Le Beaujolais est arrive: Έφτασε πάλι η μέρα του Νοεμβρίου που η Γαλλία αλλά & ο κόσμος όλος πίνουν το φρέσκο κόκκινο κρασί (φωτό & βίντεο)

Κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το Μποζολέ Νουβό.

Παράγεται από την ποικιλία Γκαμέ (Gamay) στην περιοχή Μποζολέ της Βουργουνδίας, μία από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές οινοποιητικές περιοχές της Γαλλίας, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του «Μποζολέ Νουβό» είναι ότι εμφιαλώνεται δύο μήνες μετά τον τρύγο του.

Η κυκλοφορία του καθημερινού κόκκινου κρασιού που έχει γίνει παγκόσμια μόδα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο και έχει μετεξελιχθεί σε ένα είδος αγώνα για το ποιος θα προλάβει να παραλάβει και να σερβίρει το νέο μποζολέ, σηματοδοτώντας την είσοδο στην περίοδο των γιορτών.

Η 15η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα κυκλοφορίας του Beaujolais, μία από τις σημαντικότερες ημέρες στο ημερολόγιο των τροφίμων και ποτών της Γαλλίας.

Οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα θα γιορτάσουν την ημέρα αυτή που τα μπουκάλια του φετινού κρασιού Beaujolais Nouveau είναι προς πώληση.

Σύμφωνα με το euronews τουλάχιστον 28 εκατομμύρια μπουκάλια Beaujolais Nouveau εμφιαλώνονται κάθε χρόνο. Αρκετά εκατομμύρια μπουκάλια κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ και περίπου επτά εκατομμύρια από αυτά εξάγονται στην Ασία.

Είναι το πιο διάσημο «primeur» της Γαλλίας. Το Beaujolais Nouveau βρίσκεται στα ράφια μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών. Ο σύντομος χρόνος σημαίνει ότι οι παραγωγοί οίνου πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές και ζυμομύκητες για να επιταχύνουν τη διαδικασία ζύμωσης. Για το λόγο αυτό, πολλοί λάτρεις του κρασιού δεν το συγκρίνουν με άλλες ποικιλίες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα φρουτώδες, ελαφρό κόκκινο κρασί, πολύ νεαρό όμως για να θεωρηθεί μεγάλο κρασί. Πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες από την κυκλοφορία του, γιατί η παλαίωσή του δεν προσθέτει το παραμικρό στην ποιότητά του, επειδή το κρασί αυτό είναι φτωχό σε τανίνες. Σερβίρεται δροσερό και συνοδεύει κυρίως ελαφριά γεύματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ