«Zante girl»: Ο πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ βρήκε το κορίτσι που αναζητούσε στη Ζάκυνθο - Το είχε συναντήσει το 1953 (Φωτό & Βίντεο)

Ύστερα από 65 χρόνια.

Ο πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζέιμς Μπέικερ, βρήκε το κοριτσάκι που είχε συναντήσει το 1953 στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής μετά τον φονικό σεισμό.

Πρόκειται για την 71χρονη -πλέον- Γιοβάνα Ξιφίτα-Βυθούλκα η οποία εντοπίστηκε από τη Λουίζα Μόρφη.

Η Λουίζα Μόρφη δήλωσε: «Την βρήκα! Πώς έγινε αυτό; Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και με έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε με μια γνωστή μου πάρα πολύ, είχε και τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία κιόλας. Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω, το "Ζante Girl". Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της. Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε με την "Zante Girl"».

Η αναζήτηση του Μπέικερ

Ο Τζέιμς Μπέικερ, πέρα από το ΥΠΕΞ, διετέλεσε επιτελάρχης του Λευκού Οίκου επί Ρίγκαν και Μπους του νεότερου.

Η αναζήτηση, όμως, του «Zante Girl» δεν σταμάτησε ποτέ.

Έτσι, είχε αρωγό μία οικογένεια Ελλήνων ομογενών, στο Χιούστον.

Οι τρεις κόρες της οικογένειας Κρίστι, η Ρούλα, η Μαρία και η Κάθι έκαναν τα πάντα για να τη βρουν και, μάλιστα, ταξίδευαν συχνά στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ