Αυτό το ρολόι έσπασε κάθε ρεκόρ - Πουλήθηκε σε δημοπρασία για $3,9 εκατ.

Απίστευτο! Ο χρόνος είναι όντως... χρήμα!

Ο γνωστός οίκος Sotheby's στη Γενεύη έβγαλε σε δημοπρασία ένα σπάνιο ρολόι χειρός, το οποίο πουλήθηκε έναντι 9 εκατ. δολαρίων. Δηλαδή  3,5 εκατ. ευρώ.

Το ποσό φυσικά είναι αστρονομικό και προκαλεί ίλιγγο, όσο vintage και υψηλής ποιότητας κι αν είναι αυτό το ρολόι. Σύμφωνα με τον οίκο, το πόσο πώλησης του εν λόγω ρολογιού αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για το συγκεκριμένο είδος.


Το ρολόι διαθέτει δερμάτινο καφέ λουρί και απεικονίζει τις φάσεις της Σελήνης.

Η χρονολογία κατασκευής του είναι το 1952 και φέρει την υπογραφή του Patek Philippe. Η πρώτη πώλησή του έγινε 4 χρόνια μετά την κατασκευή του, στο Λονδίνο και τα αρχικά του ονόματος του πρώτου ιδιοκτήτη είναι χαραγμένα στην κασετίνα του ρολογιού.

Αργότερα, το 2006, αργοράστηκε πάλι σε δημοπρασία έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων. Όσον αφορά το νέο ιδιοκτήτη, δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του καθώς θέλησε να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά, σύμφωνα όμως με το twst.com, στη δημοπρασία για λογαριασμού του αγοραστή ήταν νεαρή Ασιάτισσα με σκισμένο τζιν, η οποία καθόταν στην τελευταία σειρά της αίθουσας δημοπρασιών και μιλούσε κινέζικα στο κινητό τηλέφωνό της. Οπότε το ρολόι ίσως να ταξιδέψει προς Πεκίνο μεριά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ