Άνγκελα Μέρκελ: Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο - Τάχθηκε υπέρ ενός «αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» (φωτό & βίντεο)

Όλα όσα είπε στην ομιλία της η Καγκελάριος. 

Υπέρ της δημιουργίας «ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο της αντιπαράθεσης για το θέμα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Εμανουέλ Μακρόν.

 

 

«Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα όραμα που θα μας επιτρέψει μια μέρα να φθάσουμε στη δημιουργία ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε προτείνει τη δημιουργία ενός «αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» που θα προστατεύσει τη Γηραιά Ήπειρο, ενώ είχε επισημάνει την αναγκαιότητα «προστασίας από την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμα και τις ΗΠΑ» στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Οι προτάσεις του προκάλεσαν την οργή του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε λόγο για "άκρως προσβλητικές" δηλώσεις, λίγο πριν από την άφιξή του στο Παρίσι για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα πλαίδια της ομιλίας συναντήθηκα μαζί με τους δημοσιογράφους Αλεξία Κουλούρη και Στέλιο Κούλογλου. Εκεί η Καγκελάριος επεσήμανε πως η ευρωζώνη θα λειτουργήσει μονάχα εάν όλα τα κράτη μέλη τηρούν τις δεσμεύσεις τους, λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που έχει η Ιταλία για να υποβάλει εκ νέου τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 δημοσιογράφοι Περιμένοντας την Μέρκελ...,, @europeanparliament @alexiakoulouri @stelioskouloglo@voxbox #europeanparliament #strasbourg#voxbox

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irene Nikolopoulou A (@irenenikolopoulou) στις

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ η καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «τη συγκρότηση ενός συμβουλίου ευρωπαϊκής ασφαλείας» με στόχο την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι πρέπει να εισαχθεί ένας ευρωπαϊκός ψηφιακός φόρος μονάχα εάν αποτύχουν οι ευρύτερες προσπάθειες παγκοσμίως.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ