσάζμα, Κροατία

Σε πρώτη ματιά, η Κροατία δεν φαντάζει ως ο προορισμός που θα επιλέγαμε για χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις. Κι όμως, ακριβώς για αυτό το λόγο θα γνωρίσετε την αληθινή κουλτούρα της χώρας, χωρίς τους τρελούς ρυθμούς της καλοκαιρινής σεζόν. Ακόμα καλύτερα, οι τιμές των εισιτηρίων πέφτουν κατακόρυφα το χειμώνα. Απέχει μόνο τριάντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και για τους Κροάτες είναι κάτι σαν το χριστουγεννιάτικο χωριό τους. Για του λόγου το αληθές, ανάβουν κάθε χρόνο εκεί πάνω από ένα εκατομμύριο φωτάκια!

7. Μπρασόβ, Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι ξεκάθαρα μια πάμφθηνη αλλά και πανέμορφη χώρα, και ειδικά όσον αφορά τις επιλογές εκτός πρωτεύουσας. Το Μπρασόβ βρίσκεται στην περιοχή της Τρανσυλβανίας και με τη γοτθική του διαρρύθμιση σίγουρα είναι μια εμπνευσμένη ιδέα για τη χριστουγεννιάτικη απόδρασή σας. Η πόλη στολίζεται υπέροχα για Χριστούγεννα, διότι στήνεται στην πλατεία η αγορά αλλά και ένα γιγάντιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το τοπικό φαγητό θα σας συναρπάσει, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο απέχει μόνο 12 χιλιόμετρα.

8. Ταλίν, Εσθονία

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι η καταλληλότερη επιλογή για τους λάτρεις του κρύου, μιας και είναι η βορειότερη πόλη στη λίστα. Κυρίως όμως ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα χωρίς το πατείς με πατώ σε γνωστότερων πόλεων. Ήταν η πρώτη πόλη που έστησε χριστουγεννιάτικο δέντρο, μέσα στον 15ο αιώνα. Φυσικά διαθέτει χριστουγεννιάτικη αγορά και δραστηριότητες με υπέροχη διακόσμηση, αλλά αυτό που θα σας ξετρελάνει είναι η παλιά πόλη, που προστατεύεται μάλιστα και από την UNESCO.

Δε χρειάζεται ούτε να ξοδέψετε μια περιουσία ούτε να πάτε στα τρανταχτά, γνωστά μέρη για να περάσετε ονειρικές γιορτές. Αρκεί μόνο το εκτενές ψάξιμο και ο σωστός προγραμματισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ