Άκης Πετρετζίκης: Σούπερ ζουμερό κέικ με φιστίκια και λευκή σοκολάτα - Θα χρειαστείτε μόνο ένα μπολ! (Βίντεο)

Φτιάξτε το αμέσως!

Υλικά:

  • 140 γρ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 150 γρ. κολοκυθάκια

 

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα μπολ με πετσέτα τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύομε με ξύλινη κουτάλα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 10x30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη λευκή κουβερτούρα, τα φιστίκια, το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε.

 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ