Ολλανδός οινοπαραγωγός θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και δεν τον αφήνουν: Χρωστάει €0,03 στην Εφορία!

Κι όμως είναι αλήθεια!

Ένας Ολλανδός οινοπαραγωγός δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο λόγος που δεν μπορεί να προχωρήσει την επένδησή του στην Φλώρινα είναι μια, κλασσική για εμάς τους Έλληνες, πρωτόγνωρη για κάθε Ευρωπαίο πολιτή, γραφειοκρατική υπόθεση.

Ελληνικό φαινόμενο, αλλά που να ήξερε ο Λόρενς Χάρτμαν πως η εφορία θα έθετε μπλόκο στην πώληση αγροτεμαχίου, όπου σκοπός ήταν με τα χρήματα που θα έπαιρνε να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς χώρους του οινοποιείου

Όλα αυτά έγιναν επειδή ο Ολλανδός χρωστούσε στην εφορία το ποσό των 0,03€ στον ΕΝΦΙΑ!

Δείτε την ανάρτησή του αγανακτισμένου οινοπαραγωγού:

Πριν λίγο καιρό θέλαμε να πουλήσουμε μια έκταση προκειμένου να επενδύσουμε σε μια αποθήκη για την επιχείρηση μας. Είναι μια επένδυση που κάνουμε καθώς επιθυμούμε να επεκτείνουμε το οινοποιείο μας» εξηγεί στην Voria.gr ο κ. Χάρτμαν.

«Για να πουλήσουμε την έκταση έπρεπε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο η υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας μας είπε ότι χρωστάμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χάρτμαν.

«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης λόγω των χρεών μου προς το ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με εμποδίζουν να κάνω μπίζνες για 3 λεπτά του ευρώ», έγραψε στην συγκεκριμένη ανάρτηση πάνω από τη φωτογραφία με τη συγκεκριμένη οφειλή στην εφορία.

Μάλιστα, ο κ. Χάρτμαν ολοκλήρωσε την ανάρτησή αφού πρώτα τα έψαλε στην εφορία.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω πως προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι λάθος, ίσως είναι τόκοι, δεν μπορώ να ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και φυσικά της κατασκευής της αποθήκης», αναφέρει ο κ. Χάρτμαν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ