Επέτειος του Πολυτεχνείου: "Πεδίο μάχης" το κέντρο της Αθήνας - Μολότοφ χημικά και οδοφράγματα (φώτο-βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια 

Για ακόμη μία χρονιά η επέτειος του Πολυτεχνείου έγινε αφορμή για να γίνει το κέντρο της Αθήνας "πεδίο μάχης".  Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ η εκτεταμένη χρήση χημικών γύρω από το Πολυτεχνείο έχει γίνει αισθητή μέχρι την Ομόνοια και την 3ης Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες νεαρών με κουκούλες, καδρόνια και αντιασφυξιογόνες μάσκες, προερχόμενες από την πλατεία Εξαρχείων και τον χώρο του Πολυτεχνείου, πετούν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με κρότου-λάμψης και χημικά.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται κατά κύματα κατά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούν να κρατήσουν σε απόσταση τις ομάδες των νεαρών.

Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, ενώ έχουν στήσει και οδοφράγματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα χρησιμοποιούν ως ορμητήριο το χώρο του Πολυτεχνείου απ’ όπου και πραγματοποιούν τις επιθέσεις.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων, απ’ όπου και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Οκτώ προσαγωγές έγιναν νωρίτερα από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών  ερνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η άνοδος της Αλεξάνδρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ