Το πρώτο φωτορεπορτάζ του Κώστα Μπακογιάννη από τις γειτονιές της Αθήνας: Πατησίων ο λαμπερός δρόμος στο σκοτεινό του σήμερα

Τι αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» και βασικά συνθήματα, «Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα πάνω κάτω και Αθήνα Ψηλά και Σηκώνουμε Ανάστημα».

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησεη με τον ίδιο να δηλώνει: «Πατάω γερά στα πόδια μου. Ξέρω ότι απόψε δεν είστε εδώ μόνο για μένα, είστε εδώ γιατί πιστεύετε σε αυτή την πόλη, γιατί πιστεύετε στην Αθήνα, είστε εδώ γιατί αντιστέκεστε στην αδιαφορία, στην ανασφάλεια, στην αδράνεια».

Χθες έκανε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πατησιών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών του:

«Παγώνεις μπροστά σε τόσο μεγάλη απόγνωση των κατοίκων και των εμπόρων του άλλοτε πιο εμπορικού και λαμπερού δρόμου της πρωτεύουσας, της Πατησίων και των γύρω περιοχών.

Μου μίλησαν για την ανασφάλεια και το φόβο που φτάνει σε τέτοιο σημείο που τα φροντιστήρια των παιδιών τους κλείνουν αυστηρά στις 8. 
Είναι απεγνωσμένοι γιατί σε χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές, όπως η πλατεία Φυτευτή, το σκοτάδι έχει αντικαταστήσει τον φωτισμό, οι κάδοι στις γειτονιές στέκουν άπλυτοι και χωρίς καπάκια και τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγίδες. Είναι όμως δρόμοι και γειτονιές που μπορούν να αναστηθούν. Με εμπόρους που κρατάνε, σε πείσμα των καιρών, ζωντανά τα όνειρα των πατεράδων και των παππούδων τους.

Είναι το πάρκο του Φιξ που μπορεί να ενωθεί με τον θερινό κινηματογράφο ΑΒ και να δημιουργηθεί μία όαση. Είναι η βίλα Κλωναρίδη που μπορεί να αξιοποιηθεί και να προστεθεί στα αρχιτεκτονικά διαμάντια της Αθήνας. Είναι ο μοναδικός κτιριακός πλούτος.

Στην πλατεία Κολιάτσου, στην πλατεία Αμερικής, σε όλη την Πατησίων πρέπει να ξεκινήσει πόλεμος ενάντια στη μιζέρια και την εγκατάλειψη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παγώνεις μπροστά σε τόσο μεγάλη απόγνωση των κατοίκων και των εμπόρων του άλλοτε πιο εμπορικού και λαμπερού δρόμου της πρωτεύουσας, της Πατησίων και των γύρω περιοχών. Μου μίλησαν για την ανασφάλεια και το φόβο που φτάνει σε τέτοιο σημείο που τα φροντιστήρια των παιδιών τους κλείνουν αυστηρά στις 8. Είναι απεγνωσμένοι γιατί σε χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές, όπως η πλατεία Φυτευτή, το σκοτάδι έχει αντικαταστήσει τον φωτισμό, οι κάδοι στις γειτονιές στέκουν άπλυτοι και χωρίς καπάκια και τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγίδες. Είναι όμως δρόμοι και γειτονιές που μπορούν να αναστηθούν. Με εμπόρους που κρατάνε, σε πείσμα των καιρών, ζωντανά τα όνειρα των πατεράδων και των παππούδων τους. Είναι το πάρκο του Φιξ που μπορεί να ενωθεί με τον θερινό κινηματογράφο ΑΒ και να δημιουργηθεί μία όαση. Είναι η βίλα Κλωναρίδη που μπορεί να αξιοποιηθεί και να προστεθεί στα αρχιτεκτονικά διαμάντια της Αθήνας. Είναι ο μοναδικός κτιριακός πλούτος. Στην πλατεία Κολιάτσου, στην πλατεία Αμερικής, σε όλη την Πατησίων πρέπει να ξεκινήσει πόλεμος ενάντια στη μιζέρια και την εγκατάλειψη.

A post shared by • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) on

Η απόφαση για τον Δήμο, όπως αποκάλυψε, δεν ήταν καθόλου απλή «Από βαθύ σεβασμό: η Αθήνα είναι μια και μοναδική, είναι η πόλη των πόλεων. Η Αθήνα είναι η πόλη των εκατομμυρίων θαυμάτων. Πολύ μεγάλο το βάρος αυτής της πόλης, πολύ μεγάλη η πρόκληση, απόφαση ζωής», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ