71 χρόνια μαζί & παντρεμένοι: Φωτό από τον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον ...άτακτο Έλληνα πρίγκιπα Φίλιππο (βίντεο)

Είναι μαζί 71 ολόκληρα χρόνια. 

71 χρόνια έγγαμου βίου έκλεισαν η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο πρίγκιπας Φίλιππος τη Δευτέρα και γίνονται το πρώτο ζευγάρι που βασιλεύει στη Βρετανία γιορτάζοντας την επέτειο αυτή.

Ο Έλληνας Πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε με τον τίτλο Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, το 1921, στο παλάτι Μον Ρεπό στην Κέρκυρα.

Βέβαια ποτέ δεν επισκέφθηκε την Ελλάδα. Είναι ο μοναδικός γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος και της πριγκίπισσας Αλίκης de Battenberg. Είναι κατά συνέπεια εγγονός του βασιλιά Γεωργίου 1ου της Ελλάδας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1913, και εξάδελφος των βασιλέων Γεωργίου II και Παύλου 1ου της Ελλάδας.

 

 

Το ζεύγος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στις 20 Νοεμβρίου του 1947, στο Westminster Abbey του Λονδίνου, με περισσότερα από 200 εκ. κόσμου να παρακολουθούν live την τελετή μέσα από το BBC.

Παρότι το ζευγάρι θα γιορτάσει σήμερα οικογενειακά στον πύργο του Ουίνδσορ, τα ρολόγια του Αβαείου του Γουεστμίνστερ, όπου έγινε ο γάμος του, θα ηχήσουν στο Λονδίνο σε ένδειξη τιμής.

Η Ελισάβετ ήταν 13 όταν ερωτεύτηκε τον Φίλιππο. Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, εκείνος ήταν 18 ετών. Το όμορφο παρουσιαστικό του -ψηλός και ξανθός- ελκύει τις πριγκίπισσες. Η Ελισάβετ γοητεύτηκε κυρίως από τις αθλητικές του ικανότητες.

Οι δυο τους μάλιστα είναι δεύτερα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τον Βασιλιά Χριστιανό Θ΄ της Δανίας, αλλά και τρίτα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τη Βασίλισσα Βικτωρία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πριν από το γάμο ο Φίλιππος αποποιήθηκε τους ελληνικούς και δανικούς τίτλους ευγενείας που κατείχε, προσηλυτίστηκε στον αγγλικανισμό από την ορθοδοξία και υιοθέτησε τον τίτλο Υπολοχαγός Φίλιπ Μαουντμπάτεν, λαμβάνοντας έτσι το επώνυμο της βρετανικής οικογένειας της μητέρας του. Λίγο πριν από το γάμο, πήρε τον τίτλο Δούκας του Εδιμβούργου και την προσφώνηση Αυτού Βασιλική Υψηλότητα.

 

 

Τρεις μήνες μετά την τελετή, η οποία έγινε στις 20 Νεομβρίου 1947 στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, η πριγκίπισσα Ελισάβετ έμεινε έγκυος. Εκαναν τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο, την Ανν, τον Αντριου και τον Εντουαρντ.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος υπέπεσε σε πολλές απιστίες όλα αυτά τα χρόνια του γάμου του με την Βασίλισσα Ελισάβετ. Εξωσυζυγικές σχέσεις, άφθονα ποτά και πάρτι στα διάφορα κλαμπ με συντροφιά γυμνές γυναίκες, καυγάδες κι αντιπάθειες συνθέτουν το χαρακτήρα του Δούκα του Εδιμβούργου.

Του χρεώθηκαν πολλά φλερτ με πιο πρόσφατο αυτό με την Τζέιν, κόμισα του Γουέστμορελεντ και την Αλεξάνδρα, σύζυγο του κληρονόμου ζυθοποιίας Lord Tollemache, όπως και με τις ηθοποιούς Αννα Μάσεϊ και Μερλ Ομπερον.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ όμως δεν αμφισβήτησε ποτέ την αγάπη και την αφοσίωση του κατά 71 χρόνια συζύγου της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ