Υδροστρόβιλοι σε Ρέθυμνο και Λασίθι - Θα σας αφήσει άφωνους το βίντεο

Εντυπωσιακά και επικίνδυνα φαινόμενα στην Κρήτη

Ένα σπάνιο για τα δεδομένα της Κρήτης, αλλά και επικίνδυνο ταυτόχρονα φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν όσου βρέθηκαν σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Δημιουργήθηκε υδροστρόβιλος, που ευτυχώς δεν δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή, όπως αναφέρει το Zarpa News 

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τον υδροστρόβιλο στο Ρέθυμνο

Αντίθετα  στο Λασίθι ένας υδροστρόβιλος προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στον Γούδουρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.  Η δύναμη του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη, που από τη θάλασσα, βγήκε στη στεριά και σάρωσε θερμοκήπια και δέντρα στο πέρασμά του.

Το καταστροφικό πέρασμα του υδροστρόβιλου, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, έγινε περίπου στις 04:00 το πρωί του Σαββάτου, και κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, χρόνος που όμως ήταν αρκετός για να ισοπεδώσει 40 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών, και να ξεριζώσει αιωνόβια, και όχι μόνο, δέντρα, καλλιέργειες ελιών και χαρουπιών, αλλά και υπαίθριες κατασκευές και αποθήκες.

Δείτε το βίντεο από τον υδροστρόβιλο στο Λασίθι

Όπως είπε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γιώργος Τσιφετάκης, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα αφού η κατάσταση ήταν πρωτοφανής για την περιοχή. Ο υδροστρόβιλος όπως είπε προχώρησε 400 μέτρα από τη θάλασσα καταστρέφοντας ότι έβρισκε, και ευτυχώς  μέχρι τις άκρες του χωριού, αφήνοντας πλέον πολύ κόσμο ολοκληρωτικά κατεστραμμένο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ