Vinoterra Resto & Cava: Η κάβα των 1000 ετικετών & το γκουρμέ εστιατόριο των διεθνών γεύσεων

Αυτό το εστιατόριο που είναι παράλληλα και κάβα έχει σίγουρα κλέψει τις εντυπώσεις όλων των οινόφιλων με  τις 1.300 περίπου ετικέτες κρασιών.

Όμως δεν αφήνει παραμελημένους ούτε τους λάτρεις του ποτού γενικότερα αφού διαθέτει 400 διαφορετικές μπράντες ποτών και περισσότερες από 100 μπίρες.

Το madeingreece.news επισκέφθηκε το εστιατόριο και η εμπειρία ήταν μοναδική και νομίζουμε δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς, αφού οι ίδιοι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και είναι ικανοί να σου δείξουν ότι στο Vinoterra Resto & Cava του Νέου Ηρακλείου δεν αστειεύονται όταν πρόκειται για κρασί και ποτό.

Είναι οι γεύσεις από τον εκλεκτό σεφ, που είναι άλλου επιπέδου με ένα απίθανο γαστρονομικό αποτέλεσμα, είναιι η πλούσια γκάμα από ποιοτικούς ελληνικούς οίνους, είναι ο ατμοσφαιρικός χώρος, που σου επιτρέπει να χαλαρώνεις στο τέλος μίας γεμάτης και κουραστικής ημέρας, είναι η φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα φιλικό χώρο. Είναι ένα μείγμα συνθηκών που σε κάνουν να θέλεις να επαναλάβεις την επίσκεψή σου εκεί. Κι αυτό θα ξανασυμβεί σύντομα...

H όλη ιστορία ξεκινά το 1995 όταν ο 21χρονος τότε Δημήτρης Κόλλιας αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων κρασιών στο Νέο Ηράκλειο. Είχε συλλέξει ήδη 80 ετικέτες και ο στόχος του ήταν να τις προωθήσει σε μια νέα αγορά που μόλις είχει αρχίσει να περπατά στα μονοπάτια του καλού, ποιοτικού κρασιού μικρών παραγωγών.

Το εγχείρημα αυτό άρχισε σιγά σιγά να γίνεται όλο και πιο μεγάλο  και ησυλλογή των κρασιών άρχισε να εμπλουτίζεται με αποτέλεσμα να φτάσει κάποια στιγμή στις 500 ετικέτες, που πλέον δεν χωρούσαν στο μικρό εκείνο μαγαζάκι. Οπότε το 2008 γίνεται το μεγαλό βήμα και δημιουργείται η Cava Vinoterra. Ένας υπέροχος χώρος 160 τμ, με υπόγειο κλιματιζόμενο κελάρι 80 τμ το οποίο φιλοξενεί τώρα πια περισσότερες από 1000 ετικέτες κρασιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τον επόμενο χρόνο γίνεται πράξη κι ένα συμπληρωματικό, μοναδικό για την Ελλάδα project, το Vinoterra Resto, ακριβώς δίπλα από τη Vinoterra Cava.

Ένα μικρό εστιατόριο 50 θέσεων, δίνει στον wine lover τη δυνατότητα, να απολαύσει δημιουργική κουζίνα, διαλέγοντας το κρασί από τη διπλανή cava. Wine list δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν στεναχωρεί κανένα.

Πηγαίνεις δίπλα στην κάβα και διαλέγεις ή αφήνεις τον Δημήτρη και τον Γιάννη να σε οδηγήσουν σ’ ένα οινικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων, αναλύοντας terroir και ποικιλίες, αποκαλύπτοντας την ιστορία πίσω από κάθε κρασί - Διαβάστε περισσότερα στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ