Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους - Ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού (φωτό)

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν διεξαγωγή ψηφοφορίας για να δοθεί ή όχι "Ψήφος εμπιστοσύνης' στον Αντρέι Μπάμπις από το υπουργικό συμβούλιο.

Πάνω από 20.0000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο  στην πλατεία Wenceslas της Πράγας και στην πλατεία της παλιάς πόλης για να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, με την συνεχιζόμενη κυβερνητική κρίση να επισκιάζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Βελούδινη Επανάσταση που ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια στη χώρα.

Κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες, οι διαδηλωτές φώναζαν «παραίτηση, παραίτηση- Δεν θέλουμε πρωθυπουργό που διώκεται» αναφερόμενοι στον Μπάμπις, σε βάρος του οποίου η αστυνομία διενεργεί έρευνα για διαφθορά.

Προσπαθώντας, προφανώς, να αποφύγει τους διαδηλωτές κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης, ο Μπάμπις απέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια σε μνημείο στο κέντρο της Πράγας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αργότερα ακτιβιστές πέταξαν στα λουλούδια σε κάδο σκουπιδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK. Η αστυνομία αντικατέστησε τα λουλούδια και διενεργείται έρευνα για το συμβάν, που χαρακτηρίζεται φθορά περιουσίας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν διεξαγωγή ψηφοφορίας για να δοθεί ή όχι "Ψήφος εμπιστοσύνης' στον Αντρέι Μπάμπις από το υπουργικό συμβούλιο. Η ψηφοφορία αναμένεται την επόμενη Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν δήλωσε ότι θα μπορούσε να δώσει στον Μπάμπις άλλη μια ευκαιρία να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο, αν η ψηφοφορία τον ανάγκαζε να παραιτηθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Deutsche Welle

Ο Μπάμπις, ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής του λαϊκιστικού κόμματος ANO, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σκάνδαλο διαφθοράς που περιλαμβάνει επιδοτήσεις για ένα πολυτελές θέρετρο. Την Παρασκευή δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί «ποτέ», αντιδρώντας σε άλλη διαδήλωση με χιλιάδες συμμετέχοντες μια ημέρα νωρίτερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ