Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει λαχταριστές, μικρές τρούφες σοκολάτας: Θα ξετρελαθούν όλοι! (Βίντεο)

Φτιάξτε τες εύκολα.

Υλικά:

  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ούζο ή άλλο αλκόολ
  • 125 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι

 

Για την επικάλυψη

  • κακάο Nestle Dessert
  • ψιλοκομμένοι, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
  • σοκολατένιες τρούφες

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το ούζο σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά δημιουργώντας μπεν μαρί.
  • Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν τρίμμα.
  • Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
  • Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια, για να μην λιώσει η σοκολάτα, και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης.
  • Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.

 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ