Η συγκλονιστική ομιλία της Ελένης Θεοχάρους για την Β. Ήπειρο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βίντεο)

Είχε το θάρρος και την πυγμή να κάνει αυτό που όλοι οι υπόλοιποι δείλιασαν να κάνουν,

Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές), Ελένη Θεοχάρους, έδωσε μια συγκλονιστική ομιλία για την υπόθεση Κατσίφα αλλά και γενικότερα για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική μειονότητα στη Β. Ήπειρο.

Όταν λοιπόν το αίτημα της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίφθηκε, η Ελένη Θεοχάρους ζήτησε εφαρμογή της διαδικασίας one-minute speech (δικαίωμα ομιλίας για ένα λεπτό), και ευθύς προέβη στην ακόλουθη δήλωση έναντι του Σώματος.

«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς. Η μειονότητα ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.

Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ